pondělí 25. prosince 2017

TS2 - kapitola 18


Kapitola 18 – Ginovo tajemství (1)


SATAN'S ALLEY

SCÉNA 17 – před kostelem u moře – úsvit

Tang s dřevěným lavorem vedle sebe pral u moře prádlo. Když byly jeho dlouhé prsty ponořené ve špinavé vodě, zdály se ještě bledší. Jeho pohled byl rozostřený, prázdně zíral na šedé mydlinky na špinavých róbách. Bylo těžké říct, na co myslí.

Bylo brzy po ránu. Slunce ještě nevystoupalo na oblohu; hranici, co rozdělovala nebe a moře, zdobila jenom trocha bílého. Bylo to poklidné ráno, s náznakem záhadného očekávání začátku dne.

Obloha se postupně rozjasnila, jako ryba, co vyskočila z moře a odhalila své bílé bříško. Vlny se tříštily o mořská skaliska a na břehu vál mrazivý vítr. Jak měl Tang prsty ponořené v ledové vodě, postupně mu zrudly.

O čem přemýšlel?

Možná že myslel na všechny ty svíčky, co té noci popadaly na zem. Možná myslel na Chrisův smělý a vášnivý polibek.

Znovu před Bohem spáchal neodpustitelný zločin. Ve své hanbě od sebe Chrise odstrčil a utekl do malé cely, co mu přidělili. Nebylo mu dovoleno mluvit, takže svými chvějícími prsty přejížděl po slovech bible a v duchu si je pro sebe opakoval. Ale nemohl si pomoct a také si prstem přejel po rtech; pořád na nich cítil teplo Chrisových rtů.

Nemohl uvěřit, že prohrál tváří v tvář pokušení. Nemohl vystát, že jeho srdce tlouklo jako splašené kvůli jednomu polibku.

Copak se takhle narodil?

Nevěděl, ale cítil ve svém rozpolceném srdci bolest. Od toho dne se Chrisovi vyhýbal, kdykoli to bylo možné. A podobně i Chris po něm přestal házet pokoutné pohledy, ale kvůli tomu bylo pro Tanga ještě těžší odolat tomu nutkání se otočit a zkontrolovat, jestli byl zlatovlasý mnich na blízku.

Odpověď byla nešťastná; Chris mu úplně přestal věnovat pozornost. Vzpomínky na tu noc mu přišly jako svůdný sen, co by ďábel použil, aby člověka pokoušel ke špatnostem. Bylo to, jako by se nic nestalo.

Zahrával si s ním Chris? Jak Tang ztuhle drhl špinavé prádlo, myšlenky se mu v hlavě honily jako splašené. Kvůli ledové vodě už přišel o veškerý cit v prstech. Chlad se mu šplhal po rukách, po pažích a až k srdci.

„Když nejsem za tebou, jsi zklamaný nebo se cítíš ublíženě?” ozval se za ním ten hlas, co se mu nesčetněkrát objevil ve snu. Tang držel hlavu skloněnou a zíral na hladinu moře. Byla to halucinace. Neodpoví.

„I když nemůžeš mluvit, neznamená to, že můžeš od všeho utéct.” Chris přišel k Tangovi a stál za ním. Tiše na něj zavolal: „Tangu.”

Jeho výslovnost byla dokonalá, jako kdyby to vyslovil někdo z druhého konce světa. Tang v okamžiku cítil, jak se mu v nitru vzedmul smutek a osamění.

Tang zavřel oči. Modlil se, aby za ním druhý mnich přestal chodit. Modlil se, aby ho Chris přestal pokoušet.

Ale realita byla krutě jiná, než po čem toužil. Když to Tang čekal nejméně, Chris přišel až k němu a objal ho v objetí. Tang na okamžik zůstal úplně bez hnutí, ale pak zápolil, aby se z jeho sevření dostal. Ale v porovnání s mladým a silným Chrisem Tang nic nezmohl.

Ti dva spadli na zem a váleli se na travnatém plácku vedle mořských skalisek. Tang nemohl dýchat a nebyl schopen promluvit. Ani nevěděl, jestli by měl volat o pomoc nebo ne.

Chris neklidně dýchal, ale stále měl paže kolem Tanga. Obkružovaly jej jako železné pařáty; Tang měl pocit, že se rozlomí v půli.

To teplo, co Tang cítil na svých rukách a tělu, bylo v ostrém kontrastu s chladným mořským větrem. Měl pocit, jako kdyby se mu smysly znásobily; každý dotyk byl živější. Tang se silně kousl do rtu, jak se vkoulely do přerostlého plevele. Chris začal trhat s jeho kalhoty.

Nebesa. Z Chrisových dlaní cítil na své kůži plamenné teplo.

„Střih! Velmi dobře! Dáme si přestávku a připravíme se na další scénu,” zvolal režisér v tom nejdůležitějším momentu. Jeho jasný hlas vytrhl štáb z jejich pohlcení.

I bez přidaných efektů a hudby to byla vzrušující scéna. Ale jakmile to tam dodají, tato scéna bude určitě jedna z těch scén, co publikum nebude moct zapomenout. Přece jenom to byla radostná, a přesto poeticky nádherná scéna.

Tang Fengovi a Ginovi asistenti přišli, aby jim pomohli ze země, ale Gino je odmávl. Naznačil, že jsou v pořádku. Gino vstal a vytáhl Tang Fenga spolu s ním. Tang Feng už pevně zapnul své kalhoty.

„Vyděsil jsem tě?” řekl Gino se škádlivým úsměvem v očích. Jako profesionální herec by nikdy nevyužil scény a nepoložil ruce tam, kam neměl. Ale jak byl pohroužený do své role, bylo přirozené, že se párkrát neudržel. Stáhl Tang Fengovi kalhoty, ale ten pod nimi měl spodní prádlo. Taková škoda.

Po Ginově otázce Tang Feng předstíral, že je naštvaný, a zahlížel na něj. „Očividně, skoro jsi mě k smrti vyděsil.” Odehnal tu trapnou atmosféru tou žertovnou odpovědí.

Ti dva odešli z natáčecí lokace a posadili se, aby si odpočinuli a napili se vody. Okamžitě k nim přišla maskérka, aby jim oživila líčení.

Ostatní ze štábu kolem nich chodili, jak měli plné ruce práce s přípravou na další scénu. Ačkoli točili intimní scény pod širým nebem, ta oblast, co si zvolili, byla celkem odlehlá. Nerušil je nikdo cizí a ani tu nikdo nepostával a nesledoval, jak natáčí.

Navzdory tomu režisér řekl štábu, aby kolem natáčecí lokace rozestavili zábrany a zabránili tak potencionálně zvědavým přihlížejícím dorazit.

„Vy dva, nezapomeňte se v další scéně uvolnit. Tang Fengu, tohle možná bude poprvé, co natáčíš takovouhle scénu, ale nebuď napjatý. Přece jenom netočíme porno. Ale kvůli dokonalosti a abychom mezi hlavními postavami vytvořili napětí, musíme tam dát postelovou scénu,” přišel si s nimi popovídat režisér Li Wei.

Tang Feng byl pro každého člověk, co vyrostl v Číně. V důsledku čehož režisér jako kolega Číňan automaticky předpokládal, že Tang Feng bude ohledně natáčení důvěrných scén zdrženlivý a stydlivý. Když se k tomu přidalo i jeho tiché a něžné chování, Tang Feng na ostatní působil dojmem, že je zdrženlivý.

Li Wei se také obával, že Tang Feng jako nový herec bude mít ohledně postelové scény příliš mnoho myšlenek a úvah.

„V další scéně chci, abyste hráli jako kočka a tygr. Tang Fengu, ty budeš hrát kočku, kterou zahnali do kouta. Gino, chci, abys byl trochu panovačný a trochu rozhodný. Nejenom že se musíš k Tangovi dostat skrz jeho tělo, ale také k srdci. Musíš ukázat vášeň, ale také rozpor.” Režisér odešel, jen co jim dal pár rad, a nechal Tang Fengovi a Ginovi chvilku na přípravu a navození správné atmosféry.

Gino Tang Fenga plácl jako tygr. „To je skvělé. Jelikož jsem tygr, celého tě sním.”

Ačkoli Gino žertoval jako obvykle, Tang Feng měl podezření, že se do toho nutil.

Mělo to co dělat s tím, co se stalo včera na večírku?

Tang Feng se na to chtěl Gina zeptat, ale za pár minut museli natáčet. Bylo lepší počkat, až budou mít po práci.





SCÉNA 18 – nedaleko moře - úsvit

Chris ležel na Tangovi a hrubě z něj strhával oblečení. Látka se mu v rukách nařasila a brzy se roztrhla.

„Neodmítej mě. Neodmítej mě...” Chris Tangovi stáhl límeček róby a rozséval na jeho zátylek váhavé, ale horečnaté polibky.

Jeho pohyby byly drsné, a přesto byla jeho slova něžná a tón skoro žadonící.

Tang nemohl mluvit, ale z hrdla mu unikl rozedraný dech. Rozšířily se mu oči, necítil žádnou bolest nebo ponížení, ale zmatek a nedýchatelnost, kterou nechápal.

V tom okamžiku Tang Feng ucítil, jak mu na krk dopadlo něco mokrého. Než vůbec pochopil, co se děje, Gino ho vtáhl do objetí a Tang Feng vedle svého ucha zaslechl zvuk pláče.

„Střih!” zakřičel režisér okamžitě.

„Jsi v pořádku?” zeptal se Tang Feng ustaraně. To jeho v té scéně napadli, a přesto to byl Gino, co začal brečet.

„Jo.” Gino potřásl hlavou a podařilo se mu usmát. Navzdory tomu, co říkal, se nezdál být v pořádku. Vypadal pochmurně a uboze, což bylo trochu jiné než žalostný a odhodlaný pocit, co se režisér snažil vyjádřit.

Dali si další desetiminutovou přestávku a znovu tu scénu zkusili, ale výsledek byl ještě horší než první pokus. Gino se už nerozbrečel, ale měl problémy se do své role dostat. Tang Feng se nepotřeboval ani dívat na nahrávku scény, aby věděl, že Gino mluvil na svou roli příliš tiše.

Režisér si vzal Gina stranou a znovu mu tu scénu vysvětlil, ale nezdálo se, že by to zabralo. Celé dopoledne strávili nad jednou postelovou scénou, a přesto plody jejich práce nebyly dost dobré, aby to režisér schválil.

I když Gino nebyl unavený, Tang Feng se začínal cítit trochu vyčerpaně.

Bledá ranní obloha se už proměnila na jasně modrou oblohu. A slunce také viselo vysoko v oblacích. Režisér řekl Ginovi, aby šel domů a odpočinul si. Místo aby znovu zápolili s postelovou scénou, odpoledne hodlali natočit pár Tang Fengových samostatných scén.

Tang Feng své scény dokončil hladce jako obvykle.

Bylo na čase, aby si s Ginem promluvil.
------------------------------------------------------
~ Někdy mě přijde strašně matoucí, jak TF hraje ve filmu Tanga... chvilku mi trvá si uvědomit, jeslti jsme ve filmu nebo v reálu... ~

༶・・ᗰદ૨૨ʏ ᘓમ૨ıડτന੨ડ・・༶

<Předchozí>...<Následující>

1 komentář:

  1. Ti Tangové mě taky matou:D ale dobré na tom je, že i když je tam tolik Tangů, tak je představuje jeden opravdový Tang (snad jde mé vysvětlení pochopit:D)
    To je tak fantasticky napsané, že si to nemůžu vynachválit
    Mooc děkuju za překlad <3

    OdpovědětVymazat