pátek 15. prosince 2017

TS2 - kapitola 16


Kapitola 16 – Dáma v nesnázích


„Viděl jsem, že jsi přišel s Charlesem. Jsi jeho přítel?”

„Hádám, že by se to tak dalo říct, ale je také můj šéf. Je to investor filmu, v kterém momentálně hraju. Dneska mě sem vzal, abych se setkal s lidmi,” odpověděl Tang Feng s úsměvem a přemýšlel, jestli by tu jejich konverzaci mohli přesunout mimo toaletu.

„Ach, o Charlesovi jsem už slyšel, ale nikdy jsem se s ním osobně nesetkal. Zdá se, že ty zkazky o jeho osobě jsou falešné, neboť vypadá jako celkem dobrý šéf. Setkat se s lidmi je dobrá věc. Stačí si jenom povídat s ostatními a můžeš se naučit mnoho užitečného. Dobrá, Tang Fengu, možná v čínštině nejsem zběhlý, ale budu si tvé jméno pamatovat.” Robert se zasmál. „Zdá se, že už jsme si tady na toaletě povídali celkem dlouho.”

Tang Feng přikývl. „Pokud ti to nevadí, můžeme si jít vzít nějaký koktejl.”

„To zní jako skvělý nápad. Hahaha.” Robert a Tang Feng se nahlas zasmáli. Oběma přišlo celkem legrační, že na toaletě vedli tak vážnou konverzaci.

Zatímco jejich fyzické vzezření bylo radikálně odlišné, v nitru byli oba zhruba ve stejném věku. Odešli z toalety a vzali si pár zákusků a dvě sklenice koktejlu. Zrovna když si chtěli najít klidné místo a dlouze si spolu popovídat, v rožku večírku propukla potyčka; zdálo se, že se tam o něčem dohadovali muž a žena.

Robert nebyl ani v nejmenším překvapený. „Na večírcích je normální, že se lidé pohádají. Zvykni si na to.”

„Počkat, omlouvám se, Roberte. Zdá se, že tu ženu znám.” Zrovna když se chtěl Tang Feng odvrátit, poznal tu ženu v černých semišových šatech. Když se Robertovi omluvil, rychle přišel k těm dvěma lidem, co se stále dohadovali.

Byla to obrovská příležitost, kdy si mohl popovídat s vrchním poradcem D Media Corporation, ale Tang Feng musel zrovna teď udělat něco důležitějšího.

„To je ale podivný muž,” uchechtl se Robert pro sebe. Opřel se o nedaleký strom a obdivně se díval za Tang Fengem. U druhořadých celebrit a lidí, co chtěli vstoupit do zábavního průmyslu, bylo normální, že za ním během různých shromážděních chodili, aby si s ním popovídali. Ale tentokrát to byl on, kdo s tím cizím člověkem nadhodil řeč. Myslel si, že Tang Feng byl v průmyslu význačná osobnost a překvapilo ho, když se při řeči dozvěděl, že se teprve dostal do Hollywoodu.

„Poslední dobou není dost dobrosrdečných mladých lidí.”





Shromáždilo se mnoho lidí, aby se na tu potyčku podívali, ale nikdo nevystoupil, aby to zarazil.

Ten muž a žena, co se spolu dohadovali, byli oba mladí. Podle vzhledu to byli buď celebrity nebo lidé z modelingu. S tou dotyčnou ženou se Tang Feng setkal teprve před pár dny: byla to Lilith, Ginova přítelkyně.

„Ty zatracená psychopatko! Děvko!” křičel muž na Lilith a popadl ji za zápěstí. Druhou rukou jí zamýšlel uštědřit facku. Kdyby ta hádka zůstala jenom u slov, žádný z přihlížejících by nezakročil, aby jim pomohl. Když lidé viděli, že se to hrotilo k fyzickému boji, pár z nich vystoupilo. Ale někdo je předběhl.

Tang Feng přiběhl na místo, popadl muže za zápěstí a odstrčil Lilith stranou. „To stačí. Nebij ji!”

Muž tváří v tvář vetřelci zvedl bradu a zahlížel na něj. „Co jsi zač? Chceš se prát? Myslíš si, že zachraňuješ dámu v nesnázích nebo co? Proč se nejdřív sám nepodíváš, ty žlutá opice!”

Tang Feng cítil z mužova dechu alkohol.

Když muž viděl, že ten vetřelec je Asiat, vůbec ho to neodradilo. Zvedl paži a pokusil se Tang Fengovu ruku setřást, ale herec jej pevně svíral. Nakonec to byl Tang Feng, kdo ho pustil.

„Jsi nechutný muž.” Tang Feng přišel k Lilith, aby jí pomohl. Také z ní táhl alkohol. Lilith se o něj opřela, vypadala naprosto vyčerpaně a bezmocně. Ustaraně se zeptal: „Lilith, jsi v pořádku?”

„Proč by nebyla? Nemravná děvka! Hej, žlutej opičáku, nejdřív by ses měl starat o sebe. Pusť ji, je to moje kamarádka. Co budeš dělat? Chceš se prát? Tak pojď na mě, zmlátím tě tak moc, že už tu tvoji pěknou tvářičku nikdo nepozná.”

Mladý muž byl jako posedlý, jak na Tang Fenga zlomyslně zahlížel. Vyhrnul si rukávy a zamířil k Tang Fengovi.

Nikdo z přihlížejících nemohl vystát, jak muž mlátí ženu, ale u rvaček mezi muži to byl pravý opak. Někteří z nich tleskali a pískali, evidentně čekali na dobrý boj.

Snažit se domluvit opilci bylo ještě absurdnější než hrát krávě na loutnu. Tang Feng předal Lilith jedné dívce nedaleko. Nebál se rvačky. Mužům, co ochotně obtěžovali ženy, bylo stejně třeba vrazit jednu do tváře.

„Copak tě mamka nenaučila základy společenského chování? Neboj se, já tě to naučím.” Charles se objevil v davu zrovna ve chvíli, kdy se Tang Feng chystal ukázat pohyby, co se nedávno naučil.

Když opilý muž viděl, že ho přišel rušit někdo další, chtěl okomentovat Charlesovy schopnosti v posteli, ale kvůli pěsti do nosu tu poznámku spolkl. Zahučel bolestí a z nosu mu vytryskla krev.

„Sakra!” Mladý muž se otočil a máchl pěstí po Charlesovi. Ačkoli ta rána vypadala silně a čistě, v porovnání s Charlesovou ránou byla slabá. Charles mladého muže snadno chytil za zápěstí a přehodil ho přes rameno.

Jak mladý muž dopadl na zem, znovu zahučel bolestí. Neměl sílu vstát a pokoušet se o něco dalšího. Ovinul si paži kolem břicha a druhou rukou si zakryl krvácející nos a válel se po zemi ze strany na stranu jako divočák. Charles k němu přistoupil a kopl ho do zadnice.

„Ty okázalé pohyby a vrtošivé kroky, co ses naučil od svého osobního trenéra, ve skutečném boji nefungují. Pokud se kdy budeš chtít naučit, jak někoho zmlátit jako já, naučím tě to.” Charles byl spokojený, že se před Tang Fengem mohl předvést, a tak se na herce otočil se spokojeným úsměvem. Tang Feng už ale bohužel odkráčel, aby Lilith odvedl do nedaleké haly.

„Kruci! Tohle si budu pamatovat!” zakřičel mladý muž tvrdohlavě, zatímco stále ležel na zemi.

Charles otráveně mlaskl a namířil na něj další kopanec. Tu svoji podrážděnost, že ho Tang Feng ignoroval, si vybil na mladém muži. Ovšem ten z toho mohl obviňovat jen svou smůlu.





Tang Feng pomohl Lilith vyjít do haly. Ta se okamžitě rozběhla na toaletu a vyzvracela se; evidentně moc pila.

Když Charles nakráčel dovnitř, viděl, jak se Tang Feng staral o Lilith. Okamžitě přivolal číšníka a odtáhl herce stranou.

„To stačí, tuhle špinavou práci můžeš nechat někomu jinému. Musím říct, miláčku, že jsem nikdy nevěděl, že jsi takový ten typ hrdiny, co vyrazí zachránit dámu v nesnázích.” Charles zavřel dveře od koupelny, ale nezavřel je úplně. Jednu paži ovinul Tang Fengovi kolem pasu a tiše se zasmál. „Příště se do toho sám nepouštěj. Kdyby ti někdo poranil tvář, byl bych velmi smutný a naštvaný.”

„Moji tvář?” Tang Feng se chladně uchechtl a Charlese od sebe odstrčil. Nezáleželo na tom, jestli se k němu Charles choval pěkně, ten medvěd měl na mysli jenom jedno. Charlesovi se líbilo s ním spát; líbilo se mu jeho mládí, jeho tvář a jeho tělo.

„Ach, samozřejmě! Prostě se bojím, že by to ovlivnilo tvoje natáčení! Myslel sis, že bažím jenom po tvém vzhledu? Ach, miláčku, viděl jsi, kolik je na tomhle večírku nádherných modelek a celebrit? Neříkám, že nejsi pohledný a nádherný, ale kdyby mi šlo jenom o vzhled, už dávno bych se otočil na patě a proháněl někoho jiného!”

Charles Tang Fenga následoval jako závislý velký pes. Tang Feng cítil, jak jeho hněv při tom pohledu na jeho komické chování vyprchával.

„Líbí se ti ta žena? Nevidím, co je na ní tak dobrého.” Charles nahlédl do koupelny, na tváři se mu skvělo pohrdání. „Z jejího parfému se mi dělá špatně. Taky vypadá vyzáble jako libové žebro. Miláčku, ať tě ani nenapadne chodit s nějakou celebritou. Většina je až moc nemorální. Kdo ví, s kolika muži spaly.”

„Já jsem spal s tebou.” Tang Feng na Charlese zahlížel. Byly ženské celebrity, co s vlivnými muži směňovaly sex za postup v kariéře, ale to neznamenalo, že byly takové všechny. Tang Fengovi se nelíbil Charlesův arogantní tón, co zněl, jako kdyby na ty ženy shlížel. Navíc Lilith byla Ginova přítelkyně.

Tang Feng si každopádně myslel, že by měl nejdřív zavolat Ginovi.

Jak Charles naslouchal Tang Fengově konverzaci s Ginem, usadil se do koženého křesla v hale. Ostře poznamenal: „Jak se tak koukám na tu ženu, její přítel nemůže být o nic lepší.”

Tang Feng se otočil a znovu mu věnoval ošklivý pohled. Charles pokrčil rameny a ušklíbl se, ale zůstal zticha.





Číšník podpíral Lilith, jak ji vyváděl z koupelny. Tang Feng k nim rychle přišel, aby jí pomohl se usadit na divanu. Dal číšníkovi spropitné a řekl mu, aby donesl sklenici vody.

„A dvě sklenice šampaňského!” dodal Charles, než číšník odešel. Když viděl, že Tang Feng pořád skákal kolem Lilith, řekl: „Jen ji tu nech. Akorát to přehnala s pitím.”

Tang Feng se posadil vedle Charlese a čekal. Za deset minut do haly vtrhl Gino. Všiml si Charlese, ale neobtěžoval se ho pozdravit.

„Přehnala to s pitím,” řekl Tang Feng.

„Děkuju, Tang Fengu. Opravdu,” povzdechl si Gino. Přešel k divanu a podíval se na Lilith, tvář se mu stáhla v zamračení.

Tang Feng dodal: „Ať už se mezi vámi stalo cokoli, myslím, že by nebyl špatný nápad, kdybyste si spolu sedli a vyříkali si to.”

Při zvuku té konverzace se Lilith probudila. Pomalu otevřela oči, zdálo se, že byla pořád dezorientovaná. Ale když si všimla Gina, její výraz se okamžitě změnil. Posadila se, Gina od sebe odstrčila a křičela: „Odejdi! Zmiz!”

„Lilith! Přestaň s tím!” Gino se k Lilith znovu zkusil přiblížit, ale ona začala rychle plakat.

„Nenávidím tě. Nenávidím tě! Já nejsem Fiennes! Rozumíš? Ten chlap je mrtvý! Jak můžeš myslet na něco tak nechutného!”

Tang Feng se při těch Lilithině slovech šokovaně zarazil. To zrovna slyšel své předchozí jméno?
----------------------------------------------
~ Autorka hodila takovou udičku... a to se ani nedozvíme, co to bylo. Původní stránky jsou zatím stále nedostupné a vypadá to, že se v nejbližší době ani neobnoví. 
Takže v příštích dnech budu rozvažovat, čím Skutečnou hvězdu nahradím (pokud chcete, můžete stále hlasovat / pokud víte o nějaké dobré novele, můžete ji zmínit do komentáře). A samozřejmě budu dál monitorovat situaci :D ~

<Předchozí>...<Následující>

2 komentáře:

  1. Děkuju za díl:3
    PS: http://giraffecorps.net/author/giraffecorps/
    Žifafky jsou zpět i s vysvětlením proč jim klekly stránky ^^

    OdpovědětVymazat