čtvrtek 11. března 2021

LMW - kapitola 258


Kapitola 258 – Narcistický stařec


Zatímco You XiaoMo čekal, až vyučování skončí, využil ten čas na výrobu pilulek.

Vyučování trvalo jednu hodinu a když skončila, studenti mohli odejít.

To proto, že ať už šlo o mágy nebo kultivátory, nejdůležitější nebyly teoretické znalosti, ale uvedení znalostí do praxe.

A proto když hodina skončila, vyhrnulo se na chodbu mnoho lidí. You XiaoMo nechtěl, aby jim tady dělal podívanou, a tak když hodina skončila, hned si sbalil věci a připravil se k odchodu. Co se týkalo toho záškoláctví, prostě si bude muset najít příležitost a vysvětlit své důvody učiteli, co měl jejich třídu na starosti.

Ten starý muž viděl, že se měl k odchodu, a tak na něj bezděky zavolal: „Ty spratku, hned stůj.”

You XiaoMovou reakcí bylo hned prchnout. Kdo by tu zůstal, aby ho donekonečna otravovali? To by udělal jenom hlupák.

Starý muž: „... ...”

You XiaoMo se po tom úprku hned nevrátil do svého pavilonu. Slíbil, že se setká s BaiLi XiaoYuem a půjdou spolu na trh s magickými pilulkami. Ale ten stařík to všechno zničil, takže ten svůj slib nemohl dodržet. You XiaoMo se mohl BaiLi XiaoYuovi akorát v duchu omluvit a při dalším setkání mu to akorát řádně vysvětlit. A pak se rozběhl přímo k obchodní oblasti s magickými pilulkami.

You XiaoMo si myslel, že ho ten stařík nebude pronásledovat. Nebo přesněji řečeno by ho ani ve snu nenapadlo, že by ho ten stařík dokázal dohnat.

Po chvilce běhu se za You XiaoMoem ozval řev, co naprosto trhal uši. Kvůli tomu se zapotácel a téměř spadl rovnou na čumák.

You XiaoMo se otočil, aby se podíval, a překvapením zalapal po dechu. Ten stařík ho vlastně pronásledoval!

Křehce vyhlížející starý muž, co se řítil s výjimečně šokující rychlostí a elánem a co řval na You XiaoMoa. Mnoho kolemjdoucích se na místě zastavilo a sledovalo tu podívanou.

You XiaoMo si promnul spánek a začal sténat kvůli pomyslnému neduhu.

Tento stařík byl vážně až příliš nestoudný. Kdo ví, co by udělal, až by ho dohnal?

You XiaoMo s tím staříkem nechtěl mít nic víc co do činění, a tak zrychlil tempo. Bez ohledu na to, jaký byl budižkničemu, myslel si, že rozhodně dokáže utéct jednomu starému muži. Nakonec ho strašlivě vyděsilo, když ho někdo popadl za paži. A ten starý muž ho silou táhl zpět, odkud přišel.

„Ty malý spratku, copak jsi mě neslyšel, když jsem ti řekl, abys zastavil?” Ten starý muž byl plný elánu a života. Po tak dlouhém běhu ani nijak zvlášť neoddechoval. Tvář měl růžovou a vyhlížel nesmírně energicky.

Naopak You XiaoMo ztěžka lapal po dechu a neměl sílu nijak namítat.

Neříkejte mu, že tenhle stařík snědl nějaké zázračné léčivo na posílení těla?

„Co u všechno na světě plánuješ?” zeptal se You XiaoMo nešťastně, jakmile popadl dech. Vážně toho měl dost. Nejenom že mu tenhle stařík zabránil jít na vyučování, teď ho také obtěžoval. You XiaoMo za celý svůj život neviděl tak otravného staříka.

Ten starý muž viděl, že se nevzpíral a nechtěl utéct, a tak se mírně uvolnil. Když zaslechl You XiaoMovu otázku, bez váhání prohlásil: „Chci tě přijmout za svého učedníka.”

You XiaoMo na něj v šoku prázdně zíral: „Chceš, abych ti říkal mistře?”

Starý muž přikývl hlavou. „To není špatné, máš celkem dobré vlohy. Jsi kvalifikovaný stát se mým učedníkem.”

Tenhle starý muž byl vážně narcista!

You XiaoMo bez obalu odpověděl: „To je škoda, ale já nechci být tvým učedníkem.”

Ten starý muž na něj okamžitě zahlížel. Nadul tváře a hlasitě vykřikl: „Víš vůbec, co říkáš?! Všichni na akademii chtějí být mým učedníkem. Tento skvělý starý muž ti dává tak vzácnou příležitost a ty mě vlastně chceš odmítnout?!”

Jejda, tenhle starý muž byl teď ještě větší narcista...

You XiaoMo přikývl. „Jsem nesmírně, dozajista a absolutně jistý, že vím, co říkám. Pokud tento vážený starší už nemá co dalšího říct, mohl bys mě prosím pustit? Pořád mám ještě něco na práci.”

„Ne!” Starý muž okamžitě zakroutil hlavou. „Pokud to neřekneš jasně, nenechám tě jít.”

You XiaoMo řekl: „Copak jsem to neřekl dost jasně? Co víc chceš, abych řekl?”

Starý muž odpověděl: „Jasně vysvětli, proč nechceš být mým učedníkem! Co na mě není dobré?”

You XiaoMo: „...”

Ale ani zůstat takhle na mrtvém bodě nebylo řešením. You XiaoMo o tom přemýšlel a rozhodl se objasnit, proč tu nabídku odmítl.

„Jaké dobré stránky si tento vážený starší myslí, že má?” Vyjmenovat před tím starým mužem jeho nedostatky nebyl dobrý nápad. Navíc je obklopoval celkem velký dav. You XiaoMo nechtěl, aby mu přišpendlili nálepku zločinu „nectí své starší”.

„Tato má stará maličkost je přívětivá, přátelská, dokonalá, čestná, shovívavá, přímočará, velkorysá, nezdolná, spravedlivá... ...Kde jinde můžeš najít tak ctnostného mistra?!”

„... ...”

You XiaoMo už viděl narcistické lidi, ale nikoho, co svůj narcisismum vytříbil na takovou úroveň. Aby si troufl sám sobě skládat tolik komplimentů ohledně pozitivních vlastností.

Zrovna když ti dva byli zaseklí na tomto nevyhnutelném mrtvém bodě, You XiaoMovi do klína spadla záchrana.

„Co to děláš?”

You XiaoMo za sebou zaslechl hlas, co by tak známý, že se mu rozléhal až v kostech. V tom hlase byl znít náznak pochyb a pobavení.

Jak You XiaoMo zaslechl ten hlas, byl tak moc radostí bez sebe, že se téměř rozplakal. Konečně dorazil jeho rytíř na bílém koni. Otočil se a vrhl na Ling Xiaa, co je zvědavě pozoroval, štěněcí pohled. „Ling Xiao, rychle mě zachraň! Tenhle divný stařík chce, abych ho přijal za svého mistra a ne nebere jako odpověď!”

„Kdo je ten krátkozraký člověk, co tě chce přijmout za učedníka?” Ling Xiao upřel pohled na staříka, co držel You XiaoMoa za paži. Pod maskou mu na tváři přelétlo překvapení – tento stařík měl pozoruhodně vysokou sílu.

You XiaoMo o tom možná přehnaně přemýšlel, ale měl pocit, že ho Ling Xiao těmi slovy mírně znevažoval. Nemohl si pomoct a zamračil se, zatímco zvedl paži, za kterou ho ten starý muž držel. „Je to tenhle člověk.”

Ten starý muž slyšel v jeho tónu náznak stěžování a nevesele odpověděl: „Proč by ses cítil ukřivděně, že tě tato má maličkost s takovou silou chce za učedníka? To já bych se měl cítit ukřivděně!”

„Tak by ses měl přestat sužovat!” odpověděl You XiaoMo okamžitě. Upřímně doufal, že si ten stařík nebude způsobovat křivdy.

Ten starý muž se na okamžik zalkl vlastními slovy. Tenhle malý spratek nebyl vůbec roztomilý! Ale čím víc ho odmítal, tím víc on odmítal uznat porážku. V minulosti nezáleželo na tom, jak moc ho lidé žadonili, on je odmítal přijmout. A teď mu na dveře zaklepala karma.

„Toto mé staré já je každopádně mág 10. řádu. Kromě mého učedníka, co už s učením skončil, jsem na kontinentu LongXiang jediný mág 10. řádu. Řekni mi, kde si můžeš najít tak úžasného mistra? Tady ti dávám tuhle šanci a ty si nacházíš všemožné výmluvy! Vážně mě tak rozčiluješ!”

„Ty jsi mág 10. řádu?” You XiaoMoa to omráčilo a prohlédl si ho od hlavy až k patě. Pořád mu nevěřil a zakroutil hlavou. „To nemůže být pravda. Slyšel jsem, že nejlepším mágem na kontinentu LongXiang je Qiu Ran. Je to mág vysokého řádu, o kterém se říká, že má nejblíže k tomu, aby se dostal na úplný vrchol. To mi to říkáš jen proto, abys mě oklamal a já ti říkal mistře?”

Když ten starý muž zaslechl tuto skepsi, byl tak naštvaný, že měl pocit, jako kdyby byl jednou nohou v hrobě.

„Kdo ti řekl, že Qiu Ran je nejlepší mág na kontinentu LongXiang? Ten mladík je můj učedník. Už jsi kdy slyšel o učedníkovi, co je lepší než jeho mistr?”

„Qiu Ran je tvůj učedník?” You XiaoMovi spadla brada.

„Samozřejmě, kdo jiný by mohl vychovat tak výtečného učedníka? Většinu věcí jsem ho naučil já,” odpověděl starý muž hrdě a nadmul hruď.

Když už byla řeč o Qiu Ranovi, You XiaoMo si bezděky vzpomněl na Písmo nebeské duše, co Ling Xiao vzal. Tahle záležitost ho neustále tížila na mysli. Neustále se bál, že na něj někdo přijde, a tak si musel při tréninku písma dávat velký pozor. Když teď věděl, že ten stařík byl Qiu Ranovým mistrem, chtěl ho okamžitě odmítnout. Ale když zaslechl tu poslední větu, najednou dostal nápad.

„Starý muži, vážně je pravda, že jsi Qiu Rana naučil všechno, co ví?” zeptal se You XiaoMo spěšně.

„Samozřejmě že to je pravda.” Starý muž se poklepal po hrudi a bez nejmenšího zaváhání odpověděl.

„Takže mi prosím dej tři dny na rozmyšlenou. Po třech dnech ti dám svou odpověď. Bydlím v Devátém pavilonu na Prvním podzimním dvoře. Pokud během tří dnů neodpovím, nemusíš se bát, že bych utekl,” řekl You XiaoMo.

„Dobře, nezapomeň, co jsi zrovna řekl. Ať toho potom nelituješ.” Nezdálo se, že by You XiaoMo lhal. A i kdyby ano, ten starý muž si ho mohl najít. A proto souhlasil s tím, co You XiaoMo navrhl.

Když ten starý muž odešel, You XiaoMo si vydechl úlevou. Pomyslel na ten nefritový disk, co mu dala profesorka Ning Jing. Až se vrátí do pavilonu, najde si chvilku a vyhledá si informace o tom staříkovi.

Ling Xiao, co to celé z ústraní sledoval, k němu s úsměvem přišel. „Ten starý chlápek má rozhodně sílu mága 10. řádu. Přijmout ho za mistra by pro tebe mělo být velmi užitečné. Pokud Qiu Ranovi dal to písmo on, mohl by sis najít příležitost, aby ho předal i tobě. A poté bys ho mohl trénovat veřejně. A navíc pravděpodobně má v zásobě mnoho receptů na magické pilulky.”

Kdo by si pomyslel, že Ling Xiao vlastně přemýšlel stejně jako You XiaoMo? Ubohý mistr byl pořád lepší než nic. A i když se zdálo, že tento starý muž měl celkově trochu zbrklou povahu, pořád byl celkem dobrá partie. Možná byl trochu absurdní, ale také byl celkem upřímný.

You XiaoMo se podíval na Ling Xiaa a zeptal se: „Proč jsi tu?”

Momentálně byli v Bloku 2 a nemohla být náhoda, že se tu setkali.

Ling Xiao vytáhl svou kartu a rozzářil se: „Podívej, co mám!”

Když You XiaoMo spatřil, co Ling Xiao držel, naprosto ho to uzemnilo. „Tvoje černá karta... ...jak se proměnila na Fialovou kartu?”

Ling Xiao mu to pověděl. „Vyměnil jsem ji za třicet démonických zvířat středního řádu, co jsem posledně ulovil. Asi se to počítalo jako důležitá zásluha pro akademii, a tak mi dali fialovou kartu.”

Ling Xiao se vydal lovit démonická zvířata právě kvůli této fialové kartě. Původně měl v plánu prodat všechna démonická zvířata, co ulovil. Ale uvědomil si, že až by ty body rozdělil, celková částka by mu nedala pět tisíc bodů. A navíc nechtěl znovu jít do hor a svévolně lovit démonická zvířata – něco takového mu stačilo zažít jednou.

You XiaoMo si konečně uvědomil, proč se těmi body tak trápil. Důvod byl tohle, ale... … „Proč ses tak upnul na fialovou kartu?”

Ling Xiao mu odpověděl tak, že mu dvojsmyslně zvedl bradu, vydechl mu na rty a odpověděl: „Co myslíš?” Kdyby se jen o něco víc pohnul, měl by rty na těch jeho. Naštěstí si Ling Xiao stále pamatoval, že byli na veřejnosti a že kolem nich bylo spoustu lidí.

Co si myslím?

Na základě Ling Xiaovy povahy, co byla plná nedostatků, rozhodně přemýšlel o věcech pro 18+.

You XiaoMo měl pocit, že kromě tohoto důvodu žádný jiný neměl. Vážně Ling Xiaovi až příliš dobře rozuměl.
--------------------------------------------

~ Pokud se budou takhle dohadovat při každém setkání, čeká nás mnoho "výživných" slovních přestřelek XD ~ 

~ Fialovou kartu už mají v pařátech, proč je tak důležitá, že po ní baží i LX se dozvíme zase příště! ~



3 komentáře:

  1. Těším se na učení YXM tímto extravagantním staříkem. A jelikož bude mít stejného mistra jako Qui Ran, tak zřejmě můžeme očekávat i setkání s touto postavou.

    OdpovědětVymazat
  2. Jakoby on taky nechtěl fialovou kartu. Jen lx je dokáže rychleji získat body. Postranní úmysly cha cha cha 😂😂😂😂

    OdpovědětVymazat