pondělí 15. února 2021

LMW - kapitola 251


Kapitola 251 – Staré zášti


„Ling Xiao šel ven? Kdy odešel? A co šel dělat?”

Poté, co You XiaoMo našel Ling Xiaoův pavilon, ani nevešel dovnitř, když mu řekli, že tam Ling Xiao nebyl. Navíc byl pryč už od včerejška.

„Proč se ptáš tak dopodrobna?” Člověk, co mu tu novinu řekl, byl mladík, kterému bylo tak devatenáct. You XiaoMo se ho jen v klidu vyptal na informace. Kdo by si pomyslel, že ho tento mladík bude hned tak moc vyslýchat? Nakonec se podíval přímo na You XiaoMoa ostražitým pohledem. Ale You XiaoMo nevěděl, proč se měl na pozoru.

Pak si vzpomněl, že ostatní možná nevěděli o jeho vztahu s Ling Xiaoem.

Spolu je viděli jen na tržišti s magickými pilulkami a v kanceláři staršího Gonga. Kromě těchto dvou míst nikde jinde nebyli. Bylo logické, že se vědomí o jejich vztahu nerozšířilo.

You XiaoMo mu řekl: „Jsem jeho přítel. Mám s ním něco k řešení.”

Mladík mu neuvěřil hned a podezíravě se ho zeptal: „Jeho přítel? Starší bratr Ling na akademii DaoXin nastoupil teprve před pár dny. Kdy měl takového přítele? Není to náhodou tak, že lžeš, že jsi jeho přítel, protože je starší bratr Ling slavný a silný?”

You XiaoMo, který byl terčem těchto podezření, si z tváře v tichosti otřel krev a v klidu odpověděl: „Jsem z Bloku 2. Nastoupil jsem na akademii spolu s Ling Xiaoem.”

Sakra, co myslel tím takového přítele jako ty?!

Proč moje maličkost nemohla být Ling Xiaovým přítelem? Já ti něco řeknu, tady má maličkost má s Ling Xiaoem super blízký vztah!

Kdybych to přiznal, zemřel bys závistí!

„Aha, takže jsi mág. Co s ním máš k řešení?” Mladík tvrdošíjně bránil vchod podobně jako pavilonová stráž. Ačkoli You XiaoMovi věřil, stejně nebyl ochotný ho nechat jít dál.

You XiaoMo pozvedl obočí. „Proč bych ti měl jako jeho přítel říkat, proč ho hledám?”

Mladík byl kvůli tomu okamžitě nespokojený a nahlas odpověděl: „Starší bratr Ling je pryč. Svěřil mi, abych mu dohlédl na pavilon. I když jsi jeho přítel, není třeba, abych ti říkal, kde je.”

You XiaoMo si nevšímal mladíkova hrdého tónu a řekl: „Jsi si jistý, že tě Ling Xiao požádal, abys mu dohlédl na pavilon?”

Nebylo to tak, že by chtěl o tom mladíkovi pochybovat. To spíš velmi dobře chápal Ling Xiaovu povahu. Tento mladík vypadal jemně a slabě, a přesto měl v očích arogantní a namyšlený pohled. Stačil jeden pohled a bylo jasné, že to bylo malé rozmazlené děcko. Ling Xiaovi by se tento typ člověka rozhodně nezamlouval a bylo by ještě nemožnější, aby ho požádal, aby mu dohlédl na pavilon. Ani nemluvě o tom, že vně pavilonu byla bariéra. Vstoupit mohli jenom lidé, které Ling Xiao schválil – zbytek se mohl akorát koukat zvenčí.

Ať se na to člověk díval, jak chtěl, zbytečné počínání tohoto mladíka působilo uměle.

You XiaoMo byl ochotný přísahat na své rodinné šperky, že ho Ling Xiao absolutně nepožádal, aby mu dohlédl na pavilon. Byl si na sto procent jistý, že tento mladík akorát dával najevo zálibu vůči druhé straně, co neměla zájem.

A opravdu, jakmile mladík zaslechl jeho pochybnosti, na jeho pohledné tváři se mihl nepřirozený výraz. Aby zakryl své černé svědomí, nahlas vykřikl: „Samozřejmě že mě o to požádal. Kdyby ne, každý den by ho hledali lidé jako ty! Staršího bratra Linga by to k smrti štvalo! Radím ti, abys druhou stranu, co o tebe nejeví zájem, nezasypával náklonností. Starší bratr Ling by nikdy nenašel zalíbení v člověku jako ty.”

Taková škoda pro tebe, už ve mně našel zalíbení!

You XiaoMoa jeho slova nenaštvala. S takovým typem lidí už jednal mnohokrát a rychle se z něj stával expert, jak se s nimi vypořádat. „Kolego studente, nezáleží na tom, jestli mi to neřekneš. Není to tak, že ho půjdu hledat. Prostě na něj počkám v pavilonu.”

„Ne!” Mladík se mu okamžitě postavil do cesty. „Nikdo nemůže vstoupit bez svolení staršího bratra Linga.”

„Jak bys věděl, že nemám svolení? Jsem jeho přítel a zdá se, že ty s ním nemáš vůbec žádné svazky. Jaké máš právo bránit mi ve vstupu?” zeptal se You XiaoMo s poklidným temperamentem.

Mladík se zajíkl a dočasně nedokázal nic namítnout.

V této chvíli začal kolem nich růst dav přihlížejících.

Ling Xiaoův pavilon se nacházel v celkem dobré oblasti. Původně tu bylo ticho, ale kvůli tomu, že tu zůstávalo mnoho silných lidí ve vysokém levelu, byly tu hordy lidí, co je hledaly. Jelikož ti dva dělali rozruch před Ling Xiaovým pavilonem, brzy se kolem srotil dav.

„Xiao Yune? Kdo tě šikanuje? Jen mi to řekni. A já ti pomůžu se pomstít.”

Po tomto pobouřeném hlase z davu vyšel jeden člověk.

Jakmile ho Xu Yun spatřil, vypadal, jako kdyby spatřil svého zachránce. Rychle k tomu mladému muži přiběhl. „Bratře, šikanuje mě tento člověk. Musíš mi pomoct se o něj postarat.” Jak promluvil, podíval se na You XiaoMoa pohledem prosyceným zlým úmyslem. Jasně to byl případ, kdy zloděj křičel „chyťte zloděje”.

You XiaoMo protočil očima. Ale tento mladý muž mu přišel tak nějak povědomý. Neviděl už ho někde? You XiaoMo si nemohl pomoct a ještě párkrát se po něm podíval.

Mladý muž si ho také prohlížel. S váhavým výrazem se zeptal: „To jsi ty?”

You XiaoMo se snažil vzpomenout na lidi, u kterých by mohl mít pocit, že je znal. Druhá strana vypadala, jako kdyby ho znala. To znamenalo, že se museli potkat, než nastoupili na akademii. Najednou si na to vzpomněl, nebyl to ten arogantní mladý šlechtic, s kterým se setkali ve vesnici HeiYin?

Tehdy byl bohatý a panovačný a chtěl si koupit všech pět kabin. Ale You XiaoMovi se podařilo koupit si jednu kabinu pro sebe a téměř došlo na pěsti. Stráž toho mladého muže byl naštěstí pro jeho vlastní bezpečí dost moudrý, aby Ling Xiaa neprovokoval. Kdo by si pomyslel, že se přátelil s tímto mladíkem? Jak se říkalo, vrána k vráně sedá – ani jeden z nich nebyl dobrý člověk.

Tomu mladému muži bylo kolem dva a dvaceti let a tomu mladíkovi devatenáct. Jelikož byl mezi nimi tak malý rozdíl, bylo vysoce pravděpodobné, že byli pokrevní bratři.

Jak to Xu Yun viděl, zeptal se: „Bratře, ty ho znáš?”

„Jaképak znám, dokonce s ním mám nevyřešené účty. Vzpomínáš si na ty dva lidi, které jsem potkal ve vesnici HeiYin? Tenhle je jeden z nich.” Xu Zhen si odfrkl. Od toho dne mu nitro sžírala zášť.

Jak to Xu Yun zaslechl, zbledl. Pokud se tento člověk přátelil se starším bratrem Lingem, nebylo to náhodou tak, že tím druhým člověkem byl starší bratr Ling?!

You XiaoMo dokázal vystopovat, na co myslel. A bledá tvář Xu Yuna akorát potvrdila jeho myšlenky. Udělal z komára velblouda a nakonec se ukázalo, že mladší bratr nečekaně obdivoval člověka, vůči kterému měl jeho starší bratr zášť. Ach, tohle bude taková zábava!

Xu Zhen si nevšiml, jak se Xu Yun tvářil, a nijak si nespojil Ling Xiaovu totožnost. Když viděl, že někdo šikanoval jeho mladšího bratra, jak by to jako jeho starší bratr mohl ignorovat?

„Dokonce sis troufl šikanovat mého bratra, kdo si myslíš, že jsi?! Pokud si troufáš, řekni své jméno!” zakřičel Xu Zhen na zamlklého You XiaoMoa. No vážně, ti dva bratři byli úplně stejní – oba byli tak snobští.

You XiaoMo pokrčil rameny a potřásl hlavou. „Já tvého bratra nešikanoval, ale i když to takhle řeknu, neuvěříš mi. Kromě toho se jmenuju You XiaoMo, můžu vědět, co mi chceš poradit?”

Ta tři slova You XiaoMo byla jako hrom do uší. Nejenom že to jméno Xu Zhen a jeho bratr znali, ale dokonce i v davu zavládl povyk, neboť to jméno poznali.

Za posledních pár dnů se You XiaoMoa nechvalná proslulost rozšířila po celém Oddělení B. Byl to člověk, co si troufl urazit třetího mladého pána z klanu Chai, co byl jedním ze čtyř velkých klanů. Co pro něj byla nějaká mrzká rodina Xu?

Několik lidí se zatvářilo pobaveně, jen co to zaslechli. Všichni si mysleli tohle: tak se podíváme, jestli Xu Zhen a jeho bratr budou moct dál pokračovat v té své arogantnosti!

Xu Zhenův a Xu Yunův výraz se změnil. Toho prvního prosytil strach a lítost, zatímco ten druhý dramaticky zbledl. Ale v Xu Yunových očích se dal zahlédnout záblesk žárlivosti.

Xu Yun byl méně zkušený a měl mnohem horší přístup než Xu Zhen. Doslechl se, že You XiaoMo byl teď momentálně žhavé téma – geniální mág z Bloku 2, co upoutal pozornost mnoha včetně učitelů. Původně tomu člověku velmi záviděl, ale když měl teď You XiaoMoa před očima a chtěl vstoupit do pavilonu člověka, kterého obdivoval, okamžitě v něm vzplál hněv.

„I když jsi You XiaoMo, stejně nemůžeš vstoupit do pavilonu bez svolení jeho majitele,” řekl Xu Yun tvrdohlavě.

You XiaoMo se vzdal pomyšlení na nějaké vysvětlování a prostě ho odstrčil a vešel do pavilonu. Bariéra pavilonu obkružovala vnější dvůr, a tak You XiaoMo nemusel vkročit dovnitř, aby prokázal své tvrzení. Bez překážek a za přihlížení davu vstoupil na dvorek Ling Xiaova pavilonu.

Uvnitř bariéry se You XiaoMo v klidu ohlédl zpět na dav. Svým počínáním jako by tiše prohlašoval: „Ha, viděl jsi to, tento pán může volně vstoupit a odejít.”

Jak to dav viděl, začal brebentit.

Uvědomili si, že když You XiaoMo mohl volně vstoupit do pavilonu, musel mít povolení ke vstupu přímo od majitele. A tak to Xu Yunova slova vyvrátilo.

You XiaoMo řekl: „Příště bys měl přestat lhát. Vím, že tě Ling Xiao nepožádal, abys mu dohlédl na pavilon. A navíc to není člověk, o kterém bys vůbec mohl kdy snít, že by ses jej dotkl. I když v budoucnu nebudeš mít co na práci, rozhodně mu nebuď na obtíž.”

Jelikož mu bylo řečeno něco takového, Xu Yunovi začalo být trapně a rychle se otočil a utekl.

Xu Zhen se bál, že ho napadne udělat něco hloupého, a tak You XiaoMovi věnoval jeden zuřivý upřený pohled a pak se beze slova rozběhl za svým bratrem.

Když You XiaoMo viděl, že ti dva otravové konečně odešli, otočil se a vstoupil do Ling Xiaova pavilonu.

Ačkoli znovu někoho urazil, bratrů z rodiny Xu se neděsil. Už urazil rodinu Chai. A tak když k tomu přidal rodinu Xu, nebylo to nic tak velkého; akorát se kvůli tomu cítil mírně pochmurně.

Kdo by si pomyslel, že Ling Xiao dokonce i s maskou stejně přiláká tolik much. Kdyby si sundal masku, You XiaoMo by se každý den k smrti topil v moři žárlivosti.

You XiaoMo o tom hloubal a rozhodl se, že až nastane příležitost, koupí Ling Xiaovi ještě ošklivější masku.

Navzdory tomu, že nevěděl, kdy se Ling Xiao vrátí, rozhodl se, že tam na něj prostě počká.

You XiaoMo si našel prázdné místo a posadil se se zkříženýma nohama. Konečně měl čas se posadit a kultivovat, aby překonal tu svou překážku ve vývoji. Už to beztak odkládal tak dlouho.
--------------------------------------------

~ Kdo se těšil na manžela, se zase nedočkal :D  místo toho se nám dostalo takového dramatu i s popkornem! ~ 

~ Rodinné šperky. Kdyby to náhodou někomu nedošlo, je to takové to velmi citlivé mužské místo. ~

~ V příští kapitole se YXM bude chovat tak nenápadně, až to upoutá něčí pozornost! ~


4 komentáře:

  1. Až ten se bude chovat nenápadně tak mě vyrostou rohy. 😂😂😅Děkuji za překlad pobavil mě. Ti dva si dělají víc nepřátel než přátel. Jo jedou jak na běžícím pasu 😁😁Jsi boží 🥰

    OdpovědětVymazat
  2. Jojo, tady urazíme jednu rodinu a tamhle zase druhou. A kdo ví, koho mezitím stihl urazit Ling Xiao 😂. Až to sečtou, tak doufám, že tam zbyde alespoň někdo, koho nenaštvali 😁. A jsem zvědavá na tu ošklivější masku - to mě fakt pobavilo 🤭.

    OdpovědětVymazat
  3. Já se snad dám na modlení, aby mi to našeho krásného manžela přičarovalo. Úplně se klepu na @ kapitolu, doufám, že bude pořádný výprask pro rozdováděnou manželku. :D Děkuji za překlad.

    OdpovědětVymazat
  4. YXM se nám úplně zvrhnul! Z nevinného kuřátka na úplnou bestii!😈 Moc děkuji za kapitolu!🤩

    OdpovědětVymazat