sobota 25. února 2017

TS - kapitola 65-67


Kapitola 65 – Telefonát skutečné hvězdě (1)


Výcvik sestával nanejvýš ze dvou přednášek denně. Zbytek dne měli studenti volno. Dneska byl Tang Feng v televizní stanici, aby natočil svůj poslední díl v Chen Mingxuově pořadu. Hosté zaujali svá místa na jevišti a natáčení začalo. Publikum hlasitě zajásalo, když je Chen Mingxu pozdravil a ukázal tak svou nezměrnou popularitu jako jednoho z nejnadanějších uvaděčů v zemi.

„Neuvěřitelné, Xiao Wan. Vážně se ti podařilo se jí dovolat!”

Natáčení šlo velmi hladce. Uvaděč s hosty na jevišti udržoval dobrou konverzaci. Ale Xiao Yu byla celkem nervózní, jak to natáčení sledovala ze zákulisí. Za okamžik bude na řadě Tang Feng, aby zavolal nějaké velké hvězdě v oboru.

Člověk, kterému hodlali zavolat, Zhang Ruicheng, byl opravdu stoupající hvězda z jejich agentury, ale bylo by příliš nazývat jej slavným nebo velkou hvězdou. To bylo prostě proto, že v průmyslu bylo příliš mnoho nováčků. I když ti nováčci byli oslňující jako meteor na inkoustové obloze, jejich sláva mohla být stejně krátkodobá jako ty meteory. Celebrit, co zůstaly zářit na obloze, bylo jen pár.

„Vzzz—” Xiao Yuin telefon najednou zavibroval.

Vyndala ho a podívala se na displej. Když spatřila to číslo, spěšně odešla z nahrávacího studia, aby mohla hovor přijmout.

„Haló?”

„Ha? Ach? Vy jste manažer pana Gina? Ano! Správně! Tang Feng momentálně natáčí...”

„Vážně? Opravdu? Ano! Rozumím. Děkuji! Pane Li, skutečně vám velmi děkuji!” Jakmile zavěsila, vtrhla zpět do studia.

Mezitím si v režijní místnosti povídalo několik lidí ze štábu, zatímco sledovali různé obrazovky před sebou.

„Mingxu má něco proti tomu chlápkovi jménem Tang Feng? Vždycky když sem přijde natáčet, mám pocit, že Mingxu do něj obzvláště ryje.” Střihač pořadu přepnul na jinou kameru a udělal blízký záběr na Tang Fenga. Chen Mingxu na jevišti mu říkal, že je na řadě. Ale než mohl vůbec Tang Feng vzít telefon do ruky, už si ho ostatní hosté dobírali.

Střihač se podíval na režiséra, co seděl vedle něj, a zabručel: „Režisére, tady se nekouří.”

Režisér si ho nevšímal a znovu potáhl ze své cigarety a poté v klidu vyfoukl obláček dýmu. Podíval se na něžného a pohledného muže na obrazovce. Nakonec odpověděl: „Tyhle věci jsou vždycky komplikované, tak kdo ví.”

„To je divné. Kdyby Mingxu Tang Fenga nesnášel, tak by ho mohl prostě ignorovat,” dodal další ze štábu pochybovačně.

„Hele, režisére Zhangu, copak se Tang Feng už dřív neobjevil v Mingxuově pořadu? Tehdy byl Tang Feng ještě ve stejné idolové skupině jako Ge Chen a byl nesmírně populární. Mohlo by to být tak, že tehdy mezi nimi došlo k nějakému konfliktu?”

Režisér Zhang potáhl ze své cigarety a vyplísnil ho: „Teď pracujeme. Přestaň s těmi hloupými řečmi.”

Skupina v režijní místnosti neměla slov. Vždyť i režisér Zhang se před chvílí účastnil těch hloupých řečí.

„Máme spojení,” řekl Chen Mingxu na jevišti. Na obrazovce zazněl zvuk vytáčení. Někdo najednou dodal: „Od Tang Fengova manažera jsem slyšel, že mají v plánu zavolat nějakému nováčkovi z jejich agentury. Mingxu si rozhodně nenechá ujít tuhle šanci, aby Tang Fenga zesměšnil.”

Navzdory tomu komentáři v režijní místnosti Chen Mingxu vlastně nebyl dost hloupý na to, aby začal Tang Fenga přímo napadat během pořadu. Jenom řekl: „Takže mohl by se Tang Feng snažit dovolat slavnému Ge Chenovi?”

„Tang Fengu, nesnažíš se nás oklamat, že místo toho zavoláš nějaké malé hvězdičce, že ne? Haha...” Všechny ty nestydaté útoky a úšklebky nechal na dvou hostech, nebo spíš patolízalech, co seděli poblíž. Nebylo třeba, aby si Chen Mingxu špinil vlastní ruce.

Okamžitě poté, co host promluvil, se hovor konečně spojil. Studio ztichlo očekáváním. Tang Feng také tiše čekal. Zrovna když všichni čekali, že ze sebe Tang Feng udělá hlupáka, z druhého konce se ozval hlas mladého muže.

„Haló?”

Tenhle hlas, proč mu zněl tak nějak povědomě?

Nebyl to jenom Tang Feng, co měl tenhle pocit. Publikum, hosté na jevišti a štáb měli všichni pocit, že už ten hlas někde slyšeli.

Podle plánu pořadu měl Tang Feng volaného požádat o laskavost. Hosté před ním požádali velké hvězdy, aby si s nimi zašli na jídlo nebo aby jim půjčili peníze. Ačkoli upřímně řečeno většina těch celebrit, kterým se volalo, se opravdu nemohlo považovat za velké hvězdy průmyslu.

„Ech?” Tenhle hlas nepatřil Zhang Ruichengovi. Tang Fenga tenhle obrat v situaci překvapil. Vytočili špatné číslo? Nebo to byl Ruichengův kamarád, co to zvedl?

„Ach, to jsi ty, Tang Fengu! Potřebuješ ode mě něco?” Ten hlas mluvil trapnou a hrůznou směskou čínštiny a angličtiny. Když Tang Feng zaslechl ten příšerný přízvuk, okamžitě věděl, kdo byl na druhém konci.

„Gino?” Tang Feng byl celý vyjevený. Zbytek studia ještě nezareagoval. Gino? Jaký Gino?



Kapitola 66 – Telefonát skutečné hvězdě (2)


Tang Fengovi to bylo podezřelé. Copak ten hovor neměl zvednout Zhang Ruicheng? Proč se to najednou změnilo na Gina? Navíc proč by to Gino zvedal? A jak se vůbec to číslo změnilo na Ginovo?

Tang Feng měl plno otázek, ale pořád se natáčelo. Mohl akorát pokračovat v hovoru. Rychle změnil slova, co chtěl říct, a místo toho promluvil anglicky: „Ach... je to takhle. Mám teď trochu finanční problémy. Takhle nebudu mít dost na zaplacení nájmu na další měsíc. Mohl bys mi půjčit. Vrátím—”

Vrátím ti to, jakmile dostanu výplatu. Bohužel než vůbec Tang Feng domluvil, Gino už mu do toho skočil s nadšenou odpovědí.

„Není třeba, abys byl se mnou tak zdvořilý! Půjčit ti peníze? Co kdyby ses prostě přestěhoval do Ameriky a bydlel se mnou? Moje vila v Seattlu je celkem velká!” Gino ze sebe vypustil dlouhý řetězec slov; mluvil tak rychle, že ani Tang Feng nepochytil, co na konci řekl. Ale Tang Feng si všiml, že na něj mnoho lidí zíralo. Nikdo nevěděl, že se znal s Ginem. Všichni přemýšleli, kdy se spřátelil s mezinárodní hvězdou.

„Jů, to je celkem daleko. I když poletím letadlem, bude to věčnost, než se tam dostanu,” odpověděl Tang Feng žertem.

„Haha. Pokud jsi ochotný přijít, tak zaplatím jak za letenku, tak za jídlo. Dokonce ti předhodím pár pracovních příležitostí. Co ty na to? Dojala tě moje štědrost? Tangu, čekám na tebe!” Podle Ginova hlasu se zdálo, že byli nejlepší přátelé. Publiku nepřišlo, že by to jenom hráli.

Dokonce ani Tang Feng nevěděl, že měl s Ginem tak dobrý vztah. V předchozím životě by po sobě házeli sarkastickými poznámkami, jen se setkali. Nepochopitelné bylo, že Gino ten hovor vůbec vzal. A stejně nepochopitelné bylo, že k němu Gino nějak přilnul.

Ačkoli celá ta situace byla velmi divná, Tang Feng byl Ginovi pořád trochu vděčný. Pokud si to správně vybavoval, Gino se nikdy v žádné estrádě neobjevil. Tohle bylo pravděpodobně poprvé, co se účastnil takovéhle telefonické hry. Navzdory tomu Gino převzal iniciativu, aby mu tentokrát pomohl. Tang Fenga to překvapilo; jeho názor na Gina se po tomhle rozhodně změnil.




„Xiao Yu, jak to, že to místo Zhang Ruichenga vzal Gino?”

Natáčení konečně skončilo. Jak Tang Feng scházel z jeviště, spatřil Xiao Yu sedět na místě pod jevištěm a okamžitě přišel k ní.

„To...” začala Xiao Yu, ale odmlčela se, když spatřila, že si to k nim někdo rázuje.

„Tang Fengu, to bylo nečekané, ty se vlastně přátelíš s Ginem.” Před nimi se zastavil Chen Mingxu s atraktivním úsměvem na rtech. Ale Xiao Yu jasně viděla, že úsměv tohoto muže byl falešný. Proč se tolik lidí na tomto světě tak rádo chovalo falešně?

„Jen jsem se s ním párkrát setkal,” odpověděl Tang Feng prostě.

Tang Fengova odpověď byla přiměřeně zdvořilá a odtažitá. Jeho postoj k lidem bylo nesmírně snadné pochopit. Pokud se mu někdo nelíbil, držel se od něj dál. Nikdy se ho nesnažil provokovat, ani nepřevzal iniciativu, aby ho napadl.

„Jen jste se párkrát potkali, a přesto tě už Gino zve k sobě domů? No ano, v tomhle průmyslu jsi opravdu můj senior. Musím tě kvůli tomu obdivovat. Mám ještě nějakou práci, takže půjdu napřed. Nashle.” Když Chen Mingxu vypustil pár sarkastických hlášek s nejasným významem, prošel kolem Tang Fenga jako hrdý páv.

„Chen Mingxu, zdá se, že mě vážně nemáš rád. Můžu se tě zeptat proč?” Tang Feng se otočil a popadl ho za rameno.

„Nemám žádný důvod. Prostě tě nemám rád!” Chen Mingxu na něj zahlížel a silou jeho ruku setřásl.

Xiao Yu naštvaně protočila oči na jeho vzdalující se záda. Odfrkla si: „Kdo si myslí, že je?”

„Xiao Yu!” Tang Feng dívku jemně zatahal za rukáv a řekl: „To stačí. Ještě pořád jsi mi neřekla, proč to zvedl Gino.”

„Zavolal mi sám jeho manažer.” Xiao Yu zamrkala a s očekáváním hleděla na Tang Fenga. Taky chtěla vědět, proč mu byl Gino ochotný pomoci.

„Na mě se nedívej, já to taky nevím.” Tang Feng se suše usmál. Momentálně byl nesmírně zvědavý. Když se s Ginem po svém znovuzrození zase potkal, měl pocit, že se Gino od dřívějška hodně změnil.

Když Chen Mingxu odešel, obklopil Tang Fenga režisér pořadu a jiní lidé ze štábu. Všichni chtěli vědět, jak to, že se znal s mezinárodní hvězdou Michaelem Ginem. Druhořadé a třetiřadé celebrity, co Tang Fengem předtím opovrhovaly, se kolem něj tlačily a byly nezvykle srdečné.

Producent pořadu byl nesmírně vzrušený a rozhodl se použít klip z Tang Fengova telefonátu s Ginem jako reklamu na nadcházející epizodu. Po tomhle sledovanost pořadu rozhodně závratně vzroste. Ačkoli lidi z produkce předtím nezajímalo, že Tang Feng odchází z pořadu, teď chtěli, aby zůstal. Ale Tang Feng jejich nabídku taktně odmítl. Chtěl se stát filmovou hvězdou a ne hvězdou z estrád.

Po celém tom incidentu s telefonátem s Ginem si Tang Feng velmi dobře dokázal představit, jak budou vypadat zítřejší titulky.



Kapitola 67 – Na titulní stránce


Jak se dalo čekat, zprávy o Ginovi a Tang Fengovi rychle ovládly hlavní stránku více než deseti nejoblíbenějších online zpravodajství. Ale titulky, co použili, se od sebe celkem lišily.

Gino štědře pozval herce Tang Fenga, aby se k němu přestěhoval. Mohli by spolu spát?

Mezinárodní herec Michael Gino vyjádřil svou ochotu představit Tang Fenga Hollywoodu.

Michael Gino! Nadšeně pozval Tang Fenga, aby „spolu bydleli”!

Mezinárodní hvězda Gino se „zamiloval” do čínské jedničky klasické krásy Tang Fenga.


Co mysleli tím 'spali spolu'? A bydlením spolu? Navíc proč byly kolem slov „spolu bydleli” uvozovky? Tang Feng nechápal, co se ten článek snažil říct, když tam bylo napsáno, že se ti dva do sebe zamilovali na první pohled. Někteří reportéři dokonce napsali, že Gina využíval a těžil z jeho slávy. Ale také byli reportéři, co chválili Tang Fengovu plynnou angličtinu během telefonátu a říkali, že jeho autentický přízvuk byl mnohem lepší než u většiny herců a hereček.

Epizoda Chen Mingxuova pořadu s jeho telefonátem Ginovi se měla vysílat tento víkend, ale ta náhlá zpráva už velmi nabudila zájem veřejnosti. Kvůli kontrastu mezi postavením mezinárodní celebrity jako Gino a zkrachovalé hvězdy jako Tang Feng byli všichni zvědaví na jejich přátelství. Ale celá záležitost také smrděla jako propagační upoutávka, aby si pořad zvedl sledovanost.

Navíc sám Tang Feng nevěděl, kdy se stal „čínskou jedničkou klasické krásy”. Nechtěl nést zodpovědnost za takový těžký titul. Pro muže, co byl příliš krásný, bylo nemožné, aby se v šoubyznysu stal skutečnou hvězdou. Porota na filmových festivalech někdy posuzovala neobjektivně, pokud byl člověk příliš krásný. Pokud by jeho vzhled získával přílišnou chválu, pak by na lidi dělal dojem pěkné vázy neschopné hraní.

Mnoho krásných žen a pohledných mužů v zábavních kruzích měli herecké schopnosti, které uznávala jak veřejnost, tak hodnotící komise. Ale aby to uznání získali, zlehčili vlastní vzhled. Muži měli vždycky knír nebo vousy, neboť mladá, pohledná tvář prostě nemluvila o schopnostech. Navíc také museli být vyspělí, zkušení a okouzlující. V zábavním průmyslu nebyla pro pěknou vázu žádná budoucnost.

Ale zase na tom tolik nezáleželo. Skutečný diamant bude zářit navzdory svému vnějšímu vzezření.

Pokud se polovina oblíbených internetových zpravodajství zaměřila na Gina a Tang Fenga, pak druhá byla upnutá na výcvik Skutečné hvězdy. Aby Lu Tianchen podnítil další plamen očekávání vůči pořadu, rozhodl se uveřejnit fakt, že se Ge Chen také přidá k výcvikovým lekcím. Když Tang Feng četl tuhle zprávu, pomyslel si, jestli to je to takzvané nevyhnutelné střetnutí mezi protichůdnými frakcemi.

Z nynější situace se zdálo, že ten plamen opravdu zaplál. Ale místo Ge Chena jej zapálil Tang Feng.

Pro veřejnost bylo rozhodně senzační zprávou, že zavedený herec jako Ge Chen byl ochotný přidat se k výcvikovým lekcím. Bohužel ve srovnání se slávou mezinárodní hvězdy Gina bylo pro domácí celebritu těžké s ním soupeřit. Bez ohledu na to, jak populární může být u sebe doma.

Ge Chen prohrál s Ginem a ne s Tang Fengem. Ale lidé se dívali jenom na výsledky. A soudě podle výsledků tentokrát, Ge Chen mohl stejně dobře prohrát s Tang Fengem.

Ačkoli bylo pár článků, co hlásaly, že se Ge Chen přidá k výcvikovým lekcím, většina lidí na fórech se pořád stejně soustředila na pitvání vztahu mezi Ginem a Tang Fengem. Kdo byl Tang Feng? Proč se znal s Ginem? Proč se navíc zdálo, že si jsou tak blízcí? Kvůli těm nekonečným spekulacím se Tang Feng a Gino stalo oblíbeným klíčovým slovem na Weibo.

„Ge Chen musí zuřit.” Tang Feng nedokázal odolat a nad tím obratem v situaci se uchechtl. Nebyl světec. Takže měl čas od času radost z neštěstí druhých.
-----------------------------------------

<Předchozí>...<Následující>

~ A v příštích pár kapitolách se můžete těšit na pokrok ve vztahu mezi TF a LTC. ~

1 komentář: