čtvrtek 13. května 2021

LMW - kapitola 276


Kapitola 276 – Zmlátit


Poté, co se You XiaoMo vrátil do pavilónu, nemohl si pomoct a řekl Ling Xiaovi, co dneska zažil. Také se žertem zmínil o tom, jak se ho ta ženská Hai Lan snažila svést. Nikdy ho ani nenapadlo, že by na to mohlo dojít.

Když You XiaoMo s tou historkou skončil, Ling Xiao se na něj podíval. „Když se tě snažila svést, neměl jsi žádné myšlenky?”

„Samozřejmě že měl!” You XiaoMo se najednou usmál. Zrovna když Ling Xiao přimhouřil oči, ukázal si na vlastní hlavu a vesele řekl: „Měl jsem pocit, že má tady celkem problém. Snažila se mě svést jen proto, aby získala přístup do knihovny. To vypadám jako takový chlípník? Myslel bych si, že ty...”

„Myslel by sis, že já co?” pokračoval Ling Xiao.

„Uch...” You XiaoMo se párkrát dutě zasmál a kostrbatě řekl: „Samozřejmě si myslím... že kdyby chtěla někoho svést, měla by svést tebe, ne? Hele, jsi pohledný a nemáš žádné nedokonalosti. Pokud nesvede tebe, koho jiného by svedla?”

Ling Xiao ho vtáhl do náručí a párkrát ho pohladil po vlasech. „Je dobře, že tak rychle měníš směr úvah.”

You XiaoMo mu provinile věnoval podlézavý úsměv. Jak by mohl nezměnit rychle směr svých úvah? Ling Xiao se na něj díval, jako kdyby ho chtěl sežrat.

Poté, co si You XiaoMo promluvil s Ling Xiaoem, vzpomněl si, že měl magické byliny, co mu za posledních pár dní poslal Tang YuLin. Jelikož si každý večer četl v encyklopedii, už tři dny nevyrobil žádnou pilulku. A tak se rozhodl, že zamíří nahoru a vyrobí dvacet magických pilulek.

Ale když si sáhl k pasu, bezděky zbledl v tváři. Ta magická brašna, co mu visela u pasu, byla pryč. A on nevěděl, kdy mu zmizela.

Když Ling Xiao přišel nahoru, spatřil, jak You XiaoMo rapidně bledl. Přišel k němu a zeptal se: „Co se stalo?”

You XiaoMo se na něj sklíčeně podíval a odpověděl: „Moje magická brašna je pryč.” Ačkoli uvnitř neměl moc cenných věcí, obsah měl hodnotu mnoha bodů.

Ling Xiao se zamračil. „Jak mohla zmizet? Stalo se dneska něco divného?”

You XiaoMo o tom chvíli přemýšlel a pak si na něco vzpomněl. „Po cestě zpět někdo najednou vyběhl zpoza rohu a narazil do mě. Ale nejsem si jistý, jestli jsem o tu magickou brašnu přišel tehdy.”

Ling Xiao se zeptal: „Viděl jsi, jak ten člověk vypadal?”

You XiaoMo k němu trhl hlavou a odpověděl: „Neviděl. Vím jenom to, že na sobě měl modrou róbu. A tvář měl něčím zakrytou, takže jsem mu do ní neviděl.”

Ling Xiao řekl: „Vypadá to, že ten člověk, co do tebe narazil, využil příležitosti a vzal ti magickou brašnu. Měl jsi uvnitř něco cenného, jako například svoji kartu?”

You XiaoMo zakroutil hlavou. „No, ne. Uvnitř jsem měl jenom magické byliny, co mi prodal Tang YuLin, kotlík JinMing, co používám na výrobu magických pilulek, malá lahvička duchovní vody a nějaké to oblečení.”

Od té doby, co ukradl magické brašny ostatním, a zjistil, že se daly snadno ukrást, přesunul veškeré své cennosti do dimenze. A jeho dimenze se také dala praktičtěji používat. Stačila jediná myšlenka a mohl věci schovat nebo vytáhnout. Když používal magickou brašnu, pořád musel strčit ruku dovnitř, prohrabat to tam a teprve pak to vytáhnout.

Ling Xiao zamyšleně řekl: „Je dobře, že jsi uvnitř neměl nic cenného. Ale vypadá to, že ten člověk měl něco za lubem. Jinak by tak náhodou nevyrazil zpoza rohu, zrovna když jsi tam šel. A navíc ti naschvál ukradl magickou brašnu. Neříkej mi, že ses předtím na veřejnosti chlubil nějakým pokladem?”

Jak Ling Xiao řekl tu poslední větu, přimhouřil oči jeho směrem.

You XiaoMo okamžitě prohlásil, že byl nevinný. „Rozhodně jsem se na veřejnosti ničím nechlubil. Také víš, že některé věci, co mám, se ostatním nemohou ukázat. Kdybych to vytáhl a chlubil se tím, neříkal bych si tím o vlastní smrt?”

Ling Xiao přikývl a odpověděl: „Správně, jsi vyděšený k smrti.”

You XiaoMo: „...” Něco takového vlastně nemusíš říkat nahlas.

Ling Xiao řekl: „Druhá strana si každopádně musela myslet, že máš v magické brašně něco cenného. Zítra o tom řekni svému mistrovi. Ti, co na akademii kradou, budou přece jenom čelit vyloučení.”

Akademie DaoXin byla místem ke studiu a takové mrzké metody jako krádež tu byly zakázané. Co se týkalo toho člověka, co o tomto pravidlu věděl a stejně se odvážil ukrást magickou brašnu, byla 80 až 90% šance, že měl nějakou podporu.

„Ale takhle jsem jen tak přišel o kotlík a magické byliny. Jak můžu bez kotlíku vyrábět pilulky?”

You XiaoMo se zrovna radoval, že mu neukradli nic cenného, ale teď se zamračil. Uvnitř nebylo moc magických bylin, takže tím přišel jen o pár bodů. Ale nejvíce mu chyběl kotlík JinMing. Ačkoli si bude muset brzy kotlík vyměnit, na koupi nového kotlíku byly také třeba body.

You XiaoMo se nestrachoval kvůli té malé lahvičce duchovní vody, co měl v brašně. Nebylo jí tam víc než patnáct kapek a tak malé množství nemohlo nic prokázat. A člověk se ani na to množství nemohl nijak odkázat a vyvodit z toho podezření, že měl dimenzi.

Ling Xiao si podepřel bradu a odpověděl: „Jelikož nemáme žádnou jinou možnost, budeš si prostě muset koupit nový. Každopádně by sis ho stejně brzy musel vyměnit.”

You XiaoMo se stejně velmi zdráhal. „Vypadá to, že to je jediná možnost.”

Mezitím se ten muž, co do You XiaoMoa narazil, o něco později objevil na opuštěném místě. Když tam nakráčel, už tam někdo stál.

Ten muž okamžitě přišel k té osobě. „Slečno, získal jsem to.” Když domluvil, předal You XiaoMovu magickou brašnu té osobě.

Ta osoba se otočila a překvapivě to byla Teng ZiXin.

Teng ZiXin si tu magickou brašnu nevzala. Lhostejně se podívala po tom muži a řekla. „Vysyp obsah.”

Muž její rozkaz svižně splnil. V magické brašně nebylo moc věcí. Bylo to přesně tak, jak You XiaoMo řekl; byly tam jenom magické byliny a kotlík a podobně. Teng ZiXin si původně myslela, že You XiaoMo si z Duan QiTianovy knihovny odnesl tu encyklopedii 8. řádu. Ale tento výsledek byl proti všem jejím očekáváním, mohla to špatně odhadnout?

Muž sepjal ruce a odpověděl: „Slečno, tento služebník neviděl žádnou druhou magickou brašnu.”

Teng ZiXin mu chladně rozkázala: „Dej zase všechno dovnitř, najdi nějaké neobydlené místo a znič to tam.”

Muž vzal do ruky lahvičku s duchovní vodou. „Slečno, chceš zničit i tohle?” Stačil mu jediný pohled a věděl, že uvnitř byla duchovní voda. Ačkoli jí nebylo moc, stejně to byla dobrá kořist.

Teng ZiXin se zaleskly oči a najednou zaskřípala zuby. „Dej to sem. To ostatní znič co možná nejdřív. A dávej si pozor, ať na to nikdo nepřijde.”

„Ano, slečno.”

Jen co ten muž odešel, Teng ZiXin sevřela lahvičku duchovní vody a navzdory dlouhému přemýšlení byla dál zmatená.

Druhého dne You XiaoMo řekl staříkovi, co se včera stalo.

Navzdory tomu, že se stařík normálně vyžíval v You XiaoMově mučení, když se dozvěděl, že někdo vlastně ukradl magickou brašnu jeho učedníka, a to hned u dveří do jeho Orchidejového dvora, na místě vypěnil a zavolal si zástupce ředitele Yan Faa. Kvůli tomu staříkově rozlícenému a impozantnímu chování You XiaoMo okamžitě nadskočil úlekem.

Yan Faa to udivilo. „Starý brachu, co je tak naléhavé, že jsi mě požádal, abych sem přispěchal?”

You XiaoMo se chtěl hanbou propadnout. Měl pocit, že stařík udělal z komára velblouda, když sem přivolal mistra seniora Gaa. You XiaoMo to začal honem vysvětlovat, než mohl stařík vůbec otevřít pusu. „Zástupče ředitele, vlastně se stalo tohle...”

Když si Yan Fa vyslechl jeho vysvětlení, zamračil se.

Stařík si odfrkl: „Yan Fa, copak jsi neřekl, že akademie krádeže netoleruje? Jak mi tohle teď vysvětlíš?!”

Yan Fa byl tváří v tvář Duan QiTianově agresivitě bezmocný. Ale k takovéhle záležitosti docházelo jen sporadicky. Ačkoli nebude snadné viníka najít, Yan Fa nemohl jen tak pominout člověka, co si troufl napadnout autoritu akademie. Jinak by k tomu v budoucnu došlo znovu.

„To, že můj učedník přišel o své věci, je kvůli tvému špatnému vedení. Musíš mého učedníka odškodnit a kotlík mu nahradit,” prohlásil stařík panovačně.

Yan Fa bezmocně potřásl hlavou a odpověděl: „Ty starý mizero, ani v téhle situaci jsi nezapomněl mě vydírat?”

I když řekl něco takového, stejně You XiaoMovi dal kotlík, co byl lepší než jeho kotlík JinMing. Jako zástupce ředitele si stále mohl dovolit darovat o něco lepší kotlík.

Toho dne You XiaoMo po cestě zpět šťastně objímal svůj kotlík.

Yan Fa to celé následně prošetřil. Ačkoli nenašel viníka, některým silám v Oddělní B udělil výprask. Zaměřil se zvláště na ty, co měly vůči You XiaoMovi zášť. Kvůli té pozornosti úlekem poskočila jak Teng ZiXin, co věděla, co se stalo, tak i ti, co You XiaoMoa považovali za trn v oku. Co se týkalo té lahvičku duchovní vody, Teng ZiXin si ji nechala u sebe a neodvažovala se ji použít. Po tom výprasku se nějakou dobu nikdo neodvažoval dělat nic agresivního.

A přesně takhle si You XiaoMo žil v pohodlí.

Ačkoli ho stařík sem tam sežvýkal, docházelo k tomu víc a víc vzácněji.

Jelikož poté měl stařík něco na práci, You XiaoMo už k němu nechodil tak často. Ale čas od času zašel do staříkovy knihovny, aby si vypůjčil pár knih.

You XiaoMoův pohodlný život pokračoval celé tři měsíce, když se roznesla zpráva o tom, že se Teng ZiXin prolomila do dalšího řádu.

Jelikož on a Teng ZiXin si slíbili duel, když se ta zpráva roznesla, někteří lidé mu o tom řekli.

„XiaoMo, Teng ZiXin je už mágem 6. řádu. Proč jsi ty pořád ještě mág 5. řádu? Do toho duelu zbývá měsíc. Copak jsi neviděl ty lidi, co poslední dobou tak řádí? Kudy chodí, tudy říkají, že rozhodně prohraješ.” BaiLi XiaoYu nervózně přecházel před You XiaoMoem sem a tam.

You XiaoMo se snažil rozdělit svou pozornost třemi směry. Za poslední tři měsíce se od staříka naučil snazší a úžasnější metodu výroby pilulek. Ale jelikož byl stále začátečník, bylo trochu těžké to uvést do praxe. Když zaslechl, co BaiLi XiaoYu řekl, věnoval mu trochu té pozornosti.

„Kvůli čemu jsi tak nervózní? Já přece nervózní nejsem.”

„Jsem nervózní i za tebe, no!” řekl BaiLi XiaoYu.

„Nemusíš se tak strachovat. Před tím duelem rozhodně pokročím. Měl by ses víc starat o sebe. Ještě nejsi ani na vrcholu 4. řádu. Potřebuješ už jen jeden krok a pokročíš na 5. řád. Víc se snaž a trochu víc se snaž.”

Jak to řekl, vytáhl magickou pilulku a dal ji BaiLi XiaoYuovi.

BaiLi XiaoYu tu magickou pilulku vzal mezi prsty a řekl: „Co to je za pilulku?”

You XiaoMo řekl: „Chalcedonová pilulka. Může zvýšit pravděpodobnost, že se prolomíš ze 4. řádu na další.” Recept na tuto pilulku mu dal ten stařík, ale on pro ni už neměl žádné využití.

„XiaoMo, jsi tak úžasný!” vykřikl BaiLi XiaoYu a skoro se chtěl You XiaoMovi vrhnout kolem krku.

You XiaoMo ho odehnal a BaiLi XiaoYu ve spěchu odběhl. Za dva dny se prolomil 4. řádem a stal se mágem 5. řádu. A kvůli tomu mu Jiang XiaoFeng smrtelně záviděl.
--------------------------------------------

~ Jak typické, samozřejmě že mu čmajzli magickou brašnu. Kromě toho kdo jiný by to mohl být než Teng ZiXin... začíná mít pěkné zkraty v přemýšlení, jinak by ji taková hloupost nenapadla. A YXM na tom ještě vydělal, když získal zadarmo kotlík! ~



6 komentářů:

  1. Ahoj,chci se zeptat jestli bys zase nezačala překládat ABO. Ta novela mi přišla super,ale už dlouho nikdo nepřidal další kapitolu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ABO jsem pustila. Zaprvé už mě překlad nijak moc nelákal - příběh se mi začal protivit. A zadruhé se o něj přihlásil někdo jiný.

      Vymazat
    2. Škoda, protože přestal úplně vycházet, ale s tím se nedá nic dělat. I tak děkuju za reakci.

      Vymazat
  2. Děkuji ti za další díl. Tohle mě snad nikdy nepřestane bavit 😊.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak přece kapsář! Moc děkuji za pokračování!🤩👍🥰

    OdpovědětVymazat