čtvrtek 20. června 2019

LMW - kapitola 85


Kapitola 85 – Vážně žádné zlepšení


Myslel si, že se může zavřít vně pokoje? Ať tě to ani nenapadne!

Zrovna když zavřel dveře, Ling Xiao byl o jeden krok napřed, vzal ho a vnesl ho dovnitř. Pak se otočil a kopl do dveří, aby se zavřely. Úplně jako zvuk náhlého skoku You XiaoMova srdce.

„Utíkáš? Juniore, neříkej mi, že mě nechceš vidět?” Jak se na něj Ling Xiao podíval, usmál se. Jeho usměvavá tvář byla tak oslňující jako první paprsky slunečního světla.

You XiaoMo měl vážně pocit, že to, jak se k němu Ling Xiao choval před třemi dny, jak ho opatrně chránil, byla všechno iluze. A teď tento despotický Ling Xiao byl skutečný. Ten zlomyslný úsměv byl tak známý. Vždycky když ho viděl, srdce se mu zachvělo a bál se, že znovu přijde s čímkoli, co by jej trýznilo. Ale tohle mu rozhodně nesmí nikdy říct.

Jak You XiaoMo zaslechl jeho slova, chvíli přemýšlel, než se pokorně usmál. „Jak by to tak mohlo být? Není to tak, že bych tě nechtěl vidět. Jen jsem si najednou vzpomněl, že jsem zapomněl jednu knihu.”

Ling Xiao na něj hodnou chvíli zíral od hlavy až k patě, jako kdyby se snažil zjistit, jestli lže. You XiaoMo se dál usmíval, až dokud mu koutky úst nezačaly tuhnout.

„Prozatím ti věřím.” Ling Xiao pozvedl koutky úst a konečně už mu nezíral do tváře.

You XiaoMo si okamžitě vydechl úlevou. Aby na něj zíral těma svýma očima, vážně nebyl jen tak obyčejný silný nátlak. Naštěstí už předtím ovládl svou tvář. „Seniore Lingu, potřebuješ něco?”

„To nemůžu přijít, když nic nepotřebuju?” Ling Xiao se po něm úkosem podíval a spatřil, jak mu výraz na tváři okamžitě povadl, jako kdyby mu nesmírně ukřivdil. Jak to viděl, objevila se mu v jeho černočerných očích nepatrná lesknoucí se vrstva. Vřele řekl: „Dobrá, už tě nebudu škádlit. Vážně něco mám. Za pár dní půjdu na horu YunShui. Nechceš jít se mnou?”

„Proč jdeš na horu YunShui?” zeptal se You XiaoMo překvapeně.

„Samozřejmě si vzít tři magické byliny 6. řádu. Nemohl jsi na to zapomenout, že ne?” Ling Xiao mírně přimhouřil oči a podařilo se mu na jeho jasnou pohlednou tvář vypustit tu ďábelskou a odpudivou auru. Dalo se říct, že to vypadalo podivně, a přesto se to k němu tak nějak hodilo, jako kdyby to bylo jenom přirozené.

Když už byla řeč o hoře YunShui, ačkoli You XiaoMo jen málokdy vycházel ze svého pokoje, stejně o té slavné hoře slyšel.

Hora YunShui se nacházela za Pozemskou, Létající a Nebeskou horou. Bylo to místo, kam byl ještě omezenější přístup než do knihovny, protože se obzvláště používalo na pěstování magických bylin středního a vysokého řádu pro sektu TianXin. Celé místo obkružovala působivá bariéra a strážilo ho deset mocných starších. Dalo se to nazvat nedobytnou pevností!

Mistr Ye, kterého Tang Fan předtím zmínil, byl jeden ze starších, co se na hoře YunShui staral o magické byliny. Pravděpodobně nebyl tak silný jako Kong Wen nebo Mo Gu nebo jiní lidé stejného řádu, ale když přišlo na jeho schopnost pěstovat magické byliny, dal se nazvat jedničkou v celé sektě TianXin.

Ling Xiaova první výhra zahrnovala kromě třech magických pilulek 6. řádu také tři magické byliny 6. řádu. Magické pilulky už měl v ruce, ale magické byliny musel získat od mistra Ye. To proto, že jenom magické byliny pěstované mistrem Ye, se považovaly za majetek celé sekty TianXin. Co se týkalo magických bylin ze tří různých hor, o ty se starali učedníci z té konkrétní hory, takže se přísně řečeno považovaly za soukromý majetek konkrétních hor.

Ale You XiaoMo nasucho polkl. „Nezdá se mi, že by to, že si jdeš pro magické byliny, mělo se mnou co do činění, ne?”

„Kdo řekl, že to s tebou nemá co do činění? Já ty tři magické byliny 6. řádu nijak nevyužiju. Pokud je nedám tobě, tak komu?” mluvil Ling Xiao věcně a přitom mávl svou velkou rukou, jako kdyby to tak mělo být.

You XiaoMoa to omráčilo a řekl: „Ale... copak za tebou nepřišla ta seniorka Tang a nepožádala tě o ně?”

„Ta?” Ling Xiao se zamračil, nakonec si vzpomněl na tu otravnou juniorku. A pak řekl otráveným hlasem: „Proč bych je měl dávat jí? Magické byliny jí chce dát Lin Xiao a ne já.”

You XiaoMo si nemohl pomoct a trochu s Tang YunQi soucítil, ale na tom, co Ling Xiao řekl, nebylo nic špatného.

Ale i když to bylo takhle, stejně si je nemohl vzít. Měl za to, že spoustu učedníků rozhodně sledovalo a čekalo, komu Ling Xiao dá ty tři magické byliny. Pokud by si vzal tři magické byliny, co mu Ling Xiao dá, co by si ti lidé pomysleli o jeho vztahu s Lin Xiaem?

Tohle byl samozřejmě jenom jeden z problémů. Důležitější bylo, že byl jenom učedník z Pozemské hory, a Tang YunQi byla přímá učednice vůdce Nebeské hory. Také byla dcera velmistra, bylo to postavení, které už nemohlo být vyšší. Ať už Ling Xiao dá byliny komukoli, prohlásí tím, na čí straně je. I kdyby to pro Pozemskou horu bylo výhodné, You XiaoMo stejně nechtěl být roznětkou mezi Nebeskou a Pozemskou horou.

Byl jenom bezvýznamný člověk. Stát ve středu pozornosti rozhodně nebylo něco, co by teď mohl snést.

„Seniore Lingu, pořád musím něco udělat. Co kdybys šel napřed a až si to dodělám, přijdu za tebou?” zeptal se You XiaoMo obezřetně. Kdyby otevřeně odmítl, možná by to Ling Xiaa rozčílilo. Kdyby k tomu došlo, rozhodně by ho tam odtáhl silou.

Ling Xiao to slyšel a okamžitě se začal smát. Popadl ho za rameno a tiše mu řekl do ucha: „Juniore, na něco se tě teď zeptám. Jdeš nebo nejdeš?”

You XiaoMo viděl jeho usmívající se tvář a utrpěl intenzivní třes. „...jdu.”

Ling Xiaa tato odpověď velmi potěšila. Využil této příležitosti a jemně ho poplácal po jeho bílých jemných tvářích. „Ach, nebylo by lepší, kdybys takhle odpověděl od začátku? Pořád je třeba, abych ti pokaždé vyhrožoval. No vážně, žádné zlepšení!”

Zatraceně!

You XiaoMo si dokonce přál umřít. Takový druh zlepšení rozhodně nechtěl.

Po celém dni nervozity ho Ling Xiao nakonec odtáhl na horu YunShui. Z dálky se ta hora jevila malá a robustní a z blízka to byl široký, gigantický kopec, co působil uvolňujícně. Ta hora byla naprosto jiná než ty, co do teď You XiaoMo viděl.

V porovnání s horou WuShuang a ostatními třemi horami byla hora YunShui celkem nízká a malá. Nečouhala skrz mraky, nebyla schopná dát vzestup pohoří a řekám a rozhodně nebyla obklopená mraky a mlhou. Místo toho všude rostly bujně zelené husté stromy. Z veliké dálky byl vidět velký flek zeleně.

Když se Ling Xiao otřel o bariéru, You XiaoMo vypadal jako v tranzu.

Vlnky zčeření se okamžitě rozšířily a zmizely. Ale zanedlouho se objevilo sedmi nebo osmileté dítě v modré róbě a tak na 70% až 80% vypadalo jako nesmrtelný. Vypadalo vážně, dokonce se jevilo celkem důstojně. Když je spatřil, nejevil žádné známky překvapení, jako kdyby věděl, že přijdou.

Chlapec očima přejel po You XiaoMovi a podíval se přímo na Ling Xiaa, jeho pohled byl trochu zkoumavý: „Ty jsi junior Lin Xiao?”

„Jsem Lin Xiao,” promluvili Ling Xiao a s úctou sbalil dlaně.

„Tak pojď se mnou.” Chlapec mírně přikývl, otočil se a vkráčel do bariéry.

You XiaoMo, co stál vedle, měl pusu mírně otevřenou. Nevěřil té scéně, které se stal zrovna svědkem. Že by pořád snil?

Ling Xiao mu nic nevysvětlil a vedl ho za ruku do bariéry za tím chlapcem. Bariéra už jim v průchodu nebránila a nechala je hladce projít. Pohled před jejich očima se okamžitě naprosto změnil. Proměnilo se to na něco úplně jiného, než jak to vypadalo zvenčí. Duchovní energie uvnitř bariéry byla dvakrát větší než venku.

You XiaoMo teď byl na duchovní energii velmi citlivý. Po jediném nádechu dokázal říct, že duchovní energie uvnitř bariéry překypovala mírnou vůní magických bylin, bylo to znát dokonce i tady na okraji. Na hoře YunShui evidentně muselo být spoustu bylinkových záhonků.

Chlapec, o kterém si You XiaoMo myslel, že je trochu divný, je vzal před budovu a než odešel, řekl jim, že Ye Han je uvnitř. Podle tónu jeho hlasu to bylo, jako kdyby Ye Han byl pod ním. Na celém tomto širém světě samozřejmě musely být různé typy divných lidí.

You XiaoMo silně potlačil své přání se Ling Xiaa zeptat, co se to vlastně děje, a následoval jej do budovy.

Tento pozemek byl velmi velký. Jakmile člověk vešel dovnitř, okamžitě spatřil vysokou a velkou budovu. Nebyla velkolepá jako ty, co se třpytily nefritem a zlatem. Srdce nad ní neplesalo a ani nelahodila oku. Spíš byla prostá a nezdobená a působila prakticky. Budova byla postavená z dlouhých bloků modrého kamene přistavených k sobě, byla to naprosto přímočará metoda stavění. Skutečný vzhled pozemku se vyjevil, až když jste prošli za budovu.

Přivítaly je rovnoměrně rozložené záhonky magických bylin se shluky jasných a nádherných květin v bujné zeleni. Stačil jeden pohled a bylo jasné, že se o ně někdo pečlivě staral. Některé magické byliny už byly dozrálé a vlnily se ve větru, zatímco jiné teprve vyrašily a byly čerstvé a zelené. Byla to pastva pro oči a srdce.

Největším šokem bylo pro You XiaoMoa to, že většina magických bylin byla střední jakosti, následovaná nízkou jakostí. Nejméně bylo bylin vysoké jakosti, jenom jedna ze sta. Kam až dohlédl, byly v podstatě magické byliny 4. až 6. řádu. Když vešli dovnitř, byla tam cedule, na které se to tak psalo. 7. řád a výš by měl být na jiném pozemku.

You XiaoMo s očima dokořán zíral na ty magické byliny a v očích mu pravidelně propukaly plameny.

Najednou se rozveselil, že s Ling Xiaem šel. Kdyby nešel, neměl by šanci vidět tolik magických bylin. A zrovna v době, kdy se chtěl obeznámit s různými druhy magických bylin středního řádu. Ačkoli byly zaznamenané v knihách, nebylo to tak intenzivní jako je vidět na vlastní oči. Navíc mezi těmi magickými bylinami viděl také pár známých bylin.

Ling Xiao se spokojeně usmíval, když viděl, že You XiaoMo nebyl schopen skrýt své nadšení.

Když toho rána zjistil, že jen co vyšel z ústraní, zamířil do knihovny, věděl, na co myslel. Vzpomněl si, že on sám si ještě nedošel pro ty tři magické byliny, a tak ho napadlo, že ho vezme s sebou, aby mu rozšířil znalosti. A když se teď koukal na jeho vzrušený výraz na tváři, věděl, že to odhadl správně.

„Pojďme. Pojďme najít mistra Ye. Až bude čas, nechám tě jít si na záhonky vybrat ty tři byliny.” Ling Xiao ho vzal za ruku a táhl ho dovnitř.

You XiaoMo pevně ovládl to vzrušení ve svém nitru. Se zčervenalou tváří mu dovolil, aby ho táhl. Když ta jeho slova zaslechl, měl pocit, že Ling Xiaa falešně obvinil, a dopadlo to tak, že toto byl důvod, proč trval na tom, aby šel s ním. Měřil velikost skvělých mužů pravítkem malých mužů. Jak takhle přemýšlel, provinile a nervózně pokukoval po Ling Xiaovi.

Ačkoli se na něj Ling Xiao nedíval, jeho úsměv byl po tom provinilém pohledu ještě zářivější. Tohle bylo přesně to, co chtěl!
--------------------------------------------

~ Všimli jste si, jak začíná být You XiaoMo prohnaný? Tomu se říká učení příkladem! I když na Ling Xiaovu úroveň samozřejmě nemá. ~
~ Tang YunQi s bylinkami utře nos. Tak ho snad utře i v jiných záležitostech... ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. You XiaoMo bude zvolen obchodníkem roku , Ling Xiao ho tedy rozmazlil :)

    OdpovědětVymazat
  2. Na některé zapůsobí jedna kytice, na XiaoMoa jedině celý záhon. :D

    OdpovědětVymazat