čtvrtek 11. dubna 2019

LMW - kapitola 58


Kapitola 58 – Magické pilulky nejvyšší jakosti


You XiaoMo otevřel dveře od svého pokoje, ale když spatřil toho člověka venku, najednou mu zacukalo v koutku oka. Někdo jasně řekl, že za ním příští ráno zajde. Ale teď byla evidentně noc. Navíc to bylo jenom šest hodin, co se během dne potkali.

Ling Xiaa ani v nejmenším nezajímalo, co si myslí. Jednoduše si otevřel dveře a vešel dovnitř. Kvůli jeho panovačnému chování by si lidé mysleli, že to je jeho pokoj. Když se usadil, upřeně zíral na You XiaoMoa svými vřelýma, a přesto ostrýma očima. Tohle byla prostě palice na cukrových střelách!

You XiaoMoa začalo kvůli tomu upřenému pohledu svědit v zátylku. Rychle zavřel dveře od pokoje a pak k němu přišel. Obezřetně střelil pohledem na jeho tvář a pomyslel na to, co se stalo za těch posledních pár dní. Nezdálo se, že by udělal něco, co by ho vyprovokovalo, a tak se prostě zeptal: „Seniore Lingu, neřekl si, že se setkáme zítra? Proč jsi přišel teď?”

„Jak tak poslouchám tón tvého hlasu, nejsi šťastný, že mě vidíš?” Ling Xiao mírně pozvedl obočí, ale nevyjevil, co si myslel.

You XiaoMo se zachvěl. „Ne, můžeš přijít, kdykoli se ti zachce.”

Nebylo možné, aby se mu odvážil vzdorovat, když ho ještě život neomrzel. Už tak nějak pochopil Ling Xiaovu rozkazovačnou povahu.

Ling Xiao mu zíral do tváře, jako kdyby mu do ní chtěl vypálit díru.

Teprve když se zdálo, že už to You XiaoMo dál nesnese, svůj pohled v tichosti stáhl. „Nikdy mě ani nenapadlo, že by ses dostal na seznam.”

„Seznam? Na jaký seznam?” You XiaoMo byl zmatený.

„Cože? Neříkej mi, že ani nevíš, že každý rok při přátelském zápolení Magická divize sepíše seznam lidí, co budou zodpovědní za Centrální linii?”

Ling Xiao si myslel, že o tom ještě neslyšel, a tak mu to vysvětlil.

You XiaoMo několikrát zamrkal. O tomhle zrovna s prvním seniorem a mistrem Zhaem diskutoval dneska odpoledne. Nečekal, že na to Ling Xiao přijde tak rychle. Vážně byl až příliš dobře informovaný, ale když pomyslel na jeho pozici a postavení ve Válečnické divizi, měl pocit, že se to akorát dalo čekat.

„Vím o tom. Dneska odpoledne nás vyhledal mistr Zhao, aby si o tom promluvil. Měl to být první senior a druhý senior. Ale první senior se chce postarat o ostatní učedníky, a tak mi přenechal své místo. Tentokrát do Centrální linie půjdeme já a druhý senior,” vysvětlil You XiaoMo a potřásl přitom hlavou. Přece jenom to nebylo tajemství.

Ling Xiao přimhouřil oči a podíval se na tu jeho tvář s mírným úsměvem. „Tenhle tvůj první senior, zdá se, že se k tobě chová až moc pěkně?”

Kvůli těmto slovům You XiaoMo pomyslel na to nedorozumění z dnešního odpoledne. Tváře mu najednou zčervenaly do světle růžova. Tohle bylo vážně až moc trapné!

Ale tato reakce byla v Ling Xiaových očích ostýchavost. V mžiku v jeho očích zuřila hustá, temná bouře, ale You XiaoMo si toho nevšiml, ani trochu. Pořád byl hluboce ponořený do vlastních myšlenek.

„Seniore Lingu, potřebuješ ještě něco?” You XiaoMo si najednou zachvěl, jak si vzpomněl, že je v místnosti ještě někdo další. Ale když se na Ling Xiaa podíval, jeho výraz se vrátil do původního stavu. Byl tak poklidný, jako kdyby celá ta scéna byla jenom iluze.

Ling Xiao se tak nějak významně podíval na You XiaoMoa. Ten pohled byl jako malá dýka, co zdánlivě řízla od shora dolů. Pomalu a opatrně dřela a nevynechala ani milimetr. You XiaoMo ucítil, jak mu kvůli tomu pohledu naskákala husí kůže.

„Ještě jedna věc. Jelikož příštích pár dní budeš mít spoustu práce, prozatím můžeš pozdržet tu věc s magickými pilulkami... počkej, až se vrátíš na Pozemskou horu. A pak mi to můžeš vynahradit.”

You XiaoMoa to najednou dojalo. Ling Xiao na něj konečně bral trochu ohled. Tohle bylo vážně jako déšť seslaný z nebe nebo sníh v červnu...

Ačkoli se mu o tom nikdy ani nesnilo, vážně se to stalo. Tohle ho vážně neuvěřitelně překvapilo. Ale když zaslechl zbytek jeho proslovu, zdálo se, jako by veškeré ty pocity vděku odfoukl silný vichr. Znovu se nechal dojmout a přitom si to zase špatně vyložil!

„Slyšel jsi mě?” Ling Xiao neslyšel žádnou odpověď, a tak se na něj podíval a pozvedl obočí.

You XiaoMovi se trochu zachvěla ramena. „Rozumím.”

Ling Xiao vstal. „Tak dobrá, zítra tě přijdu osobně vyzvednout.”

You XiaoMo vykřikl „ach”. „Tím myslíš, že sem chceš přijít a osobně mě vyzvednout?”

Myslel si, že Ling Xiao myslel, že se setkají během zápolení. Nemyslel si, že by sem osobně přišel.

„Co jiného sis myslel?” zeptal se ho Ling Xiao lhostejně. Samozřejmě mu nehodlal říct, že měl původně v úmyslu se s ním opravdu setkat během zápolení, ale že si to rozmyslel.

Jelikož měl You XiaoMo tak moc rád Fang ChenYuea, naschvál jim nechtěl dát příležitost spolu trávit čas. A tak samozřejmě přijde co možná nejdřív, aby zabránil jakékoli jejich interakci, když se nedíval. Nevěděl, proč se mu nelíbilo, když viděl You XiaoMovu reakci, ale když to bylo takhle, prostě dělal, co chtěl.

You XiaoMo potřásl hlavou. Věděl, že se Ling Xiao začínal hněvat, ale pořád nedokázal zjistit, kvůli čemu se takhle naštval. Když o tom popřemýšlel, nezdálo se, že by něco provedl.

Když Ling Xiao odešel, You XiaoMo na to pořád nedokázal přijít, a tak se rozhodl na to zapomenout.

Ačkoli jim mistr Zhao té noci dopřál dobrého odpočinku, You XiaoMo nechtěl marnit čas, protože zítra budou mít práci.

Tento měsíc měl plné ruce práce s magickými bylinami ve své dimenzi. Dlouho nevyráběl magické pilulky. Takže chtěl tohoto času využít, použít magické byliny ze své dimenze a pokusit se z nich udělat várku magických pilulek, aby viděl, jakou budou mít jakost.

You XiaoMo se okamžitě vrhl do práce, zamknul dveře od pokoje a vytáhl kotlík, co pořád nosil s sebou v magické brašně. Pořád to byl ten samý kotlík, co mu poskytla Magická hora. Černý a těžký a vzhledově neatraktivní.

You XiaoMoa napadlo, že by si koupil lepší kotlík, ale neměl dost peněz. Za peníze z těch dvou prodejů magických pilulek si v podstatě koupil semínka magických bylin. Zbývající finance prostě nestačily na koupi dobrého kotlíku.

To byl jenom jeden důvod. Nejdůležitějším důvodem bylo, že kdyby si kotlík koupil, lidé by začali mít podezření. Byl dítě z chudé rodiny a do sekty vstoupil teprve před dvěma měsíci, jak by mohl mít peníze na koupi dobrého kotlíku?

Když tohle všechno uvážil, neměl na výběr a musel se toho nápadu zříct.

You XiaoMo ze své dimenze vytáhl dvanáct stonků magických bylin. Neodvažoval se vytáhnout příliš. Ačkoli už zamknul dveře, nebylo zaručeno, že mu sem někdo nevtrhne.

Těch dvanáct stonků magických bylin byl materiál na Breathariánskou magickou pilulku. Když naposled sešel z hory, příhodně se na to poptal a zjistil, že je po Breathariánské pilulce celkem sháňka.

Někteří kultivátoři nemuseli jíst a pít, jakmile se dostali na určitou úroveň, ale ne všichni měli tuto schopnost. Pro normální lidi byla nutná tři jídla denně. A pak tu byli kultivátoři nižšího řádu a dokonce samotní mágové.

Když sečetl všechny tyhle lidi, bylo to obrovské množství. Ale jak každý věděl, Breathariánská pilulka byla k dispozici jenom jako pilulka nízké jakosti. Magické pilulky střední a nejvyšší jakosti byly velmi vzácné. A i kdyby existovaly, koupili by si je lidé, co měli peníze a vliv. Bylo jasné, jak značná byla poptávka po Breathariánské pilulce.

You XiaoMo se zhluboka nadechl a vzal si tři stonky magických bylin. Tyhle byliny byly z prvního sběru z jeho dimenze. Obsahovaly velmi vysokou koncentraci duchovní energie. Stačilo, jen aby je vzal do ruky a cítil tu jasnou svěžest. Zdálo se, jako by mu to očistilo srdce i duši, takže se cítil velmi svěže.

You XiaoMo se cítil trochu vzrušeně. Nečekal, že zvýšená kvalita magických bylin bude mít vlastně takový účinek. Pokud z nich vyrobí magické pilulky, jakou budou mít jakost?

Dal ty tři stonky magických bylin do kotlíku a pomalu uvolnil svou duševní sílu. Po téměř měsíci trénování byla jeho duševní síla silnější a čistější než dřív.

Ta stříbrně bílá duševní energie velmi rychle prosytila kotlík. Pod jeho zručnými pohyby se tři stonky magických bylin pomalu proměnily na tři loužičky magické tekutiny. Dalším krokem bylo odstranit nečistoty. Ačkoli se jim říkalo magické byliny vysoké jakosti, dokonce i ty nevyhnutelně měly pár zbývajících nečistot. You XiaoMo chtěl eliminovat každou jednotlivou nečistotu.

Ačkoli neměl žádnou záruku, naštěstí to už trénoval více než tisíckrát. Když to procházel krok za krokem, neměl pocit, že by to bylo nějak zvlášť těžké, ale po jednom pročištění měl pocit, že tam vůle byla, ale chyběla mu schopnost. Nebylo to proto, že by měl nedostatečnou duševní sílu. Ale zdálo se, že ty zbývající nečistoty nedokáže odstranit, ať by dělal, co dělal. Nakonec se mohl akorát pohnout dál a začít s mísením.

Jelikož pracoval s magickými bylinami jiné kvality, aby se vyhnul neúspěchu, You XiaoMo pracoval s nesmírným soustředěním. Ačkoli to bylo jenom pět jednoduchých kroků, neodvažoval se udělat žádnou chybu. Každý krok prováděl s nejvyšší péčí. Zdálo se, že byl soustředěnější než kdy jindy. I kdyby někdo zaklepal na dveře, pravděpodobně by to neslyšel.

Za půl hodiny se You XiaoMo podíval na magickou pilulku, co mu ležela na dlani, zatímco ze sebe otřel spoustu potu. Měla velmi hlubokou a tmavou barvu.

Tohle bylo to, co nazývali magická pilulka nejvyšší jakosti. Bylinná vůně obsažená v magické pilulce byla silnější než u jakékoli pilulky nízké jakosti, co kdy cítil. Zdálo se, že celá místnost byla zaplavená touto bylinnou vůní.

You XiaoMo se na ni spokojeně podíval. Až ji zítra ukáže Ling Xiaovi, rozhodně bude velmi šťastný. Když bude šťastný, už by se neměl hněvat, že?
--------------------------------------------

~ Ling Xiao začíná být značně frustrovaný, takže první 18+ kapitola už na sebe nenechá dlouho čekat. ~
~ You XiaoMo je tak roztomilý, neustále vymýšlet, jak manžela potěšit ^_^ ~


Hlavní stránka
Postavy a pojmy

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Je krásné, jak se k sobě pomaloučku mají, jen jeden je trochu víc natvrdlý 😁😁😁

    OdpovědětVymazat