sobota 26. února 2022

FOD - kapitola 52


Kapitola 52 – Tvář krále hudby (VI)


Qin Ce malému císaři pomáhal až do 18 let, pak se zřekl svého postavení a cestoval se Zhou YunShengem po celém světě. Ti dva byli velmi zdraví a žili více než 90 let, než ve spánku zemřeli.

Zhou YunSheng otevřel oči. Vznášel se v prostoru Xinghai, jako obvykle před ním vířil obrovský vír energie. Ale rozdělil se na dvě, jedna polovina se vznesla do dálky, nebylo známo kam.

Zhou YunSheng byl příliš lenivý, aby to zkoumal. Vstřebal svůj díl energie a skočil do dalšího světa.

Ležel na měkké posteli, pokoj se utápěl v temnotě, jenom oknem dovnitř pronikaly problikávající neonová světla z města venku a vrhala stíny na bílé stěny.

Zašmátral na nočním stolku a konečně našel lampu. Kvůli tomu náhlému návalu světla ho pálily oči a rozbolela ho hlava.

Reflexivně si zakryl oči, ale zjistil, že toto tělo mělo oči opuchlé. Ten otok bolel a bylo mu to nepříjemné. Na hrudi ho tížil těžký žal a nenávist a to mělo vliv i na Zhou YunShengovu náladu.

AI mu příhodně poslala data o tomto těle a tomto světě. Zhou YunSheng si přečetl jenom deset vět, než začal drsně klít. Nebylo divu, že měl takhle opuchlé oči, původní tělo plakalo žalem.

Toto byl příběh ženy, co se nakonec stala Divou zábavního kruhu.

Původní tělo nebyl zlovolný zlosyn, co hrdinku šikanoval, a nebyl to ani kanónenfutr. V příběhu té ženy byl jenom kolemjdoucí, odrazový můstek, co v tichosti snášel tragický osud, co mu byl vnucen.

Originál se jmenoval Ou Zinan. Když se o něm někdo zmínil, musel také zmínit jeho otce. Ou BaiBo byl duchovní otec hudby v Zemi C, za svůj život složil stovky klasických skladeb a čtyři generace vyhrával titul Boha skladeb. V Zemi C měla jeho hudba nepředstavitelný vliv. Ou Zinan následoval v jeho šlépějích, od raného věku se o hudbu velmi zajímal. Když mu bylo 18, přidal se k zábavním kruhům. Dosud vydal tři alba a měl velmi dobrou prodejnost, a tak také vystupoval na veřejnosti.

Ou BaiBo byl velmi přísný, vkládal do svého syna velká očekávání, takže kdykoli udělal nějakou chybu, přísně ho pokáral. V důsledku toho se z Ou Zinana stal introvert, snadno se polekal a v přítomnosti cizích lidí byl nervózní.

S takovou osobností pro něj bylo těžké v zábavním světě postoupit. Ale neměl jen vlivného otce, ale také vlivného kamaráda, kterého považoval za svého bratra. Tento jeho bratr Lin SiQing byl Ou BaiBoův žák. Byl pohledný i nadaný. Na doporučení Ou BaiBoa podepsal smlouvu s Times Records, dosáhl ohromující kariéry a nakonec vyhrál titul Bůh skladeb.

Díky jeho silné podpoře dokázal Ou Zinan stoupat zábavními kruhy.

Ou Zinan nakonec vydal tři velmi úspěšná alba a měl v plánu uspořádat svůj první koncert. Ale během příprav na koncert převezli Ou BaiBoa do nemocnice s rakovinou plic v pozdním stádiu. Ou Zinan za ním každý den docházel a musel koncert odložit. Ale bez ohledu na to, jak moc se doktoři snažili, nepodařilo se jim Ou BaiBovi prodloužit život. Jednoho časného dubnového rána se Ou BaiBo v tichosti dotkl tváře svého spícího syna. Takhle se s ním rozloučil a pak zemřel.

Ou Zinan se specializoval na hudební nástroje, dokázal zručně hrát na 18 druhů. Ale jeho otec na něj příliš tlačil, takže jeho skladby byly vždycky nevýrazné. Ou BaiBo měl pocit, že jeho skladby byly velmi nevzhledné, a tak ho vždycky káral, že je měl technicky vytříbené, ale bez ducha. Ou Zinana to nijak nepřesvědčilo a vždycky se snažil skládat skladby tak, aby si získal obdiv svého otce. Po svém debutu napsal hodně skladeb, ale producenti vždycky jen potřásli hlavou a beze slova si povzdechli.

Měl z toho depresi, dokonce se cítil zoufale. Myslel si, že dokáže překročit dosažení svého otce. Ale když jeho otec zemřel, zdálo se, že tato jeho smrt rozbila okovy, co mu svíraly mysl. Konečně napsal skladbu, v které bylo bezprecedentní nadšení a inspirace. Strávil nad ní celou noc a učinil z ní památeční skladbu na svého otce. Pojmenoval ji Kvůli tobě.

A do té skladby vlil všechna slova, co chtěl říct svému otci, ale ke kterým nedokázal sebrat odvahu. Vyryl to do každé noty. Slova se měla zpívat jen za prostého doprovodu klavíru a mělo to moc dojmout srdce lidí.

Ou Zinan tu píseň zpíval znovu a znovu a pak ji donesl Lin SiQingovi, aby mu pomohl ji upravit.

To byl začátek jeho tragického života.

Ou Zinan byl se svým debutem vždycky nespokojený, pro svá alba napsal spoustu písní, ale producenti ho vždycky odmítli. Lin SiQingovi mu ho bylo líto, a tak od něj bral jeho hudbu a upravil ji a obyčejné písně hned proměnil na dojemnou hudbu. Ale všechny ty písně zpíval Ou Zinan a prodávaly se pod jeho jménem.

A tak měl Ou Zinan jen virtuální slávu, nebyl slavný díky svým vlastním skladbám. Ou Zinan tu cestu, kterou by měl následovat, našel až po smrti svého otce. Měl mnoho snů, co si chtěl splnit, a chtěl, aby na něj byl otec v nebi hrdý.

Tato touha dala 'Kvůli tobě' neuvěřitelnou moc. Lin SiQing tuto moc cítil a měl v plánu, že jeho mladší bratr okamžitě vydá EP. Ale Ge MengShu nečekaně zašla do jeho studia a tu skladbu slyšela.

Ge MengShu byla hrdinka a měla talent od přírody. Okamžitě věděla, že se ta píseň stane hitem, a opakovaně jej o ni žádala. Lin SiQing byl posedlý láskou ke Ge MengShu, vždycky se na ni snažil zapůsobit a kdykoli byl v její přítomnosti, pozbyl veškerý rozum.

Protože v této písni bylo třeba velkého rozsahu hlasu, víc se hodila pro zpěvačku. Ge MengShu věděla, že k ní Lin SiQing choval city, a tak ho okouzlila a přemluvila ho, aby jí tu píseň dal do jejího nového alba.

Lin SiQing byl celý opilý z její pozornosti a ochotně souhlasil. Ale když se vrátil domů, začal být nervózní. Najednou vzal všechny Ou Zinanovy rukopisy a originální kopie a spálil je.

Ou Zinan čekal, až mu agentura přehodí koncert, aby mohl debutovat se svým EP. Ale jedné noci v televizi viděl, jak Ge MengShu zpívala Lin SiQingovu adaptaci 'Kvůli tobě'. Nemohl uvěřit vlastním očím.

Po té písni Ge MengShuina sláva explodovala, stala se jednou z top star Times Record. Ou Zinan se opakovaně snažil se na to Lin SiQinga vyptat, ale Lin SiQingův agent ho vždycky odmítl přijmout. A pak jednoho dne dostal Ou Zinan dopis. Lin SiQing se chopil příležitosti a obvinil ho z plagiátorství. Dokonce přednesl spoustu důkazů.

Každé jednotlivé Ou Zinanovo album vyprodukoval a seskládal Lin SiQing, jeho bylo jenom jméno. To samo o sobě nedokázalo dokázat plagiátorství, ale Lin SiQing se na to velmi dobře připravil a předložil několik rukopisů s přidanými změnami. Všechny byly chronologicky uspořádané, takže lidé viděli, jak psal 'Kvůli tobě'.

A Ou Zinan nedokázal předložit žádný důkaz, co by tvrdil opak.

Zatímco se stáhl do svého domu, na internetu to vřelo. Někdo přišel se zprávou, že nejenom že si Ou Zinan nepsal vlastní texty, ale dokonce používal synchronizaci rtů. Na jeho živých představeních to všechno byly zásluhy náhradního zpěváka, on na veřejnosti nikdy nezpíval.

Toto nebylo neopodstatněné. Během svého raného debutu byl Ou Zinan velmi stydlivý a zakoušel vážnou trému. Když poprvé zpíval před fanoušky, hrdlo se mu stáhlo a on stěží dokázal promluvit, o zpěvu ani nemluvě. Agentura musela rychle najít dobrého imitátora, aby ze zákulisí zpíval místo něj. Po té události mu Ou BaiBo vrazil hořký políček. Vyhuboval mu, že má z hudebního kruhu odejít, pokud ani nedokázal zpívat na veřejnosti. A aby mu nepřinášel další hanbu.

Lin SiQing se ho rychle zastal. Přísahal, že nikdy nedopustí, aby se o těch náhradnících někdo doslechl, a že Ou Zinana přísně vytrénuje, aby tu trému překonal. Díky tomu k tomu Ou BaiBo svolil.

K této záležitosti došlo před více než dvěma lety, ale nečekané bylo, že ten náhradní zpěvák se natočil, jak zpívá pro Ou Zinana, a to video se objevilo na internetu. Uživatelé zuřili.

Taková hanba! Jdi se bodnout, Ou Zinane! Loupež!

Jeden po druhém se ozývaly výzvy, aby Ou Zinan odešel z hudebního průmyslu, a Lin SiQing mlčel. Dál střádal důkazy, aby se připravil na ten soudní proces.

Ale pak Ge MengShu přidala na fóra jeden příspěvek. Řekla, že věří, že Lin SiQing má skutečný talent a charakter. Že jeho existence stačila na to, aby zachoval jméno Ou BaiBoa.

Jedna byla Diva a druhý byl Bůh skladeb. Po tomto příspěvku se nenávist a šikana vůči Ou Zinanovi ještě vystupňovala. I média hlásala, že Ou Zinan pošpinil jméno rodiny Ou a že nebyl hoden být synem Ou BaiBoa.

V této chvíli už Ou Zinan pochopil, že se ho jeho bratr Lin SiQing snaží zahnat do kouta. Nezlomilo mu to srdce, byl kvůli tomu naštvaný. A z větší části byl naštvaný na lidi, co říkali, že si nezasloužil být synem svého otce.

Kdyby to bylo dřív, pochyboval by o sobě, ale teď byly ty okovy na jeho mysli pryč. Konečně mohl hrdě říct, že byl pýchou svého otce, že byl hoden jeho očekávání.

Ale i když měl tisíc slov, co chtěl zakřičet, nikdo by mu bez důkazu nevěřil. Lin SiQing a Ge MengShu museli akorát říct jedno slovo a mohli mu naprosto zničit budoucnost i sny.

Momentálně už ho soud předvolal. Příští měsíc se měl dostavit k soudu. Times Records také jednohlasně oznámili, že s ním ruší smlouvu a že na něj uvalili zákaz činnosti.

A tak Ou Zinan přišel nejen o svého rodiče, ale i o svou reputaci. Byl to nejzoufalejší a nejbezmocnější okamžik jeho života. Kdyby Zhou YunSheng nepřišel, soud by prohrál a den za dnem by se akorát bezcílně potloukal. A pak by se v zoufalství dal na drogy a nakonec by zemřel na předávkování.

A když potom média tuto zprávu nahlásila, lidé ho kárali slovy: Ten, co se nekaje, zaslouží smrt. A navždy tak byl skvrnou na pomníku jeho otce.

Co se týkalo Lin SiQinga a Ge MengShu, ti ustavičně rostli až na vrchol hvězdné kariéry.

„Chudinko! Jak může být tvůj život tak žalostný! Není divu, že sis tak vyplakal oči.” Zhou YunSheng byl v koupelně a díval se na tu nesmírně bledou, ale nesmírně nádhernou tvář. Pokynul nosem k zrcadlu a pomalu řekl: „Správně, dovol mi tě zachránit. Co chceš? Být pýchou svého otce? Ukázat světu svůj talent? Skládat hudbu, co dojímá duši? Cokoli chceš, to ti dám.”

Tohle si mumlal, zatímco pomocí 007 upravil data svého těla.

Pokračoval: „Nejenom že ti vynahradím tu lítost, ale také Lin SiQingovi a Ge MengShu srazím hřebínek a rozdrtím je v prachu. Co ty na to? Jsi spokojený?”

Ty růžové rty, co se odrážely v zrcadle, se vyklenuly vzhůru. Ten ostrý pohled v očích najednou zněžněl a projasnil se, takže se ukázala kopie plachého úsměvu originálního vlastníka tohoto těla.

Ode dneška bude žít jako Ou Zinan a jeho život bude úžasný.
----------------------------------------


2 komentáře:

  1. Děkuji za další kapitolu. Zdá se mi, že ty světy strašně rychle končí. Jen si zvyknu na "nové" postavy a už jsou tu další... ��

    OdpovědětVymazat