pondělí 19. dubna 2021

LMW - kapitola 269


Kapitola 269 – Kočičí koule tisíci iluzí


Qiu Ran na svého vlastního juniora učedníka zíral a mračil se.

Po pravdě řečeno ho překvapilo, když se tak náhle doslechl o tom, že jeho mistr přijal nového učedníka. To proto, že poté, co se jeho druhý junior začal pohřešovat, jeho mistr jednou řekl, že už nikdy žádného učedníka nepřijme.

Qiu Ran si na to vzpomínal, jeho mistr mu to řekl... před dvaceti lety.

Nakonec neuplynulo ani padesát let a jeho mistr bez varování přijal třetího učedníka. A nejenom to, tento jeho nový učedník podupal Teng ZiXin ne jednou, ale několikrát.

„Tu-Er, Tu-Er?” Když Duan QiTian viděl, že You XiaoMo neutrousil ani slovo, párkrát jím zatřásl.

You XiaoMo se pak vzpamatoval, trochu rozpačitě se usmál. „První seniore... Ahoj.”

Poté na Qiu Rana dál zíral. Písmo nebeské duše byla jedna věc, ale tento skvělý mistr přímo před ním byl mág 10. řádu, což znamenalo, že jeho dar k prvnímu setkání nemohl být o nic horší než dary ostatních. A vážně se na to těšil.

Qiu Ran vyklenul rty, aniž by jevil nějaký náznak pohybu.

Nebylo divu, že mistr porušil slovo a přijal tohoto učedníka. Taková povaha byla vážně podle mistrova... gusta.

You XiaoMo nevěděl, že kvůli té své hroší kůži a dožadování se daru Qiu Ran nabyl mylného dojmu, že to byl důvod, proč ho Duan QiTian přijal za učedníka. Ale i kdyby to věděl, nezáleželo by na tom, protože dostat dar od mága 10. řádu rozhodně nikdy nebyla ztráta.

Jelikož Qiu Ran nečekal, že by mistr přijal dalšího učedníka, nepřipravil si předem žádné dary.

You XiaoMo byl nicméně jeho junior a jelikož on byl první senior, bylo by příliš lakotné, kdyby mu nic nedal. A tak neměl na výběr a musel vytáhnout dar, co připravil pro svého vlastního učedníka.

„Nemám nic dobrého, co bych ti dal, ale toto je zvíře vysokého řádu Kočičí koule tisíci iluzí. I když je jenom v 5. řádu, má vysoký potenciál. Ber to jako můj dar na uvítanou.”

You XiaoMo: „...”

Kočičí koule tisíci iluzí, to jméno v sobě mělo slovo „kočka”, a přesto se ve skutečnosti kočičí šelmě ani v nejmenším nepodobala. No, bylo to jenom jméno, netýkalo se to pokrevní linie.

Kočičí koule tisíci iluzí bylo démonické zvíře vysokého řádu, co mělo podobu koule. Když člověk zapojil trochu té představivosti, vypadalo to jako basketbalový míč pokrytý vrstvou načechrané bílé srsti a mělo to vyryté oči, nos a uši. Takto vypadala Kočičí koule tisíci iluzí, ale v porovnání s basketbalovým míčem, byla velikostně pětkrát menší.

Zrovna teď seděla Qiu Ranovi v ruce a dívala se na You XiaoMoa párem doširoka otevřených, lesklých kočičích očí.

Tohle byl jasně ten typ démonického zvířete, co se používal na to, aby se člověk zavděčil dívkám. Jak si to You XiaoMo pomyslel, zacukalo mu ve rtech.

Ačkoli v duchu ječel, navenek tu Kočičí kouli v klidu přijal a dal najevo svůj dík. „Děkuji, první seniore.” Kdyby Qiu Ran věděl, že byl nepřímým viníkem v krádeži jeho Písma nebeské duše, jestlipak by toho litoval.

„Pokud se ti to líbí, juniore, pak je všechno v pořádku.” Qiu Ran v klidu přikývl.

Duan QiTian se podíval na Kočičí kouli tisíci iluzí, co měl You XiaoMo v náručí, a spokojeně přikývl. Pokud si to dobře vybavoval, toto démonické zvíře byl původně dar, co Qiu Ran připravil pro svého vlastního učedníka. Ale teď ho místo toho dal jeho učedníkovi. Tento dar na uvítanou se nezdál vůbec špatný. A věděl, že Qiu Ran o svého učedníka velmi pečoval, takže ani ten dar, co pro něj připravil, nemohl být podřadný.

Jelikož se Yan Fa a Qiu Ran konečně setkali s You XiaoMoem, jeden po druhém odešli. Sami museli něco zařizovat, na tuto návštěvu si vyhradili čas jen proto, že Duan QiTian trval na tom, že jim představí svého nového učedníka.

Jakmile se jejich siluety naprosto ztratily, Duan QiTian vesele řekl You XiaoMovi: „Tu-Er, Tu-Er, s těmi dary musíš zacházet s péčí. Obzvláště ten dar od svého prvního seniora Qiu Rana. Dal ti Kočičí kouli tisíci iluzí. Vidíš, toto zvíře nemá žádnou útočnou moc. Ale počkáme, až vyleveluje na zvíře vysokého řádu, pak bude velmi užitečné.”

You XiaoMo přikývl. Ačkoli ve svitku o démonických zvířatech nevyčetl ani zmínku o tomto démonickém zvířeti, když uvážil Qiu Ranovu pozici, pokud by toto zvíře nemělo žádné využití, pak by mu ho nedal jako dar.

„Och, jen tak mimochodem, nezapomeň ji často brát na vycházky,” řekl Duan QiTian záhadně.

„Ehm...” You XiaoMovi zacukalo v puse. „Proč bych ji měl často brát na vycházky?”

Duan QiTian se prohnaně usmál. „Pročpak, aby ji Teng ZiXin mohla taky trochu obdivovat.”

You XiaoMo vážně nepochopil, co tím myslel, a tak se na něj nevinně díval.

Duan QiTian zvedl bradu a hrdě řekl: „Copak vůči ní nechováš zášť? Když se dozví, že její mistr dal dárek, co měl být pro ni, tobě, nemyslíš si, že bude strašně naštvaná?”

Duan QiTian se možná nikdy nezaplétal do záležitostí akademie, ale zdroj jeho informací byl spolehlivější než jakýkoli jiný. Když se trochu začal zajímat o historku svého nejmladšího učedníka, mlhavě slyšel o té zášti, co mezi sebou měli.

Teng ZiXin sice byla jeho kultivační vnučka, ale když si měl vybrat mezi svým učedníkem a učedníkem svého učedníka, bezpochyby si vybere svého učedníka. Zaštítit nedostatky druhého byl rys, co měl Duan QiTian dávno vrytý až do morku kostí. A platilo to i tehdy, když tohoto svého učedníka přijal teprve před pár dny.

„Máš pravdu, kdyby věděla, že její mistr...” You XiaoMo se pleskl do stehna a když se dostal k té vzrušující části, najednou se zarazil. „He? Cos to zrovna řekl?”

Stačil jeden okamžik nepozornosti a málem zakřičel v nářečí ze svého minulého života.

Duan QiTian pozvedl obočí. „Řekl jsem Teng ZiXin, ha!”

You XiaoMo se na něj podíval a zamrkal. „...Řekl jsi, že mistr Teng ZiXin je první senior? Kočičí koule tisíci iluzí měla být dárek pro ni?”

Duan QiTian se překvapeně zeptal: „Tys o tom nevěděl?”

You XiaoMovi se do tváře okamžitě nahnala krev. „Předtím jsi mi o tom neřekl.”

Když teď o tom tak přemýšlel, konečně si vzpomněl, že když byli v Magické asociaci, senior Gao mu rozhodně řekl, že Teng ZiXin měla za mistra velmi mocného mága. Ale on si myslel, že jejím mistrem byl možná jen nějaký prestižní mág vysokého řádu, ale ne sám Qiu Ran. A zadruhé se s ní setkal jen párkrát, takže si to nikdy nevzal k srdci.

Když tak o tom teď přemýšlel, bylo to až příliš mnoho náhod.

Teng ZiXin měla za mistra Qiu Rana a teď se Qiu Ran stal jeho seniorem. Osud měl vážně své vlastní způsoby!

A nejenom to, You XiaoMo přišel ještě na další zajímavý fakt. Pokud byl Qiu Ran jeho první senior a Teng ZiXin byla jeho učednicí, neznamenalo to, že on byl Teng ZiXinin kultivační strýček?

You XiaoMo měl pocit, že se kvůli tomu bude smát ještě i ve snu.

„Mistře, až příště narazím na Teng ZiXin, měla by mě nazývat kultivačním strýčkem, že?” You XiaoMoův výraz se zkroutil. Nejdřív se na to musel zeptat toho staříka, aby příště mohl Teng ZiXin dle pravidel přinutit ho nazývat strýčkem.

Duan QiTian mu dal velmi pevnou a pozitivní odpověď: „Samozřejmě že ti tak musí říkat. Jinak by vůči svému mistrovi byla velmi neuctivá. A takový člověk si nezasluhuje být kultivační vnučkou tohoto Duan QiTiana.”

You XiaoMo Duan QiTiana srdečně objal. „Mistře, jsi až příliš laskavý!”

Duan QiTian byl v duchu velmi rád, ale předstíral vážnost. „Takže teď konečně vidíš, jak jsem laskavý, co? Ať tě příště ani nenapadne nechtít být mým učedníkem.”

You XiaoMo okamžitě odpověděl: „To by mě už nikdy ani nenapadlo, takže mistře, kdy budeš připraven mi předat své tajné znalosti?”

A ještě lepší by bylo, kdybys mi rychle předal Písmo nebeské duše. Pak bych už to nemusel skrývat.

Ale Duan QiTian už měl na dnešek něco naplánováno, a tak You XiaoMovi řekl, aby přišel zase zítra. Jeho rezidence byla hned za tímto salónkem a měla nádherný výhled. Byl to dvůr s políčkem magických bylin. I když tu dlouho nebyl, každý den sem někdo zašel uklidit, takže nemusel nic uklízet a mohl se rovnou nastěhovat.

Když si You XiaoMo potvrdil, kde se ten dvůr nacházel, rozloučil se s Duan QiTianem a s radostí odešel ze salónku. Rychle se chtěl o tuto dobrou zprávu podělit s Ling Xiaoem.

Nevěděl, jestli se Ling Xiao setkal s Yan Faem a Qiu Ranem, když odešli.

Když You XiaoMo odešel z místnosti, spatřil, jak se Ling Xiao opíral o sloup a oči měl zavřené k odpočinku. Ale když vyšel, Ling Xiao oči okamžitě otevřel.

„Takže?” Ling Xiao viděl, že měl tvář plnou růžové aury a usmál se.

You XiaoMo udělal gesto OK. Netrápil se tím, jestli to Ling Xiao pochopí, a prostě k němu blaženě přiběhl. „Spoustu příjemných překvapení, řeknu ti o tom, jen co se vrátíme. Správně, neviděl jsi odtud náhodou vycházet dva lidi?”

Ling Xiao zavzpomínal. „To myslíš toho chlápka s knírkem a druhého, co se tvářil, jako kdyby zrovna snědl mouchu?”

Ten chlápek s knírkem byl rozhodně Yan Fa, takže ten, co se tvářil, jako kdyby snědl mouchu, musel být Qiu Ran. Čím víc o tom You XiaoMo přemýšlel, tím byl veselejší. „Jo, tyhle dva jsem myslel. Ten muž s dlouhým knírkem je mentor seniora Gaa a ten druhý je Qiu Ran. Podívej na tohle, tuhle Kočičí kouli tisíci iluzí mi dal jako dárek na uvítanou.”

Ling Xiao se podíval na to démonické zvíře v jeho náručí a bezděky zvedl rty v úsměvu a zasmál se. „Velmi se to k tobě hodí.”

You XiaoMovi se na tváři neobjevil ani náznak úsměvu. „Kde se to ke mně hodí? Tohle je jasně mazlíček pro holky.”

Ling Xiao řekl: „Tím myslím, že se to hodí do tvého Qiu-týmu.”
--------------------------------------------

~ Jup, hodí se to tam. Protože už má Hopsavou kouli (PiQiu), Hadí kouli (SheQiu), Černou kouli (Xiao Hei - potencionální HeiQiu), Chlupatou kouli (MaoQiu) a teď Kočičí koule! Prostě Koulový tým. ~

~ Pokud se Qiu Ran dozví, že YXM má jeho Písmo nebeské duše, bude to sranda. A i nucené zdvořilosti od Teng ZiXin vůči svému novému kultivačnímu strýčkovi budou stát za to. Pokud jste zmatení, kde se tam najednou vzal ten strýček, berte to tak, že mistr je něco jako otec. Všichni učedníci pod jedním mistrem jsou tedy bratři a sestry. A bratři a sestry učedníci vašeho mistra jsou tedy vaši strýčkové a tety. Učedník vašeho bratra učedníka je váš synovec nebo neteř atd. Prostě taková velká kultivační rodina. ~ 


4 komentáře:

  1. Někdo je tu ujetý na koule 😆. Jojo, už se těším, jak mu bude říkat strýčku.

    OdpovědětVymazat
  2. Super tak se nám tým rozrostl. Jsem na ten přírůstek zvědavá. A vsadím se, že to nechá teng zixin pěkně sežrat a ještě si přísadi. Super dílek. Moc dekuju že to prekladas. Jsi poklad. Strašně mě to baví. 🥰🤩🤩😜

    OdpovědětVymazat
  3. Když to čtu, tak si to představují, že by bylo nádherné anime. Ty potvory. Boje magie. Škoda prostě nádhera 💞💞💞😜🤩

    OdpovědětVymazat