sobota 20. května 2017

TS - kapitola 111-113


Kapitola 111 – Protiútok (1)


Výcvik Skutečné hvězdy se pomalu blížil svému konci a lekce se začaly ubírat k závěru. Většina zúčastněných se rozhodla zbytek času využít k trénování schopností, které se naučili, aby se řádně předvedli při závěrečné zkoušce.

Kdekoli byli lidé, tam bylo i soupeření. A o to více v zábavních kruzích.

Realitní šou v televizi často rády zveličovaly konflikty mezi hosty nebo soutěžícími, aby získaly větší sledovanost a strhly na sebe zájem veřejnosti. Byl to manévr, který se často využíval v amerických realitních šou.

Ale Tang Feng si myslel, že Čína využila toho očividného manévru mnohem pěkněji.

Kvůli okolnostem v zemi a struktuře dohlížející komise produkční týmy preferovaly ukázat veřejnosti něčí dojemnou stránku a ne jejich temnou, intrikující stránku.

Bez ohledu na to, kolik problémů v soukromí existovalo, většina lidí si zvolila se na povrchu chovat laskavě a vesele, aby si zajistili cestu k budoucí kariéře.

Samozřejmě bylo pár vybraných jedinců, co neváhali ukázat veřejnosti svou ošklivou stranu, neboť hledali ještě větší pozornost. Tihle lidé vždycky dopadli tak, že se stali předmětem kleteb a kritiky veřejnosti; ale nakonec se na ně také upíralo nejvíce očí.

Tak nebezpečná metoda se dala považovat za způsob, jak se vyškrábat na vrchol, ale bylo těžké předpovědět, jestli taková metoda skončí úspěchem nebo neúspěchem. Přinejmenším Tang Feng si myslel, že rizika převážila výhody. Ne každý byl schopný umýt si ruce nad svou minulostí a obrátit na nový list. Hraní nebyla kariéra, co trvala jenom rok nebo dva. Bylo to něco, co mohlo zabrat celý život.

Na výcvikových lekcích byli lidé, co Tang Fenga měli rádi, ale byli tam i ti, co jej rádi neměli. Nevěděl, co si o něm ostatní účastníci mysleli v soukromí, ale na povrchu se k němu všichni chovali celkem pěkně.

Poté, co se vrátil ze své cesty do Ameriky s Lu Tianchenem, ti chytřejší za ním čas od času přišli si popovídat.

Co spolu zaměstnanec a jeho šéf dělali ve Spojených Státech?

Nezáleželo na tom, jestli to byla soukromá nebo veřejná záležitost. Pokud předseda Tianchen Group vyrazil na osobní cestu se svým zaměstnancem, znamenalo to, že Lu Tianchen viděl Tang Fenga jinak než ostatní.

Poslední dobou zkazky o Lu Tianchenovi a Ge Chenovi ustávaly. Poté, co Ge Chen spadl z koně a museli ho hospitalizovat, za ním Lu Tianchen ani jednou nezašel.

Možná že Tianchen Group měla v plánu propagovat „Starého nováčka”. Navíc většina účastníků výcviku v budoucnu nakonec podepíšou smlouvu s Tianchen Group. Jenom hlupák by se rozhádal s člověkem, co byl blízký předsedovi jejich budoucí agentury. Jinými slovy zábavní kruhy fungovaly úplně stejně jako každé jiné pracoviště: museli jste se spolehnout na svou emoční inteligenci a dělat si konexe s lidmi, abyste prospívali.

A proto měl veterán Tang Feng pocit, že si ve výcviku vede celkem dobře.

Co bylo jeho tajemstvím? Upřímnost, přívětivost a nenápadnost.

Když přišlo na Tang Fenga, nic z toho nebylo falešné. A ani ostatní účastníci nebyli hlupáci. Mnoho lidí si o sobě mohlo myslet, že jsou chytří, a mohli svou aroganci schovat pod vrstvami falešné laskavosti. Když člověk narazil na takové lidi, většina veřejnosti si zvolila mlčení, neboť byli příliš leniví odhalit tu faleš. Co se týkalo lidí, co byli skutečně laskaví a ohleduplní, jen pár by si zvolilo je nenávidět.

A důležitější bylo, že Tang Feng výcvik nebral jako bojiště plné konkurence. Pro něj byl výcvik akorát rozcvička před tím, než začne točit svůj nový film. Jakmile člověk pozbyl svou soutěživost, lidé se k němu přirozeně chovali s menším nepřátelstvím, neboť v něm viděli menší hrozbu.

Samozřejmě hlavním důvodem tohoto pěkného chování k Tang Fengovi byl Lu Tianchen. Nezáleželo na tom, jak moc byl laskavý a ohleduplný, všechno to přebila podpora velkého sponzora.

Když se trochu zpotili ve své hodině tance, Tang Feng postával spolu s pár dalšími účastníky výcviku a povídal si s nimi, zatímco popíjeli vodu z lahví. V tom okamžiku najednou někdo ze štábu na Tang Fenga zavolal. Okamžitě vypnuli kamery a ze skrytého koutu vykráčel Lu Tianchen.

„Pojď se mnou,” řekl Lu Tianchen, jak popadl Tang Fenga za ruku a před očima všech zvědavých přihlížejících ho odtáhl z cvičebny.

Kráčeli k Tang Fengově pokoji na ubytovně. Lu Tianchen za nimi zabouchl dveře a pak se otočil, aby se podíval na herce.

Tang Feng v ruce pořád držel ručník a z mokrých vlasů mu kapal pot. Natáhl se a rukou si shrábl vlasy z čela. Ten dozadu sčíslý styl všem nápadně ukazoval jeho vytříbené rysy, takže z něj byl čistý a prostý obrázek.

„Co se děje?” Bylo vzácností, aby ho Lu Tianchen přišel přímo hledat. Když Tang Feng viděl, jak má na spěch, měl pocit, že si co nevidět vyslechne špatné zprávy.

„Co je mezi tebou a Chen Mingxuem?” Lu Tianchen Tang Fengovi předal svůj telefon, na tváři se mu skvělo zamračení.

Tang Feng telefon přijal a upřel oči na displej. Byl to novinový článek s šokujícím titulkem: Tang Feng se soukromě setkal s populárním TV uvaděčem Chen Mingxuem! Podrobnosti o jejich staré lásce!



Kapitola 112 – Protiútok (2)


„Co je mezi tebou a Chen Mingxuem?” Lu Tianchen si založil ruce na hrudi a vyjádřil svou otázku, jako kdyby vyslýchal zločince.

Tang Feng si ten článek pročetl. Jasně popisoval jeho minulý vztah s Chen Mingxuem a šokující bylo, že se autorovi podařilo uhodit hřebíček na hlavičku téměř ve všech jeho analýzách. Nadnesl otázku, jak se Tang Fengovi podařilo stát se stálým hostem v Chen Mingxuově pořadu, když byl přežitá celebrita, kterou v budoucnu nic moc nečekalo. Podle informace, které jim potají dodal člen štábu v televizní stanici, Chen Mingxu evidentně osobně požádal, aby Tang Fenga zahrnuli do pořadu.

Co se týkalo toho, proč si Chen Mingxu ve svém pořadu Tang Fenga tak rád dobíral, ve článku se psalo, že to byla jejich taktika, jak odvrátit zrak veřejnosti od jejich skutečného vztahu. Ti dva se navenek mohli zdát rozhádaní, ale v soukromí měli zvláštní vztah. Přece jenom Chen Mingxu by Tang Fengovi nikdy nevěnoval čas před kamerou, kdyby ho vlastně neměl rád.

Na konci článku bylo připojené foto. Byla to fotka pořízená v den, kdy Tang Feng vzal Chen Mingxua domů poté, co zjistil, že je uvaděč nemocný.

To foto bylo trochu rozmazané, ale nebylo těžké rozeznat totožnost těch dvou mužů na něm. Pod fotkou byl popisek: Celou noc ani jeden z nich nevyšel z domu.

[Jsou Tang Feng a Chen Mingxu v romantickém vztahu?]

[Nalhávají Charlesovi v Milenci snů?]

[Opustil Tang Feng Chen Mingxua, protože se dal dohromady s Charlesem?]

„V takovýhle článcích je vždycky spousta nesmyslů. Ten den byl Chen Mingxu nemocný, tak jsem ho zavedl domů.” Tang Feng se mírně usmál a předal telefon zpět Lu Tianchenovi. „Zašel jsem za ním jen proto, že jsem se mu chtěl omluvit za ty hloupé věci, co jsem v minulosti udělal.”

„Zůstal jsi u něj celou noc?”

„Měl horečku.”

„Vážně jsi laskavý člověk,” řekl Lu Tianchen s náznakem sarkasmu. Zlehka si odfrkl a pokračoval: „Nedával jsi dostatečný pozor na své okolí. Nezapomínej, že jsou vždycky lidé, co tě sledují. Nesmíš dopustit, aby se někdo dostal k informaci, co by mohl použít proti tobě.”

„Já vím. O tom teď nemá smysl mluvit. Pokud máme čas, proč ho nevyužijeme na to, abychom popřemýšleli, jak to zaonačíme s médii?” V porovnání s Lu Tianchenem se Tang Feng zdál celkem uvolněný, i když to byl jeho skandál. Naznačil Lu Tianchenovi, aby se posadil, a nalil oběma sklenici whisky. Když sklenici předal Lu Tianchenovi, posadil se vedle něj.

Lu Tianchen upil své whisky. Pohovka v bytě výcvikové vily poskytnutá účastníkům byla celkem malá. Jak vedle sebe seděli, skoro se navzájem dotýkali. Lu Tianchen byl člověk, co preferoval čistotu, ale překvapivé bylo, že necítil nechuť, ani když vedle něj seděl Tang Feng promáčený potem. Herec vydával vůni s náznakem sladkosti, co plně vynášela atraktivitu jeho mužských feromonů.

Nebyla to sladká vůně ženy a ani to nebyla lehká, příjemná vůně, co byla oblíbená mezi mladými muži. Byla to vůně muže, prapůvodní a divoká. Byla to vůně, která lidi nutila se nahnout blíž a zhluboka se nadechnout.

„Máš nějaký nápad?” zeptal se Lu Tianchen bezvýrazně.

„Evidentně tady nemůžu jen tak sedět a čekat, až mě odsoudí k smrti. Ačkoli věřím, že pravda časem vyjde najevo, ale lži se také mohou stát pravdou, pokud se budou pořád dokola opakovat.” O to víc, pokud se opakují neustále, dodal Tang Feng v duchu. V takovém krátké časovém úseku ohledně jeho osoby propukly různé nesmyslné skandály. Mohl si zvolit některé ignorovat, ale nikdy by jen tak v tichosti neseděl, když ten článek překročil hranici.

Lu Tianchen se nad hercovou odpovědí uchechtl. Zdálo se, že nebylo třeba, aby se bál o muže, co seděl vedle něj.

„Podle mě nám tiskové konference a veřejná prohlášení nepomůžou k získání požadovaného výsledku. Zrovna teď mají všechny moje skandály co dělat se vztahy. Jednu chvíli říkají, že jsem jednostranně usiloval o tebe, za chvíli že sis ty na mě vynutil nepsané pravidlo a teď do toho zmatku zatáhli i Chen Minxua a Charlese. Poslední dobou o mě vzniklo víc a víc skandálů a jenom se to zhorší. Nakonec mě veřejnost bude vidět jako... uch... člověka s chaotickým soukromým životem.”

Po pravdě řečeno to Tang Fenga nezajímalo. Ale když se díval na současnou situaci, musel vymyslet nějaký protiútok. Jeho hlavním cílem nebylo nabídnout veřejnosti vysvětlení.

„Máš pravdu. Pokračuj.”

Tang Feng upil ze své sklenice whisky a usmál se na Lu Tianchena. „Mám nápad, ale konečně rozhodnutí bude na tobě.”

Lu Tianchen zareagoval zdviženým obočím. „Tak sem s ním.”

„Nechám PR oddělení, aby odpálili dýmovnici. Tuhle jejich hru můžou hrát dva. Uděláme to tak, že někdo bude předstírat, že je od nás a hraje na obě strany, a necháme ho do médií a na onlinové diskuzní fóra vypustit informaci. Pokud je někdo rozhodnutý mě vykreslit jako muže, co nemá žádné zábrany, pak nechám někoho odhalit, že celou tu dobu jsi byl se mnou v romantickém vztahu.”

Tang Feng domluvil a sledoval, jak Lu Tianchen zareaguje. „Tak co si o tom myslíš?”



Kapitola 113 – Protiútok (3)


Pokud chtějí využít těch nakažlivých zkazek, aby mě vykreslili jako muže bez zábran, pak můžu stejně dobře tuhle příležitost využít a pomoct jim s touhle fraškou.

Tohle byl plán, s kterým Tang Feng přišel. Bylo to zábavné, zajímavé a velmi účinné. Kdyby se o záležitosti starali obyčejným způsobem, bylo by to neefektivní a neudrželi by krok s nedávným vývojem. Po dekádách v zábavním průmyslu Tang Feng slyšel, viděl a zakusil mnoho různých způsobů, jak se vypořádat s protivníkem. Když všechny ty metody prověřil, došel k závěru, že nejlepším způsobem, jak se vypořádat s „nepřítelem”, bylo využít situace a použít ji pro vlastní dobro.

Všichni byli herci, takže mohli stejně dobře něco zahrát. Film teprve začínal a o vítězi této hry se ještě muselo rozhodnout.

„Zdá se, jako kdybys s tím měl nějaké zkušenosti, když jsi dokázal přijít s takovým plánem. Začínám tě vidět v novém světle,” řekl Lu Tianchen.

Tang Feng se na oplátku usmál. Jak už řekl předtím, pochyboval, že by existoval někdo, kdo by ho skutečně chápal; Charles to rozhodně nebyl a ani Lu Tianchen.

„Mnoho netizenů na mě teď má svůj stálý názor. Zaprvé nechápou, jestli je můj vztah s Ge Chenem dobrý nebo špatný. Zadruhé jsem na veřejnosti nebyl jasný ohledně své sexuality. Zatřetí přemýšlejí, proč předseda Lu propaguje takovou zastaralou celebritu jako já, co ve svém repertoáru nemá žádnou význačnou práci,” vysvětlil Tang Feng. „Důvod, proč bychom se měli vydat cestou zkazek online místo tiskové konference, je to, že netizeni moc nevěří zprávám pocházejících z oficiálních cest. Ohlášení od zábavních agentur je v jejich očích také nespolehlivé. A místo toho jsou ochotnější uvěřit zkazkám na internetu. Pokud to vezmeme cestou zkazek, myslím, že můžeme očekávat, že na to mnoho z nich naletí.”

„Takže říkáš, že když vypustíme zkazku o tom, že jsme my dva milenci, můžeme jim dostat z hlavy, že na Ge Chena žárlíš, protože jsi můj skutečný milenec. Zadruhé budeš na veřejnost působit mlhavým dojmem, že jsi homosexuál, takže budou moct přijmout tvou účast ve filmu režiséra Li Weie, až se to provalí do médií. Za třetí veřejnost pochopí, že máš mou podporu kvůli tomu, že s tebou mám poměr.”

Lu Tianchen se usmál. Jak přesně Tang Feng přišel s tak neobvyklým manévrem?

Bylo to nebezpečné, ale Lu Tianchen si nemohl pomoct a musel uznat, že to je výtečný plán.

Tang Feng potřásl hlavou a usmál se. „Ještě k tomu musím přidat něco dalšího. Chen Mingxu je jenom můj kamarád. Co se týče toho, proč jsem se stal stálým hostem jeho pořadu, myslím, že tvoji podřízení dokážou přijít s lepším vysvětlením než já.”

„Ne, myslím, že tvoje vysvětlení je dost dobré. Co já vím, můj PR tým by nikdy nedokázal přijít s tak troufalým plánem.”

„Bude se to jevit opravdově, jen když to bude troufalé.” Když Tang Feng viděl, že se na něj Lu Tianchen upřeně díval, pokrčil rameny a usmál se. „Předtím jsem studoval psychologii.” Chodil jsem na hodiny, protože jsem měl v jednom filmu roli psychologa.

„Nevím, kdy jsi měl čas studovat psychologii, ale zdá se, že ses toho hodně naučil.” Lu Tianchen se postavil, shlédl na Tang Fenga a řekl: „Postarám se o to podle tvého plánu.”

„Děkuju.” Tang Feng se také postavil.

„Když přijde na vyjádření díků, mnohem radši mám činy než slova.” Tohle měl Lu Tianchen podobné s Charlesem: jejich podnikatelský postoj.

„Co chceš?” zeptal se Tang Feng s úsměvem.

„Řeknu ti, až se rozhodnu.” Koutky Lu Tianchenových úst se vyklenuly v úšklebku.

„To zní trochu děsivě.”

„Nesním tě.” Lu Tianchen poplácal herce po rameni a uchechtl se.




Jak bylo naplánováno, na diskuzních fórech se objevilo několik lidí, co tvrdili, že mají informace přímo od zdroje, a ani ne den po tom skandálu kolem Tang Fenga a Chen Mingxua začali s explozí nových zkazek. Když se spolu srazily falešné a pravé informace, často bylo obtížné rozeznat, co bylo pravé a co falešné. Pozornost lidí spíš upoutaly polopravdy.

Informátoři použili důvěrná a dvojsmyslná slova a odhalili, že vztah mezi Tang Fengem a Lu Tianchenem nebyl normální pracovní vztah. Když se k tomu připočetla skutečnost, že Lu Tianchen vlastně Tang Fenga – pouhého zaměstnance – doprovodil do Spojených států, většina netizenů začala věřit, že Lu Tianchen a Tang Feng byli skutečně milenci.

Ale brzy se začali vyptávat na jiné otázky. Od kdy se ti dva stali milenci? Pokud to bylo už dávno, proč se Lu Tianchen rozhodl podporovat celebritu z jiné zábavní agentury místo Tang Fenga?

Jak se ta diskuze ubírala tímto směrem, někdo k tomu už tak dlouhému vláknu přidal vysvětlení: Lu Tianchen nechtěl, aby Tang Feng zůstal v zábavních kruzích. Kvůli tomu byl jejich vztah nějakou dobu plný úskalí. K tomu, aby podpořil někoho od konkurence a aby začal pár skandálů, měl dva důvody. Prvním bylo, že se Lu Tianchen staral o budoucnost své společnosti. Přece jenom v porovnání s placením za publicitu skandál mezi CEO zábavní společnosti a slavnou celebritou by byla reklama zadarmo. Zadruhé, Lu Tianchen chtěl, aby Tang Feng žárlil.

Tang Feng se nečekaně stal vítězem této jejich malé soukromé hry. Tang Fengův nepředvídaný pád do oceánu byl tím katalyzátorem, co jim umožnil se udobřit. Lu Tianchen také ustoupil a dovolil svému milenci, aby znovu vstoupil do zábavního světa.

Ti samozvaní informátoři všechno vysvětlili jasně a stručně. Navíc všechny informace, co poskytli, se daly spojit se skutečným děním. Po přečtení jejich vysvětlení bylo těžké jim nevěřit.
------------------------------------------------

~ Po delší odmlce... ~

2 komentáře:

  1. Díky ti bože :')
    Už jsem měla absťák z toho jak jsem dnem i nocí kontrolovala tvůj blog a doufala, že se objeví další část. Miluju tyto postavy, miluju tento příběh a rozhodně miluju tvůj překlad.
    Mic se těším na pokračování. Děkuju :))

    OdpovědětVymazat