pondělí 17. června 2019

LMW - kapitola 84


Kapitola 84 – Průlom do 2. řádu


Po cestě zpět se You XiaoMo zastavil v Síni magických bylin a vyzvedl si nový kotlík společně s třemi stovkami magických bylin.

Nový kotlík byl celkem o dost lepší než ten předchozí. Ale pořád byl nízké kvality, takže se You XiaoMo nevzdal nápadu, že si koupí ještě lepší. Stejně s tímhle kotlíkem prozatím vystačí.

Kotlík, co si koupí, rozhodně nesmí ukázat ostatním, jinak by se všichni rozhodně ptali, odkud na něj vzal peníze. Ačkoli mohl vysvětlit, že peníze získal prodejem svých magických pilulek, všichni věděli, že se magické pilulky nízké jakosti nedaly prodat za moc. Nechtěl před ostatními odhalit své tajemství jen kvůli kotlíku.

Po svém návratu na Pozemskou horu byl veškerý čas jeho.

You XiaoMo se zamkl v pokoji a prvně použil magické byliny, co si vyzvedl, aby se pokusil vyrobit magickou pilulku. Zjistil, že když vpravil duševní sílu do kotlíku, ten pocit byl mnohem hladší a snadnější než u předchozího kotlíku. Už se nemusel chovat jako předtím, kdy se bál, že kotlík nebude moct vystát moc duševní síly a vybuchne.

Jen co na to přišel, během tří hodin vyrobil stovku magických pilulek. Byl mnohem rychlejší než předtím. A během té doby se vlastně jen jednou posílil duchovní vodou. To znamenalo, že nyní měl dostatečnou duševní sílu, aby vyrobil 50 magických pilulek naráz.

Předtím si ani netroufal o něčem takovém snít, neboť dokázal najednou vyrobit jen 20 magických pilulek. A někdy ani to ne. Teď to bylo víc než dvojnásobek. Byl super nadšený!

You XiaoMo se pokusil ovládnout své nitro, aby donekonečna neskákal radostí, a vytáhl ze své dimenze stovku magických bylin.

Byly to Skalnatý jasmín, Rabdosia a Korejská máta. Tyto tři magické byliny se používaly na výrobu magické pilulky na shromažďování energie. You XiaoMo už dřív vyrobil a prodal několik desítek těchto magických pilulek, ale ty byly všechny nízké jakosti. Co věděl, pokud by se na otevření tělesných meridiánů použila magická pilulka na shromažďování energie nejvyšší jakosti, meridiány se rozšíří a to přinese výhody v následném tréninku.

A proto mnoho bohatých a mocných rodin připravilo pro své učedníky před začátkem tréninku magickou pilulku na shromažďování energie vysoké jakosti. Ačkoli trh s těmito pilulkami nebyl tak velký jako u Breathariánské pilulky, pořád po nich byla poptávka. A přesně jako u Breathariánských pilulek, nádoba s 50 pilulkami se dala vydražit.

Takže se rozhodl vyrobit padesát magických pilulek na shromažďování energie.

Padesát magických pilulek se nedalo považovat za hodně, ale ani za málo. Bude trvat alespoň dvacet hodin, než se vyrobí.

Aby se You XiaoMo co nejdříve připravil na dražbu, rozhodl se zůstat vzhůru celou noc. Když s ním nebyl ten, co ho tak rád obtěžoval, Ling Xiao, na 100% si věřil, i navzdory efektu, co na něj měla duchovní voda. To ukazovalo, že to už You XiaoMo přijal!

Přesně jak Ling Xiao řekl, když už se jeho tělo změnilo až na okraj možností, pravděpodobně nedojde k dalším nežádoucím účinkům, i když bude duchovní vodu dál pít. Takže by byla škoda ji nepít.

You XiaoMo se znovu uchýlil ke kultivaci v ústraní!

Když se o tom doslechl Fang ChenYue, nemohl si pomoct a potřásl hlavou. Měl pocit, že tento junior vážně rád chodil do ústraní. V této době ostatní lidé obvykle chodili navštěvovat jeden druhého, aby poznali ostatní učedníky a zkusili získat konexe na vyšších místech. To jenom on se schoval ve svém pokoji, když se nic nedělo. A když se něco dělo, také se schoval ve svém pokoji.

Ačkoli věděl, že tento junior bude muset za pár měsíců složit zkoušku, stejně se do toho nemusel vrhat takhle naplno. Výroba magických pilulek byla v podstatě věc, co by se měla provádět pomalu. Krok za krokem s nohama na pevné zemi, to byl správný způsob pokroku.

Ale bylo to jeho vlastní rozhodnutí, takže nebylo dobré, aby k tomu něco říkal.

Tato novina se přirozeně donesla i k Ling Xiaovým uším. Ale jeho reakce nebyla stejná jako u Fang ChenYuea, protože on znal You XiaoMovo tajemství. Když měl Breathariánské pilulky a duchovní vodu na doplnění duševní a fyzické síly, mohl bez problémů kultivovat v ústraní i pár měsíců. A tak akorát požádal, aby sledovali, kdy vyjde, a dali mu vědět.

Ale druhého dne se You XiaoMově tělu nečekaně stalo něco velkého.

Za 20 hodin se You XiaoMo necítil unaveně, protože se napil duchovní vody, a tak to vydržel a vyrobil 40 Breathariánských magických pilulek. Včetně těch dřívějších deseti měl teď padesát pilulek. Duševní sílu měl také vyčerpanou, jelikož byl příliš vyčerpaný, nepodařilo se mu napít se duchovní vody, než omdlel na stole...

Tento spánek pokračoval dva dny a dvě noci. Když se vzbudil, zjistil, že v jeho těle došlo k obrovské změně. Ta předtím naprosto vyčerpaná duševní síla teď bylo po dvou dnech a dvou nocích odpočinku plně dobitá. Ale její množství bylo dvojnásobné než před dvěma dny. Jinak řečeno jeho duševní síla se během dvou dnů zdvojnásobila.

You XiaoMo byl příjemně překvapen, když zjistil, že se úspěšně prolomil prvním řádem Písma nebeské duše.

Chtěl se štípnout do tváří, aby zkontroloval, jestli sní, ale ruce měl znecitlivělé!

Dva dny si na nich ležel jako na polštáři, takže krev neměla jak proudit a on přišel o veškerý cit. Chtěl se napít duchovní vody, ale nemohl. Naštěstí už měl tělo proměněné duchovní vodou. Kdyby ne, mohl se z něj stát invalida. Po půl hodině se mu do obou rukou pomalu vrátil cit. Jako první se You XiaoMo napil duchovní vody.

Zrovna když mu duchovní voda měla stéci hrdlem, najednou ho něco napadlo. Zdálo se, že se před dvěma dny zapomněl napít duchovní vody, proto odpadl na stůl. Ale když se probral, zjistil, že se prolomil prvním řádem Písma nebeské duše.

Znamenalo to, že s tím jeho průlomem mělo co do činění to, že se nenapil duchovní vody?

Ale... před pár dny když byl u Ling Xiaa, taky se jednou nenapil duchovní vody. Tehdy se nezdálo, že by jeho duševní síla prodělala nějakou změnu. Kdyby ano, věděl by o tom.

You XiaoMoův mozek se svou omezenou kapacitou se okamžitě zhroutil.

Vypadalo to, že bude muset jít do knihovny a zkontrolovat to. Kdyby o tom existovaly nějaké materiály, pak by to samozřejmě bylo dobré. Ale pokud ne, bude muset počkat, až se zase setká s Ling Xiaem. Jelikož byl tak znalý, určitě bude vědět, co to znamenalo.

V té chvíli You XiaoMo neměl ponětí, že se na Ling Xiaa pomalu začínal spoléhat. Než si to uvědomil, on a Ling Xiao už budou „spojení”!

Po třech a půl dne kultivace v ústraní, vlastně po dvou dnech spánku, You XiaoMo konečně vyšel ven.

Jen co vyšel z ústraní, jako první zamířil do knihovny.

Když na to Fang ChenYue přišel, nevěděl, jestli se má smát nebo brečet. Jelikož už to nedokázal déle snést, rozhodl se, že ho odchytí v knihovně. Kdyby to takhle šlo dál, obával se, že to You XiaoMovo tělo nevydrží. Ale když zahlédl juniorovy růžové tváře, spolkl všechna nevyřčená slova, co se mu vzdouvala v hrudi.

You XiaoMo ani v nejmenším nebyl ve stavu člověka, co zrovna vyšel po třech a půl dne v ústraní. Tváře měl růžové, jako kdyby se mu zrovna dostalo nějaké výživy. Jeho vnější vzezření nebylo ztrhané jako u ostatních učedníků, když vyšli z kultivace v ústraní. Místo toho vypadal jako člověk, co se zrovna vrátil z dovolené, čerstvý jako jarní vánek.

Fang ChenYue si nemohl pomoct a něco ho napadlo. Předtím junior kultivoval v ústraní přes celý jeden měsíc. Tehdy byl jeho stav stejný jako teď. Normální lidé by s největší pravděpodobností takoví nebyli, že? Jak takhle přemýšlel, Fang ChenYue si nemohl pomoct a začal mít svá podezření.

„Juniore, slyšel jsem, že jsi kultivoval v ústraní. Tentokrát tři a půl dne. Jak to, že...”

Než mohl dokončit svá tázavá slova, You XiaoMo ho honem přerušil. Sepjal obě dlaně a s plachým výrazem řekl: „Promiň, první seniore. Neměl jsem v úmyslu to udělat. To akorát že jsem na dva dny omylem usnul a zaspal...”

Fang ChenYue: „...”

Takže po pravdě zaspal?

Když You XiaoMo viděl, že neřekl ani slovo, nepřestával se omlouvat. Nakonec mu dokonce slíbil, že mu dá vědět, než se znovu uchýlí ke kultivaci v ústraní. Vyváděl, až dokud Fang ChenYue nevěděl, jestli se má smát nebo brečet.

Proč by byl naštvaný, protože mu to neřekl? Byl naštvaný, protože se uchýlil do ústraní, aniž by se staral o vlastní tělo, ale to mu nemohl říct. Ale nejdůležitější na tom bylo, že to bylo až příliš nečestné. Nikdy nečekal, že by zaspal. Vypadalo to, že i ta měsíční kultivace v ústraní posledně musela dopadnout podobně.

You XiaoMo neměl ponětí, že to, co tak lehkovážně řekl, mu vyřešilo spoustu problémů.

„Dobře, dobře, nechtěl jsem tě kritizovat. A taky nejsem naštvaný. Hlavně když si budeš příště dávat pozor a nebudeš se starat jenom o výrobu magických pilulek, zatímco zapomeneš na vlastní limit. Musíš vědět...”

Fang ChenYue byl jako chůva. Jakmile začal, mohl pokračovat většinu dne. Ale tohle byla také jedna velká část jeho povahy. Jinak by nebyl tak oblíbený.

You XiaoMo nedokázal říct ani slovo, takže mohl stranou akorát rozpačitě přikyvovat.

Po hodině ho Fang ChenYue konečně nechal jít. You XiaoMo utíkal do knihovny, jako kdyby mu šlo o život. Už se neodvažoval prvního seniora provokovat. Vážně byl až příliš působivý, mluvil, až dokud nezakusil další zhroucení systému.

You XiaoMo často chodil do knihovny, aby si vypůjčil knížky, takže ho starý muž před knihovnou velmi dobře znal. Nečekal, až přijde až k němu, a prostě vzal destičku 2. řádu a hodil ji po něm.

You XiaoMo ji honem chytil. Když spatřil, že ta destička nebyla taková, jakou dostával předtím, překvapilo ho to a vyhrkl: „Mistře Yangu, jak jsi věděl, že chci jít na druhé patro?”

Starý muž Yang se na něj bezvýrazně podíval a neřekl ani slovo.

You XiaoMo pevně sevřel destičku v ruce. Fajn. Věděl, že ho snižoval. Věděl, že si často chodil půjčit knihy, v podstatě přečetl všechny knihy vztahující se k mágům, co byly na prvním podlaží. Takže takhle otázka byla zbytečná. Dokonce i on sám se chtěl shodit.

Druhé podlaží knihovny bylo přesně takové, jak si ho představoval, vylepšená verze prvního podlaží. Na policích našel knihy, co hledal, alchymistické manuály a přehledy magických bylin. Ohledně těchto dvou témat tu byly čtyři knihy. Z nichž tři byly přehledy magických bylin jedné sbírky. V nich byly dopodrobna vyobrazené magické byliny od 4. do 6. řádu. Kromě výčtu jejich užitečnosti a rysů tam byly i jasně zaznamenaná místa, kde na kontinentu Long Xiang rostly.

Co se týkalo knih o duševní síle, i když prohledal celé druhé podlaží Východního a Západního pavilonu, žádné nenašel.

Když si knihy vzal, rozloučil se se starým Yangem.

V důsledku čehož, když vesele otevřel dveře od svého pokoje a spatřil uvnitř usazenou siluetu jistého drzého člověka, jeho první reakcí bylo zavřít dveře se sebou venku...
--------------------------------------------

~ Takže po 84 kapitolách je z něj mág 2. řádu! ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy


<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Ani trochu se mu nestýskalo, co? :D No vida, další level překonán. Jsem zvědavá, jaké s tím budou spojené výhody. :D Děkuji za překlad :D

    OdpovědětVymazat
  2. mám pocit že je zde kariéra přednější než láska :)

    OdpovědětVymazat