středa 4. ledna 2017

TS - kapitola 33-34


Kapitola 33 – Milenec snů (1)


Nebylo by přehnané nazvat tu atmosféru v autě jako 'bizarní'. Nebo to možná bylo jenom Xiao Yu, co seděla vzadu a měla tenhle pocit. Charles, co řídil, a Tang Feng, co seděl vedle něj, si spolu celou dobu přirozeně povídali.

Dneska jeli do televizní stanice, aby prodiskutovali dříve dohodnutý program 'Milenec snů'. Obsahem televizní šou bylo něco jako posílání lidí na rande naslepo, ale jenom jménem. Agentura evidentně zapracovala na tom, aby Tang Fengovi zajistila místo. Ale rozhodně by nebylo dobré, kdyby dorazil pozdě. Pro Tang Fenga, jenž byl zapomenutá hvězdička minulosti, bylo už tak dost dobré, že měl manažerku jako Xiao Yu. Neměl ani svoje přidělené auto. Naposledy, když jel na konkurs do filmu režiséra Li Weie, ho zavezl Charlesův řidič.

Dneska ráno Charles beze spěchu četl noviny a pil čaj. Ale když slyšel, že Tang Feng musí jet do agentury, ochotně se nabídl, že ho tam odveze. Xiao Yu chtěla tu nabídku odmítnout, ale Tang Feng souhlasil, než se k tomu vůbec dostala. Proč si brát taxi, když byl někdo ochoten jej zavést?

Ale Xiao Yu tak nějak nebyla schopná pochopit vztah mezi Charlesem a Tang Fengem. Předseda Lu ji osobně nakázal, aby se do toho nevměšovala, takže mohla akorát poslouchat.

„Jak se jmenuje ten pořád?” zeptal se Charles nahodile s oběma rukama na volantu.

Tang Feng o tom chvíli přemýšlel a odpověděl: „Je to program o rande na slepo. Myslím, že se to jmenuje 'Milenec snů'.”

„Milenec snů?” odfrkl si Charles.

„Poslední dobou je ten pořad velmi oblíbený. Zvou si tam normální ženy, aby šli na rande s mužskými hvězdami. Ale slyšela jsem, že teď ten pořad obměňují. Pokud se v tom pořadu Tang Feng objeví, bude to určitě ještě oblíbenější,” vložila se Xiao Yu do konverzace a řekla pár slov. Ale v duchu si říkala, jestli pro mužskou hvězdu není ponižující, když ho odmítne obyčejná žena? Kvůli tomuhle to bylo tak, že reakce na účastnící se celebrity se často lišila na základě jejich slávy.

Ti s velkou slávou mohli s úsměvem zůstat až do konce. Naopak ti s menší slávou byli často vyřazeni v prvních pár kolech. Lidi jako Tang Feng, co měli stěží nějakou slávu, mohli s největší pravděpodobností přežít tak do půlky.

Ale někdy se mohl v soutěži objevit divoký kůň. Nebylo vzácností, že se lidé díky jednomu pořadu proslavili přes noc.

Tang Feng se jenom usmál. Nedávné proměny pořadu provedli pravděpodobně proto, aby získali větší sledovanost. Nehledě na to, jak moc se změní, skutečnost, že se ho bude účastnit, už byla vytesaná do kamene. Nezáleželo na tom, jak to dopadne, jen si chtěl udržet stabilní příjem a veřejnou publicitu. Tang Feng nikdy nepomýšlel na to, že by se proslavil díky nějakému pořadu.

Od konkursu do filmu režiséra Li Weie uběhlo už několik dní, ale pořád nevěděl, jak to dopadlo.

Když dorazili k televizní stanici, Charles je ochotně následoval dovnitř. V poslední době to vypadalo, že má spoustu volného času. Ve spojených státech by se říkalo, že je na klidné procházce.

Tang Feng seděl v programové kanceláři a čekal na moderátora pořadu a jeho producenta. Ačkoli řekli, že dneska přišel natáčet, ve skutečnosti se měl akorát setkat se štábem a popovídat si. Přece jenom i když bylo v plánu, že se v pořadu objeví, neznamenalo to, že mohl prostě jen tak vystoupit na jeviště. Alespoň musel předem znát obsah třetí série pořadu. Kromě toho musel také podepsat spoustu smluv ohledně tajnosti a důvěrnosti informací.

„Milenec snů” byl triumfem této televizní stanice. Pořad se proslavil tím, že organizoval normálním lidem rande s celebritami. Tématem první série bylo „Krásný princ a ženská celebrita”. Dali dohromady muže s výjimečným původem se slavnými ženami. Díky slávě ženských hvězd a vzrušujícímu tématu pořadu se za celou sérii podařilo prvnímu dílu udělat nový rekord ve sledovanosti. Tento úspěch z pořadu udělal nejsledovanější estrádu roku, první toho druhu.

Tématem druhé série bylo „Popelka a kouzelný princ”. Obyčejné ženy postupně prodělávaly módní proměnu a všichni žárlili, že mohou jít na rande s mužskou hvězdou. Druhá série byla stejně úspěšná jako první, v oblíbenosti ji dokonce překonala.

Poslední díl druhé série se bude vysílat příští týden. A konec jedné série samozřejmě značil začátek druhé.

Pokud se budou držet dosavadního formátu, pak tématem třetí série nebude znovu „Krásný princ a ženská celebrita” nebo „Popelka a kouzelný princ”. Tématem bude pravděpodobně něco úplně jiného, ne?




Kapitola 34 – Milenec snů (2)


„Moc se omlouvám, že jsem vás nechala čekat tak dlouho!” řekla malá dívka zdvořile, když přispěchala do místnosti. Vlasy měla sepnuté do culíku a měla brýle s černou obrubou. Pod očima měla tmavé kruhy a v ruce nesla několik dokumentů.

„Dobrý den, já jsem Wang Nan, producentka Milence snů. Ráda vás poznávám.” Když položila dokumenty na stůl, usmála se a natáhla k němu ruku.

Tang Feng si s ní uctivě potřásl, ale mírně ho to překvapilo; neměl ponětí, že producentka je takhle mladá.

„Dobrý den, já jsem Tang Feng.” Zdvořile se usmál.

„Ohledně většiny detailů už jsme zkontaktovali vaši agenturu. Vaše agentura vyjádřila svou ochotu s námi spolupracovat na pořadu. Ale pořád je ještě pár věcí, o kterých vám musím říct, a požádat o vaše svolení.” Producentka si postrčila brýle po nose a mluvila přísným, profesionálním hlasem, který se k jejímu vzezření nehodil.

„Tématem třetí série není rande mezi mužem a ženou; místo toho to bude mezi dvěma muži. Pro tuto sérii dáme dohromady obyčejného muže s výjimečným původem a mužské celebrity. Téma homosexuální lásky přirozeně upoutá větší pozornost, ale také by to mohlo ovlivnit vaši osobní image. Takže to prosím promyslete a pak nám odpovězte.”

Když produkční předala Tang Fengovi dokumenty, znovu promluvila: „Tady je několikeré představení pořadu a také smlouvy. Můžete si je vzít domů a pročíst si je. Není třeba mi odpovídat hned.”

Tang Fengovi pod tíhou všech těch dokumentů klesla ruka. Bezvýrazně na produkční zíral.

Tématem třetí série je rande mezi mužem a dalším mužem?


„Tang Fengu, je třeba... je potřeba si to dobře promyslet. Nejdřív to můžeme prodiskutovat s agenturou,” řekla Xiao Yu, jak shlédla na dokumenty v Tang Fengových rukách.

Milenec snů byl rozhodně dobrý program a téma této série bude rozhodně velmi populární. Aniž by o tom musel přemýšlet, věděl, že pořad získá ještě více diváků. To znamenalo, že i účastníci programu s největší pravděpodobností rychle nabudou popularity. Nebylo to tak, že k tomuhle nikdy nedošlo.

Xiao Yu nepochybovala o Tang Fengových schopnostech; věděla, že mu akorát chyběla příležitost. Ale tento pořad bezpochyby zahrnoval pár skrytých rizik.

„Tohle je dobrá příležitost, že?” Jak odešli z kanceláře, Tang Feng kráčel před Xiao Yu. Nevěděl, kam se Charles poděl a domů by radši nejel taxíkem.

Xiao Yu zvedla hlavu a její oči zaznamenaly Tang Fengovy záda. Ztěžka si povzdechla a bezmocně řekla: „Vážně to je dobrá příležitost, ale má to v sobě i velmi vysoká rizika!”

„Vezmu to.” Tang Feng se usmál, jak se podíval po Xiao Yuině ustarané tváři. „Copak mám teď právo být vybíravý? Jelikož se takovéhle příležitosti jen tak neobjevují, měl bych to vzít. Co se týče věcí, co z toho vzejdou, s tím se vypořádám, až to přijde.”

Úspěch šel často ruku v ruce s velkým rizikem. Film režiséra Li Weie byl o homosexuální lásce a i tento televizní pořad se zabýval stejným tématem. Nevěděl, jestli to je oboje kvůli horkému tématu sňatku stejného pohlaví, který nedávno uzákonili, ale nebylo pochyb o tom, že ten pořad společnost velmi zaujme.

„Ale!” Xiao Yu chtěla ještě něco říct, ale když spatřila to skryté odhodlání v očích usmívajícího se Tang Fenga, nakonec si povzdechla: „Dobrá, když na tom trváš, tak tě podpořím. Ale nejdřív to musím nahlásit předsedovi Luovi.”




Po schůzce měl Tang Feng po zbytek odpoledne volno. Xiao Yu se sama vrátila do agentury, aby Lu Tianchenovi podala hlášení ohledně pořadu.

Zrovna když chtěl Tang Feng zavolat Charlesovi, záhadně se jen tak objevil.

„To jsi šel hledat nějakou krásku?” řekl Tang Feng posměšně, když na jeho tváři spatřil úsměv.

„Hledám tvé krásné já.” Charles k němu přišel a zatahal ho za šaty. „Pojď mi odpoledne dělat doprovod.”

Jelikož dohoda, kterou s Charlesem uzavřel, měla trvat jen dalšího půl měsíce, Tang Feng neměl to privilegium odmítnout.
-------------------------------------------------

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Kto vie ako sa to nakoniec vyvinie? Tá novela je poriadne dlhá tak to môže skončiť rôzne. Ale rozhodne to je VEĽMI zaujímave!!!

    diki za preklad ;)

    OdpovědětVymazat
  2. děkuji za překlad, už se těším na další :-)

    OdpovědětVymazat