pondělí 1. dubna 2019

LMW - kapitola 55


Kapitola 55 – Hora WuShuang Válečnické divize


Jak všichni věděli, mágové neměli bojové schopnosti. To proto, že i když mágové dokázali vyrábět magické pilulky, jejich vrozený talent nebyl vhodný k bojovým uměním. A proto si normální mágové nízkého a středního řádu museli najít silného a mocného stoupence. Co se týkalo mágů vysokého řádu, ti si stoupence hledat nemuseli, protože si je našli sami. To kvůli tomu, že kultivátoři potřebovali magické pilulky vysokého řádu vyrobené mágy vysokého řádu.

A proto se většina mágů rozhodla přidat se k sektě, protože je sekta ochrání. A navíc pokud si povedou dobře, nemuseli si ani sami hledat magické byliny.

Ale sekty měly také svá vlastní pravidla. Například když šel Ling Xiao posledně na misi, vzali s sebou také tři mágy středního řádu. Zaprvé to bylo opatření, kdyby se po cestě něco stalo. Zadruhé jenom mágové uměli sebrat magické byliny a rozlišit je, zvlášť když přišlo na magické byliny vysokého řádu.

Magické byliny vysokého řádu se od těch nízkého řádu lišily v tom, že bylo třeba duševní síly, aby se daly sebrat. Jinak by se kořeny snadno poničily a kvalita by klesla. Byla by to situace, jako kdyby se vám nepodařilo něco postavit jen proto, že vám chybělo jedno vědro hlíny.

A tak když sekta TianXin posílala učedníky na misi, poslala také pár mágů. A mágům, co se vrátili z úspěšné mise, bylo dovoleno si nechat 10% magických bylin, co přinesli, pro sebe.

Ale ne každého vybrali, aby mohl jít na misi. Někteří lidé nešli na misi s učedníky z Válečnické divize, i když byli v sektě deset let.

A proto bylo roční přátelské zápolení šance. Šance seznámit se s Válečnickou divizí a vytvořit si nějaké vztahy. Pokud člověk dovedl udělat dobrý dojem, mohli si vybrat dokonce i mága nízkého řádu.

Když You XiaoMo získal tuto informaci, měl pocit, že cesta mága byla vážně obtížná.

Druhého dne magické byliny v dimenzi dozrály, a tak You XiaoMo skoro celý den strávil v dimenzi, až do dne odjezdu. První senior přišel brzy ráno a zavolal na něj. Nechal ho připravit si důležité věci na cestu a pak se vydali na shromáždiště před Síní magických bylin.

Na tuto cestu do Válečnické divize se kromě nich čtyř vydávalo dvacet dalších učedníků z jiných kruhů. Už z dálky You XiaoMo slyšel jejich vzrušené diskuze o velkém přátelském zápolení. Vypadali velmi vzrušeně až na pár těch, u kterých se zdálo, že už byli někdy dřív.

Jako poslední dorazil mistr Zhao, přišel zrovna včas. Neřekl nic zbytečného, jen všem připomněl, že až vstoupí na území Válečnické divize, aby dodržovali pravidla a aby neplácali hlouposti. Poté celá skupina velkolepě vyrazila.

„Juniore, i když je tohle pro tebe poprvé, nesmíš našeho mistra zahanbit. Teď reprezentuješ naši Pozemskou horu.”

You XiaoMo si hleděl svého a hlavu měl skloněnou, když najednou zaslechl něčí hlas. Zvedl hlavu a spatřil vážný výraz seniorky NanGong Ying. Chvíli mu trvalo, než si uvědomil, že tahle seniorka mluvila na něj, a tak honem odpověděl: „Ano, nemusíš se bát, seniorko. Rozhodně si budu dávat pozor.”

NanGong Ying vlastně ztuhla, protože nečekala, že bude tak upřímný. Bylo pro ni těžké pokračovat v tom, co chtěla říct.

Fang ChenYue, co kráčel vpředu, se najednou otočil a zakroutil hlavou. „Juniore, nemusíš být tak nervózní. Tvoje čtvrtá seniorka si z tebe jenom utahuje. I když jsi mistrův učedník, do sekty jsi přišel teprve před dvěma měsíci. Pokud by se Pozemská hora musela spoléhat na tebe, aby si udržela důstojnost, neznamenalo by to, že už tam nikdo jiný nezůstal?”

V těch slovech byla pravda. You XiaoMo také věděl, že ho první senior neshazoval, a tak souhlasně kývl.

Ani NanGong Ying se necítila trapně, že jí její vlastní první senior sebral vítr z plachet. Rychle se s nimi sžila a brzy You XiaoMoa zase škádlila. Ale You XiaoMo už se nenechal oklamat, neboť už znal její povahu.

Tato čtvrtá seniorka byla velmi ohleduplná. Bála se, že mezi ostatní tak dobře nezapadl, a tak s ním po celou cestu často mluvila.

Ačkoli byla Magická a Válečnická divize ze stejné sekty, ty dvě skupiny byly vlastně na jiných horách. Kdyby člověk z jednoho místa na druhé neletěl, ale šel pěšky, trvalo by to časové údobí, po které hořela půlka vonné tyčinky.

Ale pro mágy, co často scházeli z hory, to vůbec nebylo daleko. Po časovém údobí na spálení půl vonné tyčinky horu konečně obešli. Nyní měli před sebou Válečnickou divizi.

You XiaoMo byl zvyklý na velkolepost Pozemské hory, a tak si nemyslel, že by mu ještě nějaká hora vyrazila dech. Kdo mohl vědět, že jenom o jednu horu dál byla ještě velkolepější hora než Pozemská hora.

Celá hora WuShuang působila impozantím a majestátným dojmem. Vypínající se horu dělila linie. Horní část byla zahalená ve vlnách vzdouvajících se oblak, co by mohly svrhnout hory a převrátit moře. Ta nádhera byla nesmírná. Ve všech lidech, co stáli na úpatí hory a vzhlíželi nahoru, bezděky vyvstal pocit bezvýznamnosti. Dokonce i učedníci, co už to viděli, byli stejně udivení.

„Tohle je skupina mistra Zhao Zhena?” Okamžitě k nim přišel člověk z Válečnické divize, co už dlouho uctivě čekal na příchod této velké skupiny učedníků.

Mistr Zhao nepatrně přikývl jako správný senior. Ten učedník si netroufal ani trochu zdržovat a rychle je pozval dál.

Slovo WuShuang v názvu hory znamenalo nejlepší na světě. Učedníci Válečnické divize byli rozdělení do pěti rodových linií na pěti vrcholcích hory. Byla to Východní, Západní, Jižní, Severní a Centrální rodová linie. Učedníci, co se účastnili tohoto velkého přátelského zápolení, byli z těchto pěti rodin. Co se týkalo místa konání, konalo se na obrovské plošině na půl cesty na horu WuShuang.

Ta plošina se jmenovala Plošina náhlého blesku. Podle legendy zakladatel sekty TianXin použil božskou moc, aby tuto plošinu vytvořil. A během každého měsíce nastal den, kdy do této plošiny uhodil blesk, proto se tedy jmenovala Plošina náhlého blesku.

Jelikož zápolení začne až zítra, mistr Zhao je prozatím nechal jít na obhlídku. Nabádal je akorát, aby se netoulali moc daleko.
--------------------------------------------

Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře: