čtvrtek 3. října 2019

LMW - kapitola 119


Kapitola 119 – Liščí duch


Dalšího dne si Ling Xiao prostě dal mrzutého You XiaoMoa přes rameno a mířil přímo zpět do sekty TianXin.

Když byli na cestě celý jeden den bez přestávek, konečně dal You XiaoMoa na zem, když se dostali na úpatí sekty TianXin. You XiaoMo měl pocit, že mu žaludek nespokojeně křičel, ale jelikož za celý den nic nejedl, neměl co vyzvracet.

„Senio...” You XiaoMo si otřel ústa a otevřel je, jak se ho chtěl otázat.

Ling Xiao mu najednou pokynul, aby byl zticha. Obočí měl mírně pozvednuté, jako kdyby objevil nějaký problém.

Ačkoli You XiaoMo nebyl šťastný, už nic víc neřekl. Podíval se na všechny strany. Úpatí hory sekty TianXin se nezdálo nijak jiné než předtím, ale možná to bylo tím, že na to ještě nepřišel. Obezřetně se zeptal: „Seniore Lingu, děje se něco?”

Ling Xiaovo pozvednuté obočí se nyní uvolnilo. Jak zaslechl jeho slova, se smíchem přikývl. „Někdo jde.”

Než se mohl You XiaoMo na cokoli zeptat, na vršku hory se objevily dvě postavy, jako kdyby chtěly dát jeho slovům na důvěryhodnosti. Šli jeden za druhým a spěchali jejich směrem. V mžiku byli před nimi. Ten mladší se po jediném pohledu na Ling Xiaa naprosto rozzářil. Pár kroky přikvačil k Ling Xiaovi a vzrušeně řekl: „První seniore, konečně jsi zpět.”

Ling Xiao se usmál a řekl: „Stalo se v sektě TianXin za těch pár dnů, co jsem tu nebyl, něco významného?”

Tento junior okamžitě přikyvoval hlavou jako kuře, co zobe zrní. „Nejsem si jistý tou významností, ale velmistr nám nakázal, že ti máme říct, abys za ním hned zašel, jen co tě spatříme se vrátit.”

„Rozumím. Díky, že jste mi dali vědět.”

Ling Xiao se za řeči usmál. V tuto chvíli měl pocit, že se hlídkování sekty TianXin zdálo mnohem přísnější, než když odešel. Zdálo se, že došlo k něčemu závažnému, jinak by po něm nechtěli, aby tak naléhavě zašel za velmistrem.

Jak to řekl, otočil se na You XiaoMoa a řekl: „Juniore, pojďme.”

You XiaoMoa to na okamžik omráčilo a pak rychle přikývl a spěchal, aby s ním srovnal krok.

Když záda těch dvou zmizela na horské cestě, tomu člověku, co byl naprosto potěšený, když Ling Xiaa spatřil, spadl úsměv z tváře. Tím směrem, kterým odešli, se díval s trochou zášti.

„Seniore Li. Proč si myslíš, že se první senior chová k tomu You XiaoMovi tak pěkně? Co je na něm tak dobrého?” Ten senior Li sice na Ling Xiaa nikdy ani slovo nepromluvil, ale stejně ho už dávno bral jako svůj idol. Navíc se zdálo, že jeho fanouškovské chování zesilovalo.

Když slyšel, co jeho junior řekl, zamračil se. On sám to nechápal. „Možná že ten You XiaoMo vrhl na prvního seniora nějaké kouzlo, kvůli kterému se k němu první senior chová obzvláště dobře.”

Že první senior doprovázel You XiaoMoa z hory. Když se o tom dozvěděli, vážně tomu nevěřili, protože první senior chodil z hory se svými bratry učedníky jen velmi zřídka. A i když šel z hory, bylo to s jednou velkou skupinou lidí. Tentokrát to bylo nezvyklé, možná že You XiaoMo vážně použil nějaký špinavý trik.

„Ten You XiaoMo. Podle mě je možná reinkarnace liščího ducha,” promluvil junior rozmrzele.

„Juniore Zhao. Bude lepší, když tyhle věci nebudeš říkat nahlas, aby tě ostatní neslyšeli,” varoval ho senior Li.

„Já vím, seniore Li,” odpověděl junior Zhao neochotně.

You XiaoMo přirozeně neměl ponětí, že se kvůli Ling Xiaovi proměnil z normálního člověka na liščího ducha. Fanouškové byli vážně tak strašliví. Nemohli pošpinit svůj idol, a tak mohli špinavou vodu cákat jen na někoho jiného.

Ling Xiao ho nedoprovodil až na Pozemskou horu. Ti dva se rozloučili na rozcestí po cestě. Jelikož byli na území sekty TianXin, nebál se, že by You XiaoMoa někdo šikanoval a podobně. Přece jenom byl pořád Kong Wenův přímý učedník. Pokud to člověk nedělal pro dobro mnicha, stejně to musel udělat pro dobro Buddhy.

Poté, co byl You XiaoMo pryč pár dní, nešel okamžitě zpět do svého pokoje, jen co se vrátil na Pozemskou horu. Místo toho šel hledat Fang ChenYuea, ale marně. Pak od ostatních učedníků zjistil, že první senior a druhý senior byli stále na hoře YunShui s mistrem Ye a že se vrátí teprve za pár dní.

Pak také zašel za Kong Wenem. Přece jenom nad ním pořád visel formální titul učedníka, takže když se vrátil, přirozeně musel jít pozdravit svého mistra, jinak by ostatní říkali, že nerespektoval starší.

Ani Kong Wen neměl pocit, že by to bylo divné. Neptal se, kam on a Ling Xiao šli, když sešli z hory, nebo co dělali. Zeptal se jen na pár rutinních otázek, než ho nechal jít.

Když You XiaoMo vyšel, konečně si vydechl úlevou. Pokaždé, když šel za Kong Wenem, cítil v srdci značný nátlak. Co se týče toho, proč se ho Kong Wen nevyptával, Ling Xiao řekl, že všechno zařídil. Předpokládal, že si vymyslel i nějakou výmluvu, takže se nemusel ničím trápit.

Když se You XiaoMo vrátil do svého pokoje, vzpomněl si, že už celkem pár dní nevyráběl magické pilulky. Přemýšlel, jestli už to pozapomněl.

Ale předtím se znovu umyl od hlavy až k patě a dal si osamělou večeři, při níž četl knihu. Večer zhruba v době od 21 do 23 se přesvědčil, že ho nikdo nepřijde hledat, uklidil svoje věci, pevně zavřel dveře a okna a vstoupil do své dimenze.

Těchto pár dní byl vydán Ling Xiaovi na milost. Každou noc ho Ling Xiao ve spánku objímal, takže za těch pár dní nešel do dimenze a neuspořádal magické byliny. Teď bylo 90% magických bylin na políčkách dozrálých a kývalo se ve větru.

Sklízení magických bylin byla činnost, na kterou už byl tak zvyklý, že to bylo, jako kdyby jel po známé cestě. Všechny je sklidil za méně než čtyři hodiny. Pak zasadil víc semínek. Akorát že tentokrát nezasadil jenom magické byliny 2. a 3. řádu. Nechal 15 míst pro byliny středního řádu.

Když rozházel semínka, jednu po jedné je zalil rozředěnou duchovní vodou. Než skončil, uplynuly dvě hodiny. Venku mělo brzy svítat. Dal si lok duchovní vody, aby zahnal únavu. Než začal stavět svou malou dřevěnou chatku, zašel jednou ven.

Univerzita v předešlém světě, na kterou se připravoval jít, byla nejvíce známá svou fakultou architektury. V té době si vybral právě tuto fakultu architektury. Ačkoli nakonec nešel studovat, pořád měl své pochopení architektury. Malé dřevěné chatky jako tato byly nejjednodušší. Po ne tak dlouhé době tlučení kladivem a třískáním se začala rýsovat malá dřevěná chatka. Pak přesunul dřevěné police a dřevěné barely, co koupil ve městě HunJi.

Dřevěné police rozdělil na skupiny podle řádu magických bylin. Dřevěné sudy srazil k sobě, aby čekaly na chvilku, až je bude potřebovat použít. Když to všechno udělal, uplynulo půl dne.

You XiaoMo chvíli na místě odpočíval a pak vešel do malé dřevěné chatky. Vysypal tam všechno, co měl v magické brašně. Vejce démonického zvířete 8. řádu, zbraně, techniky, magické byliny, magické pilulky, semínka, recepty magických pilulek, jídlo, magické ovoce atd. Všechno pečlivě rozdělil do kategorií a uložil do malé dřevěné chatky. Prozatím nemohl použít semínka magických bylin středního řádu. I když je chtěl zasadit, nemohl jich použít příliš. Takže si zbytek nechal a uložil je do zásuvek.

Než odešel z dimenze, nebe venku už bylo jasné.

Do okna mu zářilo zlaté sluneční světlo a zalévalo jeho místnost, takže v ní bylo nesmírně jasno.

Ačkoli pracoval téměř celý den, nebyl unavený. You XiaoMo vzal z police pár knih, co už dočetl, a běžel do knihovny. Když je vyměnil za knihy, co nečetl, vydal se do Síně magických bylin.

You XiaoMo v dobré náladě neměl ponětí, že zanedlouho poté, co odešel ze své dimenze, z toho démonického vejce, co položil na stůl, začalo najednou sálat intenzivní bílé světlo. Bílé světlo donekonečna jiskřilo a pak duchovní energie kolem démonického vejce vytvořila vír. Středem toho víru bylo démonické vejce. Nasálo do sebe obrovské množství duchovní energie, až to skoro nedokázalo snést a pak se ten vír zastavil a vše se vrátilo do původního stavu.

Síň magických bylin.

You XiaoMo šel k mistru Zhaovi jako předtím. Nečekaně zjistil, že na jeho místě za stolem seděl jeho pátý senior Zhao DaZhou. Ale když pomyslel na jeho vztah s mistrem Zhaem, měl pocit, že to nebylo nečekané.

You XiaoMo ze své magické brašny vytáhl pár nádob s magickými pilulkami. Byly to magické pilulky 2. řádu, co vyrobil dopředu. Bylo to množství za půl měsíce, co předtím dostal od mistra Zhaa. Všechny je naprosto vyrobil dopředu, aby je mohl prakticky přinést.

Když ho Zhao DaZhou viděl, zamračil se. „Juniore You, dneska už sis vybral množství magických bylin na tento měsíc. Pokud nemáš body zásluh, nemůžu ti vydat další magické byliny.”

You XiaoMo se usmál, vůbec mu nevadil jeho tón. Prostě mu předal těch pár nádob magických bylin. „Seniore Zhao, tohle jsou magické pilulky, co jsem vyrobil. Sám si je přepočítej.”

Kdyby to byl mistr Zhao, co tu obvykle byl, nepočítal by je, protože věřil, že by se ho You XiaoMo neodvážil oklamat. A také měl 100% míru úspěchu, takže i kdyby tam bylo trochu méně, nic to nebylo. Protože když ostatní učedníci předávali magické pilulky, bylo to jenom 30 – 40%. U některých to bylo dokonce i méně než 30%. Takže v porovnání s nimi byl You XiaoMo opravdu mnohem lepší.

Ale Zhao DaZhou nebyl Zhao Zhen. Nevěřil You XiaoMovi, a tak je před ním začal počítat. Než dopočítal, tvář se mu konečně změnila.

900 stonků magických bylin stačilo na 300 magických pilulek 2. řádu. Pokud byla úspěšnost 100%, musel předat 150 pilulek. Co on věděl, dokonce i prvnímu a druhému seniorovi se to podařilo jen stěží. Ale tento nově povýšený mág 2. řádu, You XiaoMo, to ani ne po měsíci dokázal úspěšně zvládnout?

Zrovna teď v těch nádobách v jeho rukách bylo celkem 150 pilulek, ani o jednu více nebo méně!
--------------------------------------------

~ Tímhle tempem se vejce brzy vyklube... ~

Hlavní stránka
Postavy a pojmy



<Předchozí>...<Následující>

1 komentář: