pátek 28. dubna 2017

TS - kapitola 103-104


Kapitola 103 – Trojice (2)


Charles seděl pochmurně u jídelního stolu. Zíral na Tang Fenga, co si příjemně povídal s Lu Tianchenem. Jak se tak na ně Charles díval, tvářil se jako žárlivá manželka, která se dlouho nesetkala se svým manželem. Jak se mu stýskalo po tom jednom měsíci, kdy s ním byl Tang Feng dnem i nocí.

Tehdy byl Tang Feng jak okouzlující, tak rozkošný. Během dne byl něžný, chápající a rozkošný muž. Ale v noci se proměnil na okouzlujícího démona, co vyžadoval lásku od všech, co na něj pohlédli. Ach, jen když na ty noci pomyslel, byl šťastný.

Ale co se to dělo teď?


„Tangu, to hodláš flirtovat s mým dobrým přítelem přímo mě na očích? Jsem naštvaný!” řekl Charles bojovně, zatímco divoce krájel svůj steak příborem.

Tang Feng se podíval po Charlesovi a pak... nic neudělal.

Tang Feng neměl v plánu přidat se k Charlesovi v tak bezcenné konverzaci. Obrátil se zpět na Lu Tianchena a řekl: „Jsem muž. Nepotřebuju dvojníka na scény s nahotou. Ve smlouvě dokonce stálo, že ve filmu nebude žádná explicitní nahota. Nanejvýš mi budou vidět záda.”

Vážně čekáš, že muž, co žil skoro čtyřicet let na otevřeném Západě, se bude rozpakovat jen kvůli tomu, že bude muset svého malého bratříčka ukázat na plátně? I když bylo Tang Fengovi sedmnáct, nikdy takhle nepřemýšlel.

„Co? V tvém filmu je nahota?” Tang Fengův a Lu Tianchenův rozhovor rychle upoutal Charlesovu pozornost. Odhodil svůj příbor na stůl a opřel se o svou židli jako vůdce gangu. Vypravil ze sebe: „Tohle neschválím! Jenom mě je dovoleno vidět tvé tělo!”

Tang Feng nonšalantně zvedl svou sklenici a usrkl vína. Káravě se podíval po kamenném Lu Tianchenovi a zamručel: „Nevím, proč jsi sem zavolal Charlese.”

„To proto, že v naší následující diskuzi je třeba Charlesovo mínění.” Lu Tianchen poklepal prsty na stole a otočil se, aby se podíval po svém starém příteli. „To ty jsi Alberta navnadil a způsobil všechny ty problémy.”

„Hej, takhle to neříkej. Jen jsem chtěl tomu beztřídnímu úchylovi ukázat, jaký mám nadřazený vkus a jak výjimeční jsou muži, které upřednostňuji. S těmi jeho malými koťaty se to nedá srovnávat.” Charlesovi padl pohled na Tang Fenga, co stále v klidu večeřel. Roztáhl ruce a vykřikl: „Uznávám, že jsem Alberta přiměl si uvědomit rozdíl mezi jeho koťaty a Tang Fengem, ale nikdy mě nenapadlo, že bude tak hanebný, aby se mnou o někoho bojoval.”

„Jste jako děti, co se perou o hračku.” Tang Feng se bezmocně usmál, jak si odřízl kousek křehkého steaku a vychutnával ho.

Lu Tianchen zvedl obočí a řekl: „Každý muž je v srdci dítětem.”

„Tak jaké dítě je ve tvém srdci?” zeptal se Tang Feng zvědavě.

Charles s pocitem, že ho zanedbávají, se do toho okamžitě vložil: „Jen od pohledu na tu tvoji ledovou tvář víš, že to bylo utiskované dítě. Co jiného by mohl být? Můj drahý Tangu, dávej si pozor, aby ses s Lu Tianchenem moc neskamarádil. Možná vypadá chladně a lhostejně, ale uvnitř je to ve skutečnosti lidožravý lev.”

„Děkuju za připomenutí. Ale kvůli Albertovi budu muset v budoucnu předstírat, že se přátelím s vámi oběma.” Kdyby to nechal na Charlesovi a Lu Tianchenovi, tak by se k původnímu tématu vrátili až zítra ráno. Tang Feng se rozhodl, že se o to postará sám, a odvedl konverzaci zpět k Albertovi. Tahle záležitost se přece jenom týkala jeho osobní bezpečnosti.

„Můžeš předstírat s Lu Tianchenem, ale se mnou to dělej ve skutečnosti,” řekl Charles bez zaváhání.

„Nejdřív by ses měl zeptat na názor Tang Fenga,” odpověděl Lu Tianchen zlehka.

Tang Feng pokrčil rameny a řekl: „Není snadné mě prohánět, zvlášť za těhle okolností. Já chci jen v poklidu pracovat.”

„Dám ti čas a prostor k práci. Co se týče zbytku času, rozhodně budu dokonalým milencem!”

Charles zvedl bradu s nesrovnatelnou arogancí.

„Moje odpověď je stejná: Nezapomeň se postavit do řady. Hodně štěstí.” Tang Feng přimhouřil oči a uchechtl se. Začal pochybovat, jestli z téhle večeře vzejde něco užitečného.




Kapitola 104 – Trojice (3)


Jak se dalo čekat, dokonce ani když večeře skončila, nevyřešili nic důležitého. Bylo to až tak vážné, že co jen stěží dořešili, zanechalo Tang Fenga celkem nespokojeného.

„Albert zrovna teď nezpůsobí žádné potíže, takže si nemyslím, že by bylo nutné, abychom se všichni tři začali hned chovat jako milující skupina milenců,” namítal Tang Feng. Ať už ve filmu nebo ve skutečném životě, tenhle typ trojky by byl neuvěřitelný.

„Albert je nesmírně prchlivý. Nikdo z nás nemůže zaručit, že jsou jeho slova pravdivá. A i kdyby mluvil pravdu, možná se svého slibu nebude držet. Je to nepředvídatelný muž, co má sklon neustále měnit názor.” Díky Lu Tianchenově proslovu bylo jasné, jak se k celé záležitosti staví.

Tang Feng se podíval po Charlesovi. Tenhle plán původně navrhl Lu Tianchen, takže jeho souhlas Tang Fenga nešokoval.

„Souhlasím s Lu Tianchenem. Copak neexistuje čínské rčení: prevence je nejlepší lék? Zrovna teď se zabýváme prevencí. Můj drahý Tangu, tenhle plán ti nezpůsobí žádné problémy.” Kvůli tomu škodolibému výrazu na Charlesově tváři si Tang Feng pomyslel, že mu to rozhodně přinese spoustu problémů.

„Vy dva názor nezměníte, ať si myslím cokoli, nemám pravdu?” Tang Feng se podíval nalevo na Lu Tianchena a napravo na Charlese.

Lu Tianchen se jenom mírně usmál a nepromluvil.

„Takhle to neříkej, miláčku. Svět je nebezpečný a lidé jsou zkažení, my tě jenom chráníme,” řekl Charles přirozeně.

„Tak dobrá, souhlasím s tím.” Jelikož jakékoli další rozepře z jeho strany by výsledek nezměnily, bude mu lépe, když bude čelit nevyhnutelné realitě, než aby se s nimi snažil dohadovat. Každopádně teď se mohl spoléhat jen na Lu Tianchena a Charlese.

Nevěděl, co si o něm ti dva muži mysleli, ale hádal, že Charles s ním chtěl akorát spát. Lu Tianchen byl trochu lepší; ačkoli měl taky takové myšlenky, zdálo se, že ho předseda viděl také jako herce, který měl potenciál stát se skutečnou hvězdou. Lu Tianchen jako podnikatel dá rozhodně prioritu věcem, co pro něj byly výhodné.

Navíc Lu Tianchenův postoj zajišťoval, že ani Charles na něj tak snadno nezaútočí. Jejich spolupráce také zabrání tomu, aby jej Albert kontaktoval. Takže to povede k tomu, že budou viset v delikátním stavu rovnováhy.

Prozatím nezáleželo, jak dlouho tahle rovnováha vydrží. Tang Feng potřeboval oba, jak Charlese, tak Lu Tianchena. Dokud se nic nedotklo jeho zásad nebo dokud jej nedotlačili do kouta, bylo mnoho věcí, které bylo možno prodiskutovat nebo u kterých šlo udělat kompromis. Jak lidé stárli, byli mnohem méně tvrdohlavější než jejich mladší já. Už se nechtěli spoléhat jen na svoje mládí a sílu, aby se protivili společnosti.

V nelichotivém světlo by se tomu říkalo vyhýbání, ale v tom lichotivém se to dalo nazývat vyspělostí.

V podstatě to byla metoda sebeobrany „slabších zvířat” ve smečce. Tang Feng nebyl novorozené tele. V situaci, kdy nikdy nepřišel k úhoně, nebylo od věci žít s trochu víc moudrosti a prohnanosti.

„Výborně, takže kdy se nastěhuješ ke mně? Co takhle až skončí Výcvik skutečné hvězdy? Upřímně řečeno to pravidlo, že všichni studenti musí bydlet v bytech, je hloupé.” Charles se tvářil nesmírně natěšeně, plamen v jeho očích živě přeskakoval.

Charles byl možná nesrovnatelně pohledný, ale pro Tang Fenga to byl akorát flamendr, kterému sperma zaplavilo mozek. Měl nutkání vstát a Charlese plesknout.

„Není neustálé stěhování otravné?” Místo aby Charlese přímo odmítl, Tang Feng to stočil a zatáhl do bažiny i Lu Tianchena.

„Kam jinam se budeš stěhovat?” Charles nebyl hlupák; byl schopen postřehnout skrytý význam v Tang Fengových slovech.

Herec se s úsměvem podíval na Lu Tianchena. „Jelikož jsme trojka, nemůžu zůstat jenom s tebou. Musím bydlet i s Lu Tianchenem. Ale každý den přebíhat sem a tam je příliš únavné. Chci mít domov a ne jen neustále pobíhat kolem a unavovat se.”

„Tak nám řekni svůj názor.” Lu Tianchen se mírně usmál. Chápal, když člověk změnil svůj způsob přemýšlení, životní návyky a koníčky. Ale změnila by se i jeho IQ a EQ?

Charles na Tang Fenga zvědavě zíral. Herec se natáhl, aby levou rukou popadl Lu Tianchena a pravou rukou Charlese. Stiskl obě jejich ruce a řekl: „Jelikož jsme trojka, je očividné, že bychom měli bydlet spolu.”

Ať už jednal s Lu Tianchenem nebo s Charlesem, individuální kontakt byl pro Tang Fenga nebezpečný.

Trojka byla nejlepší možnost, jejich vztah bude stálý a vzájemně omezující. Nikdo nemohl nikoho využít. Pokud nebudou mít co dělat, dokonce mají dost lidí, aby si zahráli karty.
------------------------------------------

~ A příště nás čeká pikantní postelová scéna s alkoholem... no, ehm, možná jsem to přistřihla trochu víc, každopádně je na co se těšit ;-) ~

1 komentář:

  1. Tang Fengův návrh o společném bydlení s Charlesem a s Lu Tianchenem byl velmi potěšující :33
    Děkuji za překlad
    PS: takové navnadění na nadcházející postelovou scénu *.* jsem happy jak dva grepy ^^

    OdpovědětVymazat