čtvrtek 11. ledna 2018

ABO - kapitola 2


Kapitola 2 – Nový omega inhibitor


Fornt jako jejich rodinný doktor velmi dobře znal rodinu Lin, co žila vedle. Lin a její manžel byli potomci dávné pozemské éry lidí z Asie.

Asie v pozemské éře byla velmi velká země s téměř 5 tisíci lety civilizace a byly tam stovky legendárních příjmení – v porovnání se složitým jménem jako Fornt Venetier? Mít jméno jen o dvou nebo třech slabikách bylo prosté.

Paní Lin a její manžel byli Bety, jejich dcera Lin Yao byla také Beta. Manžel paní Lin byl voják impéria, co zemřel v bitvě před mnoha lety, a proto jim vláda platila roční rentu, aby si udrželi své každodenní živobytí. Válka mezi říší Lacey a Strandianskou federací se táhla přes stovky let a vyžádala si životy tisíců mladých vojáků. Okolnosti této svobodné Beta matky se stávaly stále častější. Paní Lin a její dcera Lin Yao byly velmi obyčejné a nijak význačné... ale také měla syna.

—Lin Yuana.

Fornt si vzpomněl na chlapcovo jméno a také na to, jak se s ním poprvé setkal.

To bylo před deseti lety, kdy se Fornt zrovna přestěhoval do civilní rezidenční oblasti na této planetě. Toho dne spatřil zhruba osmiletého chlapce. Asijského chlapce se žlutou pletí, černými vlasy a velkýma obsidiánově černýma jasnýma očima. Rennes byla chladná planeta s pravidelným sněžením. Když se Fornt setkal s Lin Yuanem, zrovna si hrál ve sněhu. Chlapec tvaroval sníh do různých zajímavých tvarů jako kulatá medůza a šesticípá hvězdice. Také tam byli ploší krabi a různorodý podivný mořský život.

Čelo mu pokrývala vrstvička potu, uši měl mírně zrudlé, ale chlad mu nebránil v jeho zábavě, kdy jednu za druhou vyráběl umělecké sněhové sochy.

Fornt stál v dálce a zahálčivě sledoval, jak si chlapec hraje. Ten malý chlapec si ho všiml a usmál se na něj – ten jeho úsměv byl zářivý, v doširoka rozevřených ústech se mu ukázaly bílé zuby; jak se smál, dětský tuk se na něm třásl, byl čilý a rozkošný.

—V tom okamžiku si Fornt pomyslel, že spatřil dlouho nepřítomné slunce.

Podruhé chlapce viděl jedné chladné, zasněžené noci. Paní Lin za ním uprostřed noci přišla v slzách a prosila ho, aby zachránil její dítě. Vzal si s sebou lékárničku a šel se na dítě podívat a bezděky zjistil, že ten chlapec byl Omega – a ještě k tomu velmi čistokrevná Omega!

Potomek Bety a Bety mohl být zase jenom Beta! Jenom kombinace Alfy a Omegy mohla zplodit čistokrevnou Omegu! Poměr čistokrevných Omeg u lidstva byl jenom 5% a z toho jenom 1% byli muži!

Dle zákona Impéria se Omegy, které se braly jako vzácné „opatrované druhy”, měly při narození registrovat u Asociace na ochranu Omeg a umístit pod přímou kontrolu vlády. Do věku 13 let poskytovala vláda rodině Omegy přídavky na živobytí.

A ve věku 13 let se všechny Omegy přepravovaly do galaxie Cepheus, aby 5 let chodily na Školu pro Omegy. Vážná nerovnováha pohlaví Alf a Omeg a navíc nesmírně nízká porodnost a vysoká úmrtnost Bet způsobila, že lidstvo mělo negativní roční populační přírůstek.

Pro dobro pokračování lidstva se Omega se svou nejvyšší mírou plodnosti stala ve věku 18 let chráněným druhem Impéria. Společnost jí okamžitě sjednala geneticky kompatibilní Alfu, aby porodila jen ty nejvýznačnější potomky! Bylo divné, že omega dítě jménem Lin Yuan bylo ztracené na této opuštěné, pusté planetě. Okamžitě mu bylo jasné, že nebyl registrován u Asociace na ochranu Omeg, ale že žil jako obyčejná Beta na té nejpustější planetě v celém vesmíru. A že tam žil osm let.

—Fornt tomu nemohl uvěřit.

Paní Lin mu zdráhavě řekla celou pravdu. Že existoval tajný experiment na změnu lidské fyziologie. Ten experiment začal velmi ambiciózní geniální doktor, který byl také Omega, a doufal, že Omegy budou konečně schopné dostat se z pod kontroly vlády. A pak budou volné vést svůj vlastní život. A nebudou je nutit stát se hračkou nějaké Alfy, aby se k ní rok za rokem chovala jako k nástroji lidské reprodukce!

Ten doktor vyvinul „inhibitor omega feromonu”, který se mezi Omegami rychle stal veřejným tajemstvím. Mnoho omega mužů a omega žen se silným pocitem autonomie tento inhibitor potají použili, aby se stali obyčejnou Betou. Mohli chodit do školy, udělat si přátele, chodit na společenské události a nemuseli být jenom uvěznění doma jako stroj na rození dětí pořád dokola.

Mezi těmi Omegami byl nejznámější major-generál Ling Yu. Poté, co použil inhibitor omega feromonu, vmísil se na vojenskou akademii a stal se nejmladším generálem v historii Impéria s vynikajícím vojenským velením. Dokonce měl své vlastní nezávislé jednotky!

Ale během jedné vojenské operace jeho inhibitor omega feromonů nečekaně selhal a uprostřed bitvy byl nucen prodělat hárání. Naštěstí se mu podařilo získat kontrolu nad svými alfa podřízenými a úspěšně evakuoval svou jednotku z přední linie. Ale nakonec jej vyloučili z armády.

To upoutalo pozornost Jeho veličenstva a od té doby byly inhibitory omega feromonu zabaveny a znemožněny. Mladý major-generál Ling Yu se od té doby pohřešoval. Někteří tvrdili, že ho armáda tajně popravila. Někteří tvrdili, že ho vzali domů, aby měl děti. Někteří dokonce řekli, že mu bylo příliš trapně, aby se objevil na veřejnosti, a tak spáchal sebevraždu.

Legendární Omega generál se každopádně nikdy znovu neobjevil a nikdo nevěděl, kde se přesně nachází. Ta bitva se stala nejtajnějším tajemstvím armády a nikdo se neodvažoval o ní otevřeně diskutovat.

Fornt byl v šoku, že i toto dítě Lin Yuan dostal inhibitor omega feromonu! V tom roce byly inhibitory omega feromonu v Impériu zakázané. To léčivo chlapci podávali od narození, takže i když byl tak silná a čistokrevná Omega, jeho omega pach byl velmi slabý.

Onemocněl, protože účinek jeho inhibitoru slábl a v osmi letech nemohl prodělat hárání jako dospělá Omega, takže nerovnováha tělesných hormonů způsobila, že se jeho imunitní systém zhroutil. Paní Lin řekla Forntovi o dedukcích omega doktora: pokud se inhibitory dlouhodobě podávali až do věku 20 let, tedy během nejintenzivnějšího hárání ve věku 18-20 let, mohla se z Lin Yuana stát dokonalá Beta. Ačkoli soukromá změna pohlaví očividně porušovala zákony Impéria, Fornt tváří v tvář uslzené paní Lin a pevně napjatého těla mladého chlapce, co se pořád třásl, ustoupil.

Ano, vážně toho rozkošného chlapce měl rád. Chtěl, aby to dítě vyrostlo šťastně, než aby zemřelo v raném věku 8 let. A tak profesor Fornt slíbil, že Lin Yuanovi pomůže. Vzal si od paní Lin seznam léčiv a po intenzivním výzkumu se mu podařilo vyrobit nový omega inhibitor – tento inhibitor nejenom že upravil nerovnováhu omega hormonů, ale také umožnil, že se jeho konstituce nijak nelišila od obyčejné Bety. A navíc tento inhibitor dokázal změnit faktor lidské krve, takže se dalo oklamat kvalitní vyšetření – dokonce i rutinní krevní testy!

Musel se vyhýbat jedinému testu, a to genetickému testu.

Lidská genetika se léčivy změnit nedala, jakmile by vypátrali Lin Yuanův omega gen, odhalili by jeho totožnost! To rozhodnutí v okamžiku slabosti před deseti lety Fornta vyslalo na cestu, z které nebylo návratu. Díval se, jak Lin Yuan vyrůstal, miloval toho malého asijského chlapce. A teď ten malý rozkošný chlapec vyrostl a stal se z něj 18letý mladý muž. Kdyby vydržel další dva roky, mohl se naprosto proměnit na obyčejnou, šťastnou Betu a mít svobodu vést vlastní život.

Ale proč se najednou zapsal na tu zatracenou vojenskou školu? A dokonce ho přijali? Do pekel s tím!

Impérium kladlo velkou důležitost na dodržování vojenských pravidel a regulací. A u institutu, který kontrolovala přímo armáda, jako Vojenská akademie San Romia byla roční registrace omezená, takže když Lin Yuana přijali a on by se včas nedostavil, armáda by jej rozhodně hnala k odpovědnosti – registrovat se na Vojenskou akademii San Romia, a přesto se nevysvětlitelně nedostavit. Nebylo by nic divného, kdyby s ním jednali jako se zběhem z bitevního pole. Armáda by po něm mohla dokonce pátrat!

Pokud by Lin Yuan šel na vojenskou akademii, nemohl zaručit, že na jeho totožnost omegy nepřijdou. Jakmile ho odhalí, pošlou ho do Asociace pro Omegy a pak ho dají nějaké Alfě, aby ho označil, vlastnil a měl s ním děti! Pro Lin Yuana, co si o sobě vždycky myslel, že je Beta, by to byl zdrcující úder!

Fornt se dlouho zamyšleně mračil, nakonec se zhluboka nadechl a zkusil se dovolat na komunikátor svého přítele. Brzy se na obrazovce holografické projekce objevila chladná tvář muže ve středním věku.

Muž se po Forntovi podíval a hlubokým hlasem se zeptal: „Fornte, proč mi voláš tak pozdě?”

Fornt se usmál a řekl: „Ach, můj drahý podplukovníku Knoxi, rád bych se tě na něco zeptal. Jaké testy provádí Vojenská akademie San Romia na prvácích? Můj synovec má v plánu se zapsat na Vojenskou akademii San Romia, chtěl bych předem vědět, jaká je situace.”

„Fyzické vyšetření, testy fyzické zdatnosti a sérologické testy.” Přísně se tvářící důstojník se mírně zamračil a řekl: „Tvůj synovec? Claude, co celý den hraje hry? Nemá žádnou naději, že se na Vojenskou akademii San Romia dostane, radši mu řekni, ať to vzdá.”

„Ehm, vždycky je tak tvrdohlavý.” Fornt zmínil svého synovce jako záminku a pak okamžitě změnil téma: „Takže říkáš, že škola neprovádí genetické testy?”

Knox přikývl. „Genetické testy děláme jen v případě podezření na problémy s rodokmenem. Obecně se nedělají.”

Fornt se usmál. „Ach, děkuju. Až se vrátím, pozvu tě na večeři.”

Knox odpověděl s kamennou tváří: „To říkáš už deset let.”

Když jejich komunikace skončila, Fornt se rozpačitě dotkl vlastního nosu. Ano, už to bylo deset let, co přišel na tuto planetu. A vždycky když volal svému příteli, řekl mu, že ho pozve na večeři, „až se vrátí”. Už ani nevěděl, kolik večeří mu takhle dlužil. Naštěstí získal velmi hodnotné informace.

Podplukovník Knox byl jeden z instruktorů na Vojenské akademii San Romia, měl na starosti období testování. Každý prvák zakusil pod jeho vládou měsíční peklo.

„Jelikož to řekl, to sérum neodhalí.” Fornt si povzdechl a řekl paní Lin: „Paní Lin, nebuďte netrpělivá. Něco jsem vymyslel.”

Paní Lin okamžitě vzhlédla. „Profesore, máte nějaký dobrý nápad?”

Fornt řekl: „Nechte Lin Yuana, ať se na školu zapíše. Rozptýlím dvouměsíční dávku injekce do několika tablet a ty mu dám. Takhle to proklouzne detekční schopností u mezihvězdné brány. Pokud si to léčivo vezme včas, po dvou letech se naprosto promění na Betu.”

Paní Lin byla v šoku. „Poslat ho na Vojenskou akademii? Tohle... co když... na škole...”

Fornt se usmál. „Nebojte se. Účinek tohoto inhibitoru je stabilnější než u předchozí verze, nepřestane to najednou účinkovat. Pokud bude ty tablety brát pravidelně, naprosto to potlačí jeho omega feromony. Nedojde k žádnému nečekanému hárání.” Fornt se odmlčel. „Ale musíte najít způsob, jak ho přesvědčit, aby ty tablety bral. V každé tabletě bude velmi nízká koncentrace inhibitoru. Nejlepší bude, když je bude brát každý den. A pokud dojde k nečekaným výpadkům, zařiďte, aby to netrvalo déle než týden.”

Paní Lin chvíli zakoušela emoční konflikt. Zdálo se, že poslat Lin Yuana na Vojenskou akademii byla jediná její možnost. Vrhnout se do školy s léčivy se zdálo jako mnohem lepší možnost než být hledaný armádou... I kdyby došlo na nejhorší a odhalili jeho totožnost Omegy, jelikož byl čistokrevná Omega, přinejmenším ho alespoň okamžitě ochrání vláda.

—Dokud nedojde k žádnému nečekanému hárání. Nezkušené alfa kadety by omega feromon rozhodně připravil o rozum jako zvířata. ...Paní Lin se neodvažovala ani pomyslet na ty strašlivé možnosti. Mohla akorát pevně sevřít svůj náhrdelník k hrudi a v hloubi srdce pořád dokola opakovat svou modlitbu: Bože, prosím, požehnej tomuto dítěti! Prosím, požehnej mu!





V sousedním domě rodiny Lin odpočíval Lin Yuan ve svém pokoji.

Osmnáctiletý chlapec se protáhl, v pohodlí spal ve své posteli a snil o teplé a úžasné krajině. Ačkoli si byl jistý, že na tom místě nikdy nebyl, vždycky se mu o něm zdálo. Modrá planeta, kde zářilo slunce, kde byly zelené rostliny a také nazlátlé písečné pláže a nekonečně modré moře. Vlny na pláži vytvářely sladký zvuk příboje. Ve vlahém mořském vánku, co se mu jemně otíral o tvář, dokonce cítil sůl.

Snil o tom, že žil v prosté chaloupce u moře a že místností se vždycky ozývala tichá melodie. Po vlasech ho hladila něžná ruka a v uších mu pořád dokola zněl mužský hlas: „Synku, budeš Beta, obyčejná, veselá Beta... Dobrá?”

Lin Yuan slyšel, jak mu z úst vyšlo: „Dobře, tati! Jsem Beta!”

—Byl to... jeho otec?

Ten něžný hlas, co mu říkal synku, byl to jeho táta?? V tom snu náhlá vlna pohltila všechny pěkné scény a nahradila je nekonečným zoufalstvím a temnotou.

—Jeho osmnácté narozeniny minuly. Dneska vážně dospěl.

Zdálo se, že hluboko v jeho těle se pomalu probouzelo lité zvíře. To zvíře bylo pod kontrolou, velmi dlouho potlačované a teď se konečně probudilo – osamělé, ječící a křičící. Zdálo se, jako by se chtělo prodrat ven, vrstvu za vrstvou slupovalo zdi svého vězení. Po páteři mu pomalu stoupalo podivné vzrušení, na bledé pokožce se mu perlila tenká vrstva potu, v žilách mu rychle kolovala krev. Srdce mu začalo divoce a nekontrolovaně tlouct. Lin Yuan měl zvláštní pocit prázdnoty a z chladu se zachvěl. Z hlubokých míst ve svém těle pocítil náhlou touhu nechat se obejmout.

Proč byla taková zima. ...To venku sněžilo? Pomyslel si Lin Yuan mlhavě a trochu nervózně se zavrtal hlouběji do své přikrývky a propadl se do zvláštní noční můry.
-----------------------------------------------------

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. A jedeme na průšvih... Děkuji za překlad :D

    OdpovědětVymazat
  2. Mám docela ráda Omegaverse, ale s tím těhotenstvím jsem vždycky naježená 😫 děsně mě štve jak dělají z Omegy s prominutím jenom k*rvy a chodící inkubátor, je to ohavnost. xD
    Jdu číst dál.

    OdpovědětVymazat